Ah ta audi

AvtoFun

Guru
29. dec 2007
18.462
2.453
113
Kakorkoli zame je BMW le sedmica ter X5 (no pa komu je še všeč 6 , X6 ter GT), ostalo je za moje pojme vse bolj bogo in ni pravi BMW (počakajmo edino na novo petico, mi je kar všeč). Ko smo že pri notranjih materialih pri E60/E61 zelo bogo in površno skupaj narejeno
smirk-1.gif

mitja155

Pripravnik
19. apr 2008
569
12
18
43
LJ
Citat:
Uporabnik tratnjak pravi:
se x preberi kaj sem napisal - blagovna znamka. Ime BMW je najdrazje in to kar nekaj visje ocenjeno od Mercedesa
wink-1.gif

Se strinjam z tem.

Audi bo malo težje imel ime tako kot BMW ali MB... se ti ne zdi... 30 let je malo malo za tak ugled. Plus v premuim razred kamor ga uvrščajo, je prišel max 20 let nazaj.

mitja155

Pripravnik
19. apr 2008
569
12
18
43
LJ
Citat:
Uporabnik AvtoFun pravi:
Kakorkoli zame je BMW le sedmica ter X5 (no pa komu je še všeč 6 , X6 ter GT), ostalo je za moje pojme vse bolj bogo in ni pravi BMW (počakajmo edino na novo petico, mi je kar všeč). Ko smo že pri notranjih materialih pri E60/E61 zelo bogo in površno skupaj narejeno
smirk-1.gif

Nova 5ica je bistveno boljša kot e60.. ogromen ekran, odlična izdelava, pravi materiali. Se pa še vedno najde kakšen kiks (isto Audi). Je pa Eklasa v tem primeru še hujša (plastika armature, dekortativni "alu" elementi)

tratnjak

Fizikalc
10. maj 2009
1.020
32
48
Citat:
Uporabnik Lateral pravi:
2009:

1. Nokia (35,220 milijarde EUR) ,
2. LVMH (32,365 milijarde EUR),
3. INBEV (26,927 milijarde EUR),
4. Vodafone (23,789 milijarde EUR),
5. Unilever (22,829 milijarde EUR),
6. Telefonica (22,128 milijarde EUR),
7. Mercedes (19,392 milijarde EUR),
8. Deutsche Telekom (19,093 milijarde EUR),
9. BMW (18,765 milijarde EUR),
10. SAB Miller (18,349 milijarde EUR).

2010:

1. Nokia
2. Mercedes-Benz
3. BMW
4. ...

http://uk.cars.yahoo.com/30042010/36/bmw-world-s-most-valuable-car-brand-0.html

pa se lestvica:

http://www.worldcarfans.com/110042925921/bmw-overtakes-toyota-as-most-valuable-car-brand

Sheriff

Fizikalc
26. jan 2009
1.953
0
36
No, ja... ne rabm neki dokazovat prek net-a kaj sm vozu in kje sedu sm pa mel kar neki posla z avti
wink-1.gif

Jst sm samo podal moje mišljenje, Legend je pač "samo" benciner in je v EU pač nekonkurenčen je pa meni osebni No1
wink-1.gif

Od te trojice bi pa 7ka bla na parkingu
smirk-1.gif

LP.S

Lateral

Fizikalc
31. mar 2008
1.771
33
48
Statistiko lahko prikažeš na 1000 in 1 način. Če vzameš Volkswagen AG kot eno firmo in je ne razbiješ na Volkswagen, Audi, Seat, Škoda, Lamborghini, Porsche, Bentley, Bugatti boš dobil spet druge rezultate... Verjemi da bo zaslužek največji.

XSIDE

01101010
22. jul 2007
4.406
487
83
::1/128
Po mojem mnenju je izbira takega avtomabila (A8/7/S) pa tudi kateregakoli drugega v veliki meri stvar osebnih preferenc. Meni naprimer Mercedesi na splošno ne potegnejo, pa vem da gre za super avtomobile sploh S klasa je itak top, vendar imam pač druge favorite. No se najde kakšen C 63 AMG, ampak to je že druga zgodba ....
smile-1.gif
Marsikatera lastnost predvsem pa dizajn težko rečemo, da je boljši ali slabši, ampak je nekomu bolj všeč drugemu spet manj. Zmerit se da recimo porabo, pospeške, ve se kakšne tehnologije ponuja določen avto in kako kvalitetni materiali so uporabljeni pri izdelavi itd., pri užitku v sami vožnji se počasi že zatakne, vse ostalo je pa itak še bolj odvisno od posameznika. Te avtomobili tako ali tako vsi ponujajo zelo podobno, poleg tega pa se vsak posemeznik lahko odloči, ali mu je bolj pomembna sekunda manj do stotice, liter manjša poraba, nekoli trši in bolj vodljiv ali pa nekoliko mehkejši, bolj udoben avtomobil,... (govorim teoretično, ne o konkretnih avtomobilih), kot ste že nekateri omenili.

No seveda pa so tu še prodajne številke in mnenje ljudi (tudi tistih, ki avta ne kupijo) iz katerega lahko razberemo, kaj je večini bolj pomembno, torej tudi kateri avto je večini ljudi bolj všeč in tukaj se mi zdi, da pride do izraza tudi ugled znamke. Pri nekomu je lahko tudi to faktor pri izbiri avtomobila, pri meni recimo ni. Avto imam za lastno veselje in če je meni določen avto všeč po dizajnu in svojih lastnostih, se nekako požvižgam na to, kaj menijo drugi in kaj si mislijo, ko se s takim avtom pripelješ mimo.

Dolga leta so mi bili všeč BMW-ji, pa se zadne čase vedno bolj nagibam k Audiju. Enostavno lahko rečem, da mi je v različnih razredih všeč več Audijev kakor BMW-jev. BMW je za moj okus, z določenimi modeli malenkost zabluzil, recimo BMW 3 (E90) mi ni nič posebnega, še posebaj, ker mi je po drugi strani Audi A4 neznansko všeč tako na zunaj kot znotraj, recimo armatura mi je ena najlepših nasploh, pa tudi kvaliteta izdelava in dolečene finese so me pri Audiju bolj prepričale, vožnja pa je s primerno motorizacijo itak poezija. Podobno je tudi v drugih razredih, se pa najde nekaj BMW-jev, ki so mi resnično ušeč, recimo nova petica F10, težko rečem, da je slaba, Z4 (E89) je pa za moje pojme enostavno
srce-1.gif
. Ne gre pa spet za neko pretirano simpatizerstvo z določeno znamko, pri nakupu bi se definitivno odločal glede na konkreten model in v določenem segmentu celo vzel kaj čisto tretjega, je pa dejstvo, da ima vsaka znamka določene značilne poteze, ki se odražajo v vseh modelih, zato so tudi vsi moji najljubši modeli teh dveh znamk. Res da govorim po eni strani uglavnem o "premium" znamkah in po drugi strani, da mi ni pomembno mnenje večine, pa za slednjim še vedno stojim.

Mogoče sem malce zašel iz razreda avtomobilov o katerih govorimo, ampak sem želel predstaviti moj pogled na vse skupaj. Glede na to bi verjetno tudi v razredu MB S/Audi A8/BMW 7, izbiral med sedmico in A8, ker sta mi najbolj všeč. Če pa gledam še bolj realno, si verjetno, ko bom (bi) imel, če bom sploh kdaj imel možnost toliko denarja nameniti za avto, niti ne bi privoščil tako velikega avtomobila, pač pa kaj manjšega in bolj športnega. Definitivno je A8 impresivna zadeva, kar se tiče udobja in visoke tehnologije, nekomu je to zelo pomembno, nekdo rabi tak avto za sklepanje poslov, spet drugi zato, da ga ljudje opazijo, ampak to ni zame. Izbira avtomobila v tem (in višjem) cenovnem rangu bi bila pri meni odvisna od potreb, recimo RS/S 4 oziroma RS6, so moji favoriti, v primeru, da bi potreboval uporaben avto, če bi pa imel avto le za prevažat lastno rit pa kakšn Audi R8, Porsche 911 Turbo, mogoče Ferrari 458 Italia.

Če povzemem, mi avtomobili tega ranga nekako niso pisani na kožo, niti jih še nisem vozil, tako da težko komentiran, a kljub vsemu, saj so forumi tudi zato, da izrazimo svoje laično mnenje o vsem, o čemer se razgabljati sploh da.

tratnjak

Fizikalc
10. maj 2009
1.020
32
48
Citat:
Uporabnik Lateral pravi:
Statistiko lahko prikažeš na 1000 in 1 način. Če vzameš Volkswagen AG kot eno firmo in je ne razbiješ na Volkswagen, Audi, Seat, Škoda, Lamborghini, Porsche, Bentley, Bugatti boš dobil spet druge rezultate... Verjemi da bo zaslužek največji.

se 1x, vse to kar si napisal nima veze s tem, kolko stane brandname

YuGec

Fizikalc
18. avg 2007
2.801
0
36
O kakšni visoki tehnologiji govorite simpatizerji Audija. Kaj ima, česar nima S ali 7?
rolleyes-1.gif

AvtoFun

Guru
29. dec 2007
18.462
2.453
113
Ti nisi dorasel tej visoki haj tek tehnologiji tako da brezveze s teboj o tem debatirat
evil.gif

AvtoFun

Guru
29. dec 2007
18.462
2.453
113
Rad tovariš rad ampak zadeva je zelo kompleksna in brezveze da se trudim ker tako ne boš razumel
wink-1.gif

XSIDE

01101010
22. jul 2007
4.406
487
83
::1/128
Citat:
Uporabnik YuGec pravi:
O kakšni visoki tehnologiji govorite simpatizerji Audija. Kaj ima, česar nima S ali 7?
rolleyes-1.gif

Kar se tiče visoke tehnologije sem govoril samo nasplošno o tem rangu avtomobilov (nič o tem kaj Audi/BMW/MB ima kar drugi nimajo) in da vsi ponujajo podobno ter da so razlike le v finesah, vse pa je nato odvisno od posameznika, kaj mu je bolj všeč.

jonny77

Guru
16. sep 2007
11.613
2.419
113
Pomurje
Šef BMW-ja je lani ali predlani v nekem intervjuju povedal, da ima sedmica samo 2 konkurenta.

MERCEDES S in LEXUS LS.

Je novinar skoraj počil, zakaj ni Audija zraven. Mu je hladno odgovoril, da bodo morali še veliko naredit, da bodo dorasli, omenjenim.

Lp

SJTV1

eV12
18. jul 2007
19.381
1.241
113
www.adriamedia.si
Kako zanimivo je brat izjave nekaterih "strokovnjakov" o plusih in minusih avtov, ki jih nikoli niso sprobali. Ali se bognedaj presedli iz enega v druugega. ALi vzeli v roke list papirja in šli pregledovat stvari v avtu po seznamu ...

mitja155

Pripravnik
19. apr 2008
569
12
18
43
LJ
Citat:
Uporabnik YuGec pravi:
rolleyes-1.gif

LED sprednjih luči nima serija 7. Pa notranjost MB in BMW še vedno osvetljujeta z žarnicami iz fiat punta.
wink-1.gif
recimo...

drugače je pa oprema bolj ali manj podobna... to je pa to... vozijo se podobno, detajli so samo stvar osebnih potreb in želja.

mitja155

Pripravnik
19. apr 2008
569
12
18
43
LJ
Citat:
Uporabnik jonny77 pravi:
Šef BMW-ja je lani ali predlani v nekem intervjuju povedal, da ima sedmica samo 2 konkurenta.

MERCEDES S in LEXUS LS.

Je novinar skoraj počil, zakaj ni Audija zraven. Mu je hladno odgovoril, da bodo morali še veliko naredit, da bodo dorasli, omenjenim.

Lp

Dejstvo je da se Audi in BMW ne "marata" preveč, saj sta si finančno gledano bolj konkurenca kot ostali povezave. Predlani pa tudi še ni bilo nove A8. No sedaj je in marsikdo je bil na trstni vožnji presenečen. Četudi je bil BMW fahrer.

lp