bedaki na cesti

gr69

Guru
15. dec 2009
11.571
2.616
113
še v SLO - ampak komaj
IG-L v glavnem gori od Šentilja do Graza (in seveda obrazno), potem dokaj redno še od Graza proti Dunaju - kot, da bi Štajerci bli najbolj udarjeni na “čisti luft”.
Pa Nickeldorfs -Dunaj je pogost. V “notranjosti” pa ga skoraj ni - je pa tudi res, da je prometa manj, kot okoli Graza in Dunaja.

Aja - pa opažam, da jodlarji definitivno ne razumejo kaj pomeni “Rechtsfahrgebot”. :gorjaca:
Zadnjič iz Dunaja, gužva za popizdit, pa ne zaradi količine prometa, ampak zaradi budal za volanom. Skrajna leva pasova zabita, drugi precej prazen, na desnem pa jaz in bil daleč “najhitrejši”. Sam je bad, če non-stop po desni prehitevaš.

Ledenko

Guru
18. jul 2011
2.550
927
113
Gosp(odičn)a pravi, da ne potrebuje zunanjih ogledal:

ogledala.png

(obe sta bili zaprti)

Nazadnje urejeno:

CLIO15

Guru
1. nov 2007
13.256
4.090
113
IG-L v glavnem gori od Šentilja do Graza (in seveda obrazno), potem dokaj redno še od Graza proti Dunaju - kot, da bi Štajerci bli najbolj udarjeni na “čisti luft”.
Pa Nickeldorfs -Dunaj je pogost. V “notranjosti” pa ga skoraj ni - je pa tudi res, da je prometa manj, kot okoli Graza in Dunaja.

Aja - pa opažam, da jodlarji definitivno ne razumejo kaj pomeni “Rechtsfahrgebot”. :gorjaca:
Zadnjič iz Dunaja, gužva za popizdit, pa ne zaradi količine prometa, ampak zaradi budal za volanom. Skrajna leva pasova zabita, drugi precej prazen, na desnem pa jaz in bil daleč “najhitrejši”. Sam je bad, če non-stop po desni prehitevaš.

Pomoje razumejo ta nori izraz.

Zato so vsi na levem pasu.

Daniel

Guru
21. dec 2007
5.617
3.140
113
Včeraj sem peljal očeta, ki so ga vrgle krave iz pregleda na urgenci na Ptuju in ni vrag, če me ni pri nekje 45 na uro 100 metrov (tik pred razvrščenjem) pred glavnim krožiščem na Ptuju že dohitel nekdo s terencem, mi za pozdrav najprej prižgal dolge, potem, ko sem se po kakih petih sekundah razvrstil za pas za naravnost (Zavrč, Varaždin) on pa za Puhov most, pa je še besno trobil, ko je pospešil mimo. Verjetno ni odveč omeniti, da je oče čutil vsako luknjo in ovinek na cesti, ker je cel premaknjen in ima potrgane vezi med ključnico in ramo. Me je kar malo presenetilo, da je v soboto zvečer na razmeroma prazni cesti 45 km/h 100 metrov pred krožiščem hitrost, ki nekaterim povzroči hude muke in izpade besa...

Pepe

Guru
20. sep 2007
13.478
5.012
113
Daniel : Ti si vozil bolnika, on pa je mogoče hitel po bolnika. Najbolj verjetno je sicer, da je sam bolnik. Ampak v resnici težko vemo, kaj je problem nekoga v vozilu nekaj metrov od nas. On si ni mogel predstavljati, da nekdo vozi na razmeroma prazni cesti 45 km/h 100 metrov pred krožiščem. Pa še napisal si hitrost s števca v vozilu in ne realne.
Na koncu je najbolje, če take situacije čimprej pozabiš. Očetu pa, če se da, urediš prevoz z namenskim vozilom na stroške zavarovalnice.

SJTV1

eV12
18. jul 2007
19.185
1.197
113
www.adriamedia.si
Jaz sem se kar precej prevozil brez IG-L .. je pa to seveda odvisno od vremena, gostote prometa itd.

Kar pa se tiče vključevanja, nikoli ni težav ... me prav zanima, če govorimo o istem Dunaju ...:evil: SJTV, mi morda želiš sporočit, da je kultura voznikov v SLO na višjem nivoju??? Morda pa jim ne ustreza tvoj način vožnje tam gor :evil::evil:
Kakorkoli, vsak ima svoje izkušnje z vožnjo pri sosedih in moje so pozitivne

Pisal sem o avstriji na splošno, ne prav o (ali samo o) Dunaju. Ne, kultura pri nas ni boljša, ni pa dosti slabša. Vsaki imamo svoje probleme ...

• Všeč mi je
Reactions: AndrejEnej

luciano

Guru
3. okt 2011
1.855
876
113
MB
Lahko da mu je prekipelo, ker si celo krožišče prevozil po zunanjem, tako, da slika ni ravno merodajna;)

ribicija

Guru
4. sep 2007
2.395
1.399
113
Klasika, taki kot tale so vsi prepričani, da delajo prav ko zavijejo iz levega pasa direktno preko desnega pasa na izvoz :(

• Všeč mi je
Reactions: luciano