Aretiran kapitan ladje

AndrejD

Guru
20. jul 2007
7.239
1.397
113
Citat:
Uporabnik Davidoff pravi:
Citat:
Uporabnik Tenforest pravi:
Citat:
Citat:
Uporabnik tado pravi:
Koliko jih je še pogrešanih, 15? Bral sem tudi, da so se sobe zaklenile, ko je zmanjkalo električnega toka. Si predstavljate, da so ti ljudje sedaj zaprti tam?
Pa če pogledamo realno, zaposleni so itak ljudje vseh nacionalnosti, po možnosti jih večina ne zna niti angleško. Kapitan zagotovo sam ne more voditi 1000 zaposlenih, prav tako pa ne pomagati evakuirati 3500 ljudi.

Tale s sobami mi je malo mimo. Če si že kdaj potoval, potem veš, da kartice, ki jih dobiš odpirajo vrata "sobe" samo z zunanje strani, z notranje pa je normalna kljuka, dvomim, da je zaradi tega kdo notri ostal.

Če imajo taka vrata kot smo jih imeli mi v firmi ni šans da jih odpres normalno od znotraj če zmanjka toka. Vrjetno jih ključavnica zaklene in ne more odklenit ko ni toka. Naše se drugače da odklenit da trikrat pokljukaš sam kdo to ve...

Ne vem o čem govoriš, jaz govorim o ladjah, morda ni bilo razvidno iz mojega zapisa. Prekrižaril se celotno Baltsko morje, zaliv Botnije, Belo morje, Norveško morje, Barentsovo morje, na koncu pa tudi Finski zaliv, kjer se vsakodnevno preganjajo konkretne križarke pa ni bilo nikjer, da si potreboval elektronsko kartico za odpiranje od znotraj. Menim, da so to buče, je pa vedno možnost, da je kakšen genij naredil tudi ključavnice, ki jih ni možno odpreti ročno.

Glede na to da so ona Korejca morali rešiti iz kabine. Bi rekel da sama nista mogla ven.

No število pogrešanih je naraslo na 29.

Davidoff

Bumbar
22. jul 2007
10.027
1.477
113
To je edini primer, če se ne motim. Morda se je ključavnica zataknila, morda je bila kakšna ovira pred vrati. Najbrž bi jih bilo več ujetih, kot pa samo en par.

Davidoff

Bumbar
22. jul 2007
10.027
1.477
113
Me zanima, če kateri od njih izda račun?
hysterical-1.gif

Ralliart

Fizikalc
26. sep 2007
4.764
3
38
KSz

Jest sem resnicno mislil da imajo take ladje tolk ornk gpsje da zaznajo vsako ovirco. Glede na to da prodajajo GPSje za ribice za 200eur ali manj kjer nekako prikazujejo ribe ki plavajo pod colnom pa ceprav to ni nevem kako natancno a vseeno.

Matey

AlterZavarovalničar
6. sep 2007
34.124
16.350
113
no ja no, fishfinder je kar natančna zadeva, prav lepo ti zazna in izriše kakšno jato ali pa kakšne večje ribe (npr. gofe). je pa res nekaj odvisno tudi od teka, kako kvaliteten izdelek imaš..... no kakorkoli že, point je da bi definitivno točno morali vedeti za čeri in globino, težko bodo našli kakšen pameten izgovor.

Ralliart

Fizikalc
26. sep 2007
4.764
3
38
Sej sem zahebu k govorim o GPSju ko je govora o sonarju, ja sem ga tudi sam sprobal fishfinderja in to baje vsaj srednji razred pa nevem no, pac kazal je skoz neki a vseeno nemorem tega zagotovo trditi ko pa ne vidim v globino.

AndrejD

Guru
20. jul 2007
7.239
1.397
113
Citat:
Uporabnik Ralliart pravi:
KSz

Jest sem resnicno mislil da imajo take ladje tolk ornk gpsje da zaznajo vsako ovirco. Glede na to da prodajajo GPSje za ribice za 200eur ali manj kjer nekako prikazujejo ribe ki plavajo pod colnom pa ceprav to ni nevem kako natancno a vseeno.

No če se ti zdi pametno z 300m dolgo ladjo plut 150m od obale pol res ne vem. Načrtovana pot je bila kar nekaj km vstran.
Tehnologija ti popolnoma nič ne pomaga če nekdo ročno zapelje ladjo izven načrtovane poti.

Fadil

pimpL
20. jan 2010
9.139
7.805
113
Citat:
Citat:
Uporabnik Fadil pravi:
Tale kapitan tudi gondole v Benetkah ne bo več vozil!

Tudi pred dogodkom ni možnosti, da bi vozil gondolo, so podobna mafija kot naši čolnarji na Bledu.

Poznam dobro! Ne prideš zraven, pa da si Bog... Ravno tako kot v Benetkah, ker se kao deduje čoln itd...

jest5

Guru
18. avg 2007
26.109
-8.789
113
Citat:
Uporabnik Fadil pravi:
Citat:
Citat:
Uporabnik Fadil pravi:
Tale kapitan tudi gondole v Benetkah ne bo več vozil!

Tudi pred dogodkom ni možnosti, da bi vozil gondolo, so podobna mafija kot naši čolnarji na Bledu.

Poznam dobro! Ne prideš zraven, pa da si Bog... Ravno tako kot v Benetkah, ker se kao deduje čoln itd...
Prideš zraven. Ni pa lahko, to je res. Moreš biti zelo dober kolega zadostnega števila čolnarjev, pa še takrat lahko le naslediš nekoga, ki preneha z delom in nima naslednika.

Steve

Guru
13. avg 2007
10.012
1.912
113
Ladje naj se vec nebi dalo resit in jo bodo razstavili na mestu nesrece. Slabe pol miljarde ojrotov papa, bodo pa nekaj dobilj za staro zelezo
smile-1.gif

erikson

Guru
25. avg 2007
22.732
6.502
113
Ljudje so se utapljali, kapitan lagal

21:45 Costa Concordia pod poveljstvom kapitana Francesca Schettina z dnom udari ob čer v morju. Zaplula je v le osem metrov globoko morje, kjer ne smejo voziti niti gliserji, poroča Jutarnji list.

22:04 Kapitanija dobi klic karabinjerjev, da naj bi se v bližini obale pokvarila ladja. Glede na položaj ladje ocenijo, da bi bila to lahko Costa Concordia, zato pokličejo na upravo družbe, kjer o okvari ne vedo nič. Izkazalo se je, da je uprava družbe Costa Concordia lagala, saj jih je pred tem že poklical upokojeni kapitan Mario Palombo, ki se je s prijateljem Schettinom ravno pogovarjal po telefonu, ko je ladja z dnom podrgnila po čeri.

22:15 Kapitanija pokliče na Costa Concordio in sprašuje, kaj se dogaja. Telefonist odgovori: "Kako ste izvedeli?" Kapitanija: "Ali potrebujete pomoč?" Telefonist: "Ne, vse je pod kontrolo, rešujemo situacijo." Kapitan ladje bi moral že pred pol ure obvestiti kapitanijo o nesreči in prositi za pomoč.

22:26 Kapitanija znova kliče na ladjo in sprašuje, kaj se dogaja. Kapitan Schettino končno prizna, da mogoče potrebujejo vlačilca.

22:29 Kapitanija brez posveta s kapitanom pokliče na pomoč pet ladij, ki so v bližini Costa Concordie, vlačilce in obalno stražo.

22:34 Kapitanija znova kliče kapitana Schettino, ki končno prizna, da se je križarka začela nagibati.

22:45 Nekateri člani posadke že začnejo zapuščati ladjo.

22:48 Kapitanija zahteva evakuacijo, kapitan odgovori, da še ocenjujejo, če je res potrebna.

22:58 Kapitan Schettino kapitaniji pošlje klic na pomoč in sporoči, da je ukazal evakuacijo, kar pa ni res, saj jo je ukazala obalna straža. Kapitan Schettino je namreč še vedno menil, da ni razloga za evakuacijo.

23:05 Kapitan Schettino sporoči kapitaniji, da evakuacija poteka mirno in organizirano, kar kasneje na laž postavijo izjave preživelih o kaosu in borbi za rešilne jopiče in čolne. Ko kapitanija zahteva več podatkov, kapitan prizna, da je le sedem minut po razglasitvi evakuacije sam že v reševalnem čolnu. Kljub zahtevi, da naj se vrne na ladjo, to zavrne in se reši na kopno, reševalci pa zdaj iščejo trupla potnikov, ki so z življenjem plačali kapitanovo nesmiselno odločitev.

AndrejD

Guru
20. jul 2007
7.239
1.397
113
Mene pa sploh ne preseneča. Takšnih ljudi kot je tale kapitan imamo mi polno na slovenskih cestah...