Citat:
Uporabnik membrain pravi:
Citat:
Uporabnik Apollo8 pravi:
Citat:
Uporabnik membrain pravi:
Citat:
Uporabnik SJTV1 pravi:
Citat:
Uporabnik atepej pravi:
sodnica bo rekla, da verjame uradni osebi ....
Po mojih izkušnjah ne. Še več, enkrat jih je policist krepko slišal od sodnice (ker za razliko od mene trditev ni znal podpret z dokazi).
To je drugo, če si imel dokaze, to ni beseda proti besedi. Saj jaz imam podobno izkušnjo, policaj je lagal, celo tako da se je zapletal v lastne laži, jaz sem pa poleg svoje besede še imel še dokaz, da ni bilo tako, kot je policaj trdil. potem je sodnica odločila v korist mene. (me oprostila)
Če pa je samo beseda proti besedi, brez prič, npr policaj trdi da je imel luč, občan oa da jo ni imel, bo sodnik verjel policaju.
No ampak primer te prometne nesrece ni tak. Za sluzbenim avtomobilom je bila cela kolona. Ce je imel prizgane zadnje utripajoce luci, jih je moralo videti kar nekaj ljudi.
Je pa ta primer precej preprost. Ce ni pric ki bi potrdile da je imel sluzben avto prizgane zadnje utripajoce luci potem se bo sodisce naslonilo na posnetek in voznik zadaj ne bo kriv za nesreco. To da je napihal je locena zadeva.
Ali so bile te luči tik pred nesrečo prižgane bi poleg vpletenega lahko videl samo kamionar in par sprehajalcev. Ostali so bili dosti zadaj , vmes pa kamion in vpleteni voznik, ki jim zakrivajo pogled. In kako naj bi sedaj vpleteni voznik prišel do podatkov o sprehajalcih in o kamionarju da jih povabi na pričanje? Misliš jih bodo policaji poiskali, da bodo pričali proti njim? V koloni pa tudi niso nikogar popisali.
Ampak luč nima nobene veze, policija pravi da so OPOZARJALI na nesrečo, ne pa da so cesto zaprli, tudi ne vem zakaj bi jo. Torej če cesta ni bila zaprta, je občan smel peljat mimo policijskega po prehitevalnem, ki je z zelo majhno hitrostjo peljal po voznem. Kar se luči tiče, se sodišče ne more naslanjat na kamero, ker se iz tega kota ne vidi ali je luč gorela ali ne. Ampak če bi opozarjali nanesrečo, (stali?) tako kot pravijo, potem bi prižgali vse luči, da so vidni z vseh strani ali ne? Pomoje občan ne more bit kriv če je luč gorela ali če ni.
Se pa iz posnetka točno vidi, da je policaj zapeljal v občana in ga stisnil v ograjo, in ne da je občan zaradi neprilagojene hitrosti trčil v policaja, kot trdi policija.
Policaj je zaradi napačnega menjavanja pasu povzročil nesrečo, kar se mene tiče brez dvoma.