Aretiran kapitan ladje

Davidoff

Bumbar
22. jul 2007
10.027
1.477
113
Citat:
Uporabnik tado pravi:
Koliko jih je še pogrešanih, 15? Bral sem tudi, da so se sobe zaklenile, ko je zmanjkalo električnega toka. Si predstavljate, da so ti ljudje sedaj zaprti tam?
Pa če pogledamo realno, zaposleni so itak ljudje vseh nacionalnosti, po možnosti jih večina ne zna niti angleško. Kapitan zagotovo sam ne more voditi 1000 zaposlenih, prav tako pa ne pomagati evakuirati 3500 ljudi.

Tale s sobami mi je malo mimo. Če si že kdaj potoval, potem veš, da kartice, ki jih dobiš odpirajo vrata "sobe" samo z zunanje strani, z notranje pa je normalna kljuka, dvomim, da je zaradi tega kdo notri ostal.

Hanzi

Guru
27. jul 2007
48.219
6.996
113
pri taščici
Rekli so da so se kljucavnice zaklenile ko je zmanjkalo elektrike. To ti je varnost. No nekaj paranojikov bo zagotovo odpovedalo krizarjenje, tisti ki so imeli krizarjenje s to ladjo bodo pa itak dobili odpoved.

Tenforest

Guru
3. sep 2007
5.813
555
113
42
povsod malo
Citat:
Uporabnik Davidoff pravi:
Citat:
Uporabnik tado pravi:
Koliko jih je še pogrešanih, 15? Bral sem tudi, da so se sobe zaklenile, ko je zmanjkalo električnega toka. Si predstavljate, da so ti ljudje sedaj zaprti tam?
Pa če pogledamo realno, zaposleni so itak ljudje vseh nacionalnosti, po možnosti jih večina ne zna niti angleško. Kapitan zagotovo sam ne more voditi 1000 zaposlenih, prav tako pa ne pomagati evakuirati 3500 ljudi.

Tale s sobami mi je malo mimo. Če si že kdaj potoval, potem veš, da kartice, ki jih dobiš odpirajo vrata "sobe" samo z zunanje strani, z notranje pa je normalna kljuka, dvomim, da je zaradi tega kdo notri ostal.

Če imajo taka vrata kot smo jih imeli mi v firmi ni šans da jih odpres normalno od znotraj če zmanjka toka. Vrjetno jih ključavnica zaklene in ne more odklenit ko ni toka. Naše se drugače da odklenit da trikrat pokljukaš sam kdo to ve...

dijo_porko

mona
6. sep 2007
2.135
70
48
123
Upam, da bo link deloval:

http://www.marinetraffic.com/a...%208:21:00%20PM

To je sled ladje za zadnji dan. Kot je razvidno, jim je očitno GPS dajal napačne podatke, saj so linije kar konkretno preveč proti severovzhodu glede na dejansko stanje. Kar pa ni prevelika olajševalna okoliščina za kapitana, saj mora vseeno uporabljati tudi oči; prav tako mora poskrbeti, da so vsi potniki na varnem in šele potem lahko zapusti ladjo. Čudno je tudi, da po prvem trku ni obvestil obalne straže in da o tem prav tako ni obvestil potnikov.

LP

AndrejD

Guru
20. jul 2007
7.239
1.397
113
Citat:
Uporabnik dijo_porko pravi:
Upam, da bo link deloval:

http://www.marinetraffic.com/a...%208:21:00%20PM

To je sled ladje za zadnji dan. Kot je razvidno, jim je očitno GPS dajal napačne podatke, saj so linije kar konkretno preveč proti severovzhodu glede na dejansko stanje. Kar pa ni prevelika olajševalna okoliščina za kapitana, saj mora vseeno uporabljati tudi oči; prav tako mora poskrbeti, da so vsi potniki na varnem in šele potem lahko zapusti ladjo. Čudno je tudi, da po prvem trku ni obvestil obalne straže in da o tem prav tako ni obvestil potnikov.

LP

Kapitan bi moral po načrtu peljati okoli otoka. Peljal pa je vmes. Tako da tu ni noben GPS popolnoma nič kriv. Ob prvem izpadu elektrike so jih enostavno obvestili da je prišlo do manjše tehnične napake in da bo hitro odpravljena...

dijo_porko

mona
6. sep 2007
2.135
70
48
123
Ne vem, točno kakšna je linija, bi se pa vseeno moral držati (mislim da) 5 milj stran. Hotel sem samo povedati, da so podatki napačni za približno 500m in da bi kljub kršenju pravil, lahko šel mimo, ne da bi povozil kakšno čer.

LP

dijo_porko

mona
6. sep 2007
2.135
70
48
123
Če jim crknejo elektronski sistemi (GPS, AIS) imajo pri roki zemljevide, kompase in sekstante (vsaj morali bi jih imeti).

LP

Odisej

arhivar
Osebje foruma
Administrator
2. sep 2007
7.644
9
113
Alter.si
www.skodelica-s-sliko.com
Vprašanje je, koliko ljudi jih še zna uporabljat, ker se vsi zanašajo na računalniške sisteme... ampak ko pa zagledaš otok bi pa moral vedet, da nimaš desno kaj vozit, če je odprto morje na levi
rolleyes-1.gif

KillaKHAN

Guru
27. avg 2008
17.805
1.121
113
Citat:
Uporabnik Odisej pravi:
Vprašanje je, koliko ljudi jih še zna uporabljat, ker se vsi zanašajo na računalniške sisteme... ampak ko pa zagledaš otok bi pa moral vedet, da nimaš desno kaj vozit, če je odprto morje na levi
rolleyes-1.gif

Kapitani in navigatorji takih ladij so vsekakor med tistimi, ki to MORAJO znati.

AndrejD

Guru
20. jul 2007
7.239
1.397
113
Je ravno ven prišlo da je baje delal uslugo enemu kelnarju in se je malo bližje otoku zapeljal. Potem ga je poklical na "most" in mu pokazal kje ima hišo. Kelnar ga je opozoril da je preblizu obale in da so tam čeri. Trenutek zatem so se zaleteli... Izpadla je elektrika, potnike pa so obvestili da ni nevarnosti in da imajo probleme samo z generatorjem...

No če je to res, bi bilo mogoče bolje da bi bil kelnar kapitan na tej ladji...

msenjur

Guru
11. sep 2007
27.022
-382
113
ja, verjamem, da je kelnarju delal uslugo, ne verjamem pa, da ga je kelnar naknadno opozoril, da je preblizu obale...

Benady

Fizikalc
20. jul 2007
6.825
1
38
Oh nič takega ni, magnetno polje se menja (prekucnilo se bo ali nekaj takega) in mede instrumente navigacij

Meni se je recimo zgodilo, da sem šel po šihtu v gostilno namesto domov
wink-1.gif

mr_

Guru
20. sep 2007
9.420
2.773
113
Ja, ampak kelnar je bil domacin in verjetno pozna vsako skalo tam okoli.

Pbutec

100. registrirani uporabnik
20. jul 2007
15.199
3.562
113
Marlbor
Kapitan povdarja, da bi po načrtih morale biti čeri oddaljene od ladje okrog 100-150m. Meni se zdi za takšno križarko 100m zelo blizu, ker s palube še kamen dlje vržeš.

AndrejD

Guru
20. jul 2007
7.239
1.397
113
Citat:
Uporabnik Pbutec pravi:
Kapitan povdarja, da bi po načrtih morale biti čeri oddaljene od ladje okrog 100-150m. Meni se zdi za takšno križarko 100m zelo blizu, ker s palube še kamen dlje vržeš.

Po GPS podatkih iz Ladje se je vozil samo 150m od obale. Čeri pa so bile narisane na mapi...

Davidoff

Bumbar
22. jul 2007
10.027
1.477
113
Citat:
Uporabnik Fadil pravi:
Tale kapitan tudi gondole v Benetkah ne bo več vozil!

Tudi pred dogodkom ni možnosti, da bi vozil gondolo, so podobna mafija kot naši čolnarji na Bledu.

Davidoff

Bumbar
22. jul 2007
10.027
1.477
113
Citat:
Uporabnik Tenforest pravi:
Citat:
Citat:
Uporabnik tado pravi:

Če imajo taka vrata kot smo jih imeli mi v firmi ni šans da jih odpres normalno od znotraj če zmanjka toka. Vrjetno jih ključavnica zaklene in ne more odklenit ko ni toka. Naše se drugače da odklenit da trikrat pokljukaš sam kdo to ve...

Ne vem o čem govoriš, jaz govorim o ladjah, morda ni bilo razvidno iz mojega zapisa. Prekrižaril se celotno Baltsko morje, zaliv Botnije, Belo morje, Norveško morje, Barentsovo morje, na koncu pa tudi Finski zaliv, kjer se vsakodnevno preganjajo konkretne križarke pa ni bilo nikjer, da si potreboval elektronsko kartico za odpiranje od znotraj. Menim, da so to buče, je pa vedno možnost, da je kakšen genij naredil tudi ključavnice, ki jih ni možno odpreti ročno.

jest5

Guru
18. avg 2007
26.109
-8.789
113
Citat:
Citat:
Uporabnik Fadil pravi:
Tale kapitan tudi gondole v Benetkah ne bo več vozil!

Tudi pred dogodkom ni možnosti, da bi vozil gondolo, so podobna mafija kot naši čolnarji na Bledu.

Ejjj ti pa niso mafija. So samo pijanci
evil.gif