Citat:
Uporabnik tado pravi:
Koliko jih je še pogrešanih, 15? Bral sem tudi, da so se sobe zaklenile, ko je zmanjkalo električnega toka. Si predstavljate, da so ti ljudje sedaj zaprti tam?
Pa če pogledamo realno, zaposleni so itak ljudje vseh nacionalnosti, po možnosti jih večina ne zna niti angleško. Kapitan zagotovo sam ne more voditi 1000 zaposlenih, prav tako pa ne pomagati evakuirati 3500 ljudi.
Citat:
Uporabnik Davidoff pravi:
Citat:
Uporabnik tado pravi:
Koliko jih je še pogrešanih, 15? Bral sem tudi, da so se sobe zaklenile, ko je zmanjkalo električnega toka. Si predstavljate, da so ti ljudje sedaj zaprti tam?
Pa če pogledamo realno, zaposleni so itak ljudje vseh nacionalnosti, po možnosti jih večina ne zna niti angleško. Kapitan zagotovo sam ne more voditi 1000 zaposlenih, prav tako pa ne pomagati evakuirati 3500 ljudi.
Tale s sobami mi je malo mimo. Če si že kdaj potoval, potem veš, da kartice, ki jih dobiš odpirajo vrata "sobe" samo z zunanje strani, z notranje pa je normalna kljuka, dvomim, da je zaradi tega kdo notri ostal.
Citat:
Uporabnik dijo_porko pravi:
Upam, da bo link deloval:
http://www.marinetraffic.com/a...%208:21:00%20PM
To je sled ladje za zadnji dan. Kot je razvidno, jim je očitno GPS dajal napačne podatke, saj so linije kar konkretno preveč proti severovzhodu glede na dejansko stanje. Kar pa ni prevelika olajševalna okoliščina za kapitana, saj mora vseeno uporabljati tudi oči; prav tako mora poskrbeti, da so vsi potniki na varnem in šele potem lahko zapusti ladjo. Čudno je tudi, da po prvem trku ni obvestil obalne straže in da o tem prav tako ni obvestil potnikov.
LP
Citat:
Uporabnik Odisej pravi:
Vprašanje je, koliko ljudi jih še zna uporabljat, ker se vsi zanašajo na računalniške sisteme... ampak ko pa zagledaš otok bi pa moral vedet, da nimaš desno kaj vozit, če je odprto morje na levi
Citat:
Uporabnik Pbutec pravi:
Kapitan povdarja, da bi po načrtih morale biti čeri oddaljene od ladje okrog 100-150m. Meni se zdi za takšno križarko 100m zelo blizu, ker s palube še kamen dlje vržeš.
Citat:
Uporabnik Fadil pravi:
Tale kapitan tudi gondole v Benetkah ne bo več vozil!
Citat:
Uporabnik Tenforest pravi:
Citat:
Citat:
Uporabnik tado pravi:
Tale s sobami mi je malo mimo. Če si že kdaj potoval, potem veš, da kartice, ki jih dobiš odpirajo vrata "sobe" samo z zunanje strani, z notranje pa je normalna kljuka, dvomim, da je zaradi tega kdo notri ostal.
Če imajo taka vrata kot smo jih imeli mi v firmi ni šans da jih odpres normalno od znotraj če zmanjka toka. Vrjetno jih ključavnica zaklene in ne more odklenit ko ni toka. Naše se drugače da odklenit da trikrat pokljukaš sam kdo to ve...
Citat:
Citat:
Uporabnik Fadil pravi:
Tale kapitan tudi gondole v Benetkah ne bo več vozil!
Tudi pred dogodkom ni možnosti, da bi vozil gondolo, so podobna mafija kot naši čolnarji na Bledu.