Aretiran kapitan ladje

mr_

Guru
20. sep 2007
9.420
2.773
113
Na italj. TV se vceraj rekli, da je ladjo obrnil za 180 st. tako da je odvrgel sidro. Tako da je obrnilo Concordio in je nasedel na tiste skale. Ce je tko izvedel, je kapitan vsaj eno stvar naredil v redu.

dijo_porko

mona
6. sep 2007
2.136
70
48
123
Na slikah ni videti, da bi bila sidra spuščena.
confused-1.gif

Če kdo razume italijansko, lahko posluša pogovor med Luško kapitanijo in kapitanom; luški kapitan je čisto znorel:

http://www.corriere.it/cronach...8a88b1277.shtml

erikson

Guru
25. avg 2007
22.732
6.503
113
article-2087704-0F7FA54C00000578-322_472x570.jpg

Zdaj se bo v zgodbo vključil še Facebook komentar sestre šefa strežbe, da bodo kmalu zelo blizu obale.

Njun oče naj bi si ogledal ladjo.

panoramic

Fizikalc
20. mar 2010
1.837
0
36
Citat:
Uporabnik dijo_porko pravi:
Na slikah ni videti, da bi bila sidra spuščena.
confused-1.gif

Če kdo razume italijansko, lahko posluša pogovor med Luško kapitanijo in kapitanom; luški kapitan je čisto znorel:

http://www.corriere.it/cronach...8a88b1277.shtml

Fak, napizdil ga je kot šolarčka ...
shocked-1.gif

Citat:
De Falco: «Ho capito. Ascolti: c'è gente che sta scendendo dalla biscaggina di prua. Lei quella biscaggina la percorre in senso inverso, sale sulla nave e mi dice quante persone e che cosa hanno a bordo. Chiaro? Mi dice se ci sono bambini, donne o persone bisognose di assistenza. E mi dice il numero di ciascuna di queste categorie. E' chiaro?
Guardi Schettino che lei si è salvato forse dal mare ma io la porto... veramente molto male... le faccio passare un'anima di guai. Vada a bordo, cazzo!»

Matey

AlterZavarovalničar
6. sep 2007
34.125
16.351
113
google translate prevod
grin1.gif

Citat:
Falco: "Razumem. Poslušajte: obstajajo ljudje, ki prihajajo navzdol od premca biscaggina. Ona teče skozi biscaggina v nasprotno smer, dobi na ladji in mi pove, koliko ljudi in kaj imajo na krovu. Razumeš? Pravi, da če so otroci, ženske ali ljudi, ki potrebujejo pomoč. To pove me število vsako od teh kategorij. To je jasno?
Watch Schettino ona je bila shranjena od morja, ampak jaz bi ga nositi ... res slabo ... grem na težave z dušo. Pojdi na krovu, sranje! "

panoramic

Fizikalc
20. mar 2010
1.837
0
36
Hehe, Google ne zna tako sočno prevesti, kot zveni v it
smile-1.gif

De Falco: Razumem. Poslušaj. Ljudje se spuščajo po lestvi. Ti boš po tej lestvi šel v nasprotno smer, šel na ladjo in mi povedal, koliko ljudi je in kaj imajo na krovu. Jasno? Povedal boš, če so otroci, ženske ali osebe, ki potrebujejo pomoč. In povedal mi boš za vsako od teh kategorij, koliko jih je. Je jasno?
Glej Schettino, verjetno si se rešil pred morjem, ampak moje pristanišče [tukaj je verjetno hotel reči, da se je lahko rešil pred morjem, a se ne bo pred njim, ki ima glavno besedo v pristanišču] ... resnično zelo slabo ... boš imel na duši. Pojdi na krov, ku*ac [jedan]!

SJTV1

eV12
18. jul 2007
19.390
1.257
113
Upam, da tega kapitana zaprejo z najhujšimi krimilaci. Takimi, ki ne marajo strahopetcev. In upam, da ga kdo tam pospravi, če je že italija piækasta država brez smrtne kazzni za take izmečke. To itak ni človek ...

mr_

Guru
20. sep 2007
9.420
2.773
113
ma io la porto... veramente molto male ....to prenasam, ma res, zelo slabo....

il porto pa je pristanisce, ja

Apollo8

Mahoney
15. avg 2007
15.357
7.461
113
Citat:
Uporabnik SJTV1 pravi:
Upam, da tega kapitana zaprejo z najhujšimi krimilaci. Takimi, ki ne marajo strahopetcev. In upam, da ga kdo tam pospravi, če je že italija piækasta država brez smrtne kazzni za take izmečke. To itak ni človek ...

Predvsem je potrebno oceniti realno kako vlogo je imel njegov odhod z ladje... Bodimo realni, clovek je imel tudi prvega castnika krova. Ce kapitana ni pac poveljstvo prevzame prvi castnik. Kaj pa ce bi ga infarkt..a pol pa bi par tisoc ljudi na ladji ostalo... Je strahopetec ampak pretiravat pa ni treba. Mislim da si veliko vecjo kazen zasluzi ker je zaobsel pravila in plul tam kjer naj ne bi.

mr_

Guru
20. sep 2007
9.420
2.773
113
Kapitan je pac odgovoren, karkoli se zgodi. V primeru nesrece pa res ne more oditi z ladje, ces saj bodo drugi.... Dokler ni resen zadnji potnik, nima kam it. OK, ga je stisnilo, ampak si je situacijo le poslabsal. V priporu pa je zaradi nadzora, da si ne skoduje in begosumnosti.
Saj tudi v avionu kapitan in kopilot oba obvladata, odgovornost kapitana pa je neprimerno vecja, tudi kazenska.

panoramic

Fizikalc
20. mar 2010
1.837
0
36
Citat:
Uporabnik mr_ pravi:
ma io la porto... veramente molto male ....to prenasam, ma res, zelo slabo....

il porto pa je pristanisce, ja

Tnx, že dolgo tega, kar sem se učil it
smile-1.gif

mr_

Guru
20. sep 2007
9.420
2.773
113
le faccio passare un'anima di guai - ti bom nakopal tezav, da se ne bos videl ven (v smislu uradnih postopkov)

no, se to sem popravil:)

SJTV1

eV12
18. jul 2007
19.390
1.257
113
Citat:
Uporabnik Apollo8 pravi:
Citat:
Uporabnik SJTV1 pravi:

Predvsem je potrebno oceniti realno kako vlogo je imel njegov odhod z ladje... Bodimo realni, clovek je imel tudi prvega castnika krova. Ce kapitana ni pac poveljstvo prevzame prvi castnik. Kaj pa ce bi ga infarkt..a pol pa bi par tisoc ljudi na ladji ostalo... Je strahopetec ampak pretiravat pa ni treba. Mislim da si veliko vecjo kazen zasluzi ker je zaobsel pravila in plul tam kjer naj ne bi.

Ne. Ostat mora na ladji dokler ni rešen zadnji potik, pika (pa tudi če to pomeni, da gre pač z ladjo na dno). Piloti tudi nimajo padal. To je pač prevzel s funkcijo. In ne ni strahopetec. Normalen strahopetec je pravi heroj v primerjavi s tem izmečkom.
In kolikor sem razumel pogovor, je bil tudi prvi častnik z njim ...

Apollo8

Mahoney
15. avg 2007
15.357
7.461
113
Ja ampak to je samo stvar prestiza sedaj. Pozivanje na linc je ravno tako neracionalno kot njegov pobeg z ladje.

Osebno vidim vecji problem v tem, da ze od zacetka ni vedel kaj delat...Sicer bi lahko precej bolj organizirano folk dol spravili ...

mr_

Guru
20. sep 2007
9.420
2.773
113
Jaz vidim to tko, da ga je pac stisnlo in je zapanicaril.... Ampak varnost ladje in potnikov je izkljucno njegova odgovornost, tega ne more prenesti na nizji kader. Naslednje problem pa je, kako se je v sistemu kadrovanja tak clovek lahko prebil na tako odgovorno mesto.

Apollo8

Mahoney
15. avg 2007
15.357
7.461
113
Ne saj ne gre za prenos. Ko je pobegnil z ladje je poveljstvo avtomatsko na prvem oficirju. In tako dalje po hierarhiji.

Notranjc

Marco Polo
6. sep 2007
11.976
12
38
@mr; mogoče še ena pripomba; “io la porto molto male“ ni direkten prevod, da on, poveljnik s kopnega “slabo prenaša“ ampak, kapitana s tem “la“ vika, “resnično vas ne prenašam“ po naše poln qurac vas imam, pojdite nazaj na ladjo.

dijo_porko

mona
6. sep 2007
2.136
70
48
123
Saj to je problem; on nima za pobegniti iz ladje dokler se ne organizira (z njegove strani) reševanje in tudi čaka na ladji toliko časa, da pomoč prevzamejo drugi (luška kapitanija...). Kako je prvemu častniku uspelo, je pa tudi razvidno. Je pa glavni problem pri takih nesrečah panika; dobro da se jih ni več pomendralo, da ni bilo več brezglavih skokov v morje...

LP

mr_

Guru
20. sep 2007
9.420
2.773
113
ce bi bilo tako kot pravis ti, bi rekel: 'non La suporto piu' - vas ne prenasam vec
la porto molto male- la pa tukaj pomeni tega, te situacije