Kako se rešuje problem qurčevih SFRJ ogromnih balkonov, ki so podaljšana plošča nadstropja ?To je pa res primerjava s prvim postom, pri katerem govori o 5cm izolacije in spodobno iziolirani kapi mansarde, ti govoriš o neizolirani mansardi, kar je velika razlika. Podobno situacijo imam jaz, pa gre pri 0 stopinj v megli ene 40-45 stopinj v dvižni vod za 23 stopinj v prostorih, cena ogrevanja max 1200 EUR letno, pa še nismo prišli tok daleč, je pa res, da so ble zdaj mile zime.
Pri meni so balkoni največji odvodnik toplote iz hiše, bo pa odločitev glede fasade kar težka, ker ne vem če jo do penzije prinesem not. Fasada bi pa sedaj štela že 22to leto, če bi bila to samo moja odločitev, pa smo imel oder postavljen, stiropor že naročen, pa so oča rekli, da brez veze, pa je sam špalete okol novih oken porihtal in fasado pobarval. No zdej bo kot kaže to samo moja odločitev, bo pa težka.
Energetska sanacija objekta
Zame je osnova energetske sanacije še vedno fasada. Ne rekuperacija, ne TČ, ne paneli na strehi. Ne gre se toliko za denar, kot se gre za občutek bivanja v dobro izolirani hiši. Ja, sem spadajo tudi okna in streha.
alter.si
Sedaj nimaš ne penezov, ne fasade, ne mladosti.
Tehnološki dolg teh hiš, zgrajenih v jugi je žal ogromen.