bedaki na cesti

I

Izbrisan uporabnik #15304

Kaj je za koga majhno ali veliko je stvar osebne presoje, če pa se radi vozite cel krog po zunanjem, potem pa je možno da se naleti na teleta, ki mu bo dopi_dla vaša ležernakojebeostale vožnja:)
Lih sem hotla to vprašat.
Katero spada med mala krožišča? Ker v tistem pri Žalah imaš paciente ki se tri izvoze vozijo po zunanjem.

I

Sicer je pa s krožišči enako kot z križišči. Če bi vsi uporabljali zunanji pas samo za uvoz in izvoz (čemur je tudi namenjen), potem na njem ne bi bilo gneče. Enako ne razumem folka ki se v oranžni (ali pa tudi v zeleni) naguzi v križišče v katerem vse stoji, da potem stojijo še tisti ki se jim medtem odpre zelena.

• Všeč mi je
Reactions: luciano

Matey

AlterZavarovalničar
6. sep 2007
33.716
15.768
113
Ne prakticiram take vožnje in takšno vletavanje ni v redu....dopuščam pa možnost, da se je recimo naš Matey lepo vozil par krogov po zunanjem ( ko je_e ostalo rajo ) in je drugemu to malo prekipelo, da se mora vozit z njim po notranjem, ker ne more zapustiti rondoja:eek:

Zanimive opcije ti to dopuščaš, par krogov po zunanjem, nemejebat :aplauz:

I

jagababa, Zvcp ni v uporabi že nekaj let, nadomestil ga je ZPrCP.
Na teh majhnih krožiščih vedno vozim po zunanjem pasu. To tudi ZPrCP dopušča, ko gre za krožišča z majhnim radiusom.
Mi daš primer tako malega krožišča, recimo v Ljubljani?

Matey

AlterZavarovalničar
6. sep 2007
33.716
15.768
113
Žalskega? Ja.
Ti si tistega v katerem se voziš več izvozov po zunanjem lociral?

Dotični rondoji so mengeški rondoji iz Generikovega posnetka. Več krogov po zunanjih pasovih pa jaz ne vozim, ne vem od kje pobiraš to ampak ok.

Torej - kaj je z mengeškimi rondoji, za ketere po tvojem zgrešenem mnenju moji nasveti ne štejejo, poznaš ali ne poznaš?

I

Dotični rondoji so mengeški rondoji iz Generikovega posnetka. Jih torej poznaš ali ne? In po katerih rondojih se pa jaz vozim več krogov po zunanjem pasu?
Sem se že vozila po njih, vendar ne v veliki gužvi, tako da sem lahko peljala po predpisih.
Zakaj tisto o krogih sprašuješ mene?
Mi daš primer krožišča v LJ, kjer je dovoljeno voziti več izvozov po zunanjem, da bom vedela kakšnega ranga velikosti so ta krožišča? Prosim.

Aja, ti do zdaj svojih krožišč nisi lociral, sem šla še enkrat brat za nazaj.

Matey

AlterZavarovalničar
6. sep 2007
33.716
15.768
113
Torej poznaš ampak nimaš veliko prakse. No, jaz, ki delim nasvete, ki po tvoje niso vredni upoštevanja, pa sem na teh rondojih večkrat dnevno, vsak dan, teden, mesec, leto, u name it in jih vozim po pravilih, kar ti je nakazal tudi uporabnik krko. Vožnja po zunanjem pasu (in to ne več krogov) mi je sicer zgrešena v kolikor ne grem na prvem izvozu ven ampak kaj češ, dejansko so ti rondoji fizično gledano premajhni, da bi delal na njih premike kot na večjih rondojih v kolikor je v igri tudi več prometa.

Tisto o krogih sprašujem tebe, ker ti in luciano omenjata neke rondoje, po katerih se jaz bojda vozim več krogov po zunanjem pasu pa mi ni jasno o čem to bluzita, nič drugega.

Matey

AlterZavarovalničar
6. sep 2007
33.716
15.768
113
Aja pa še to - v kolikor se ne motim, mislim da dejansko ni prepovedano vozit več krogov po kateremkoli rondoju (razen tomačevskem, ker te pasovi zabrišejo ven) ob predpostavki, da tega ne počneš nalašč (in drkaš folk v glavo ali karkoli že) ampak da si recimo dejansko zgrešil izvoz in pač ponoviš krog. V kolikor se motim bi me pa morda Apollo8 popravil ampak res mislim, da v takem primeru nisi v prekršku.

Matey

AlterZavarovalničar
6. sep 2007
33.716
15.768
113
Aja, ti do zdaj svojih krožišč nisi lociral, sem šla še enkrat brat za nazaj.

Glede na to, da se je debata o problematiki v rondojih začela na podlagi Generikovega primera gre debata seveda o mengeških rondojih in se mi ni zdelo potrebe, da bi jih dodatno izpostavil, saj je vsem (razen tebi očitno) kristalno jasno, da se ne pogovarjamo o rondojih na splošno.
Ampak glede na to, da vem kako funkiconira tvoje diskutiranje kadar si v zmoti, me sedaj to bluzenje prav nič ne preseneča in dejansko pričakujem še dodatna sprenevedanja. Ampak ne se sekirat, tko to pač je.

I

Torej poznaš ampak nimaš veliko prakse. No, jaz, ki delim nasvete, ki po tvoje niso vredni upoštevanja, pa sem na teh rondojih večkrat dnevno, vsak dan, teden, mesec, leto, u name it in jih vozim po pravilih, kar ti je nakazal tudi uporabnik krko. Vožnja po zunanjem pasu (in to ne več krogov) mi je sicer zgrešena v kolikor ne grem na prvem izvozu ven ampak kaj češ, dejansko so ti rondoji fizično gledano premajhni, da bi delal na njih premike kot na večjih rondojih v kolikor je v igri tudi več prometa.

Tisto o krogih sprašujem tebe, ker ti in luciano omenjata neke rondoje, po katerih se jaz bojda vozim več krogov po zunanjem pasu pa mi ni jasno o čem to bluzita, nič drugega.
Zakaj se mi zdi, da še pred pol ure nisi vedel da morda voziš po pravilih? :evil:

Aja pa še to - v kolikor se ne motim, mislim da dejansko ni prepovedano vozit več krogov po kateremkoli rondoju (razen tomačevskem, ker te pasovi zabrišejo ven) ob predpostavki, da tega ne počneš nalašč (in drkaš folk v glavo ali karkoli že) ampak da si recimo dejansko zgrešil izvoz in pač ponoviš krog. V kolikor se motim bi me pa morda Apollo8 popravil ampak res mislim, da v takem primeru nisi v prekršku.
Mislim da ni prepovedano, razen če se greš satelit na zunanjem pasu :fredi:

Matey

AlterZavarovalničar
6. sep 2007
33.716
15.768
113
In zakaj nisi takoj citiral člena, v katerem je vožnja po zunanjem pasu skozi več izvozov ali izvoz direktno iz notranjega pasu v mengeškem krožišču dovoljena?

Zato, ker si nisem mislil, da bo kkšna smotana baba zapela v to (iz vidika prvotenga problema) nepomembno stvar. Daj zaključi že.