Sem se včeraj vračal iz Nemčije in je na Hrušici na petrolu (smer Ljubljana) 1,73 EUR liter (imajo dve na tovornem in eno na osebnem delu). Zanimivo, na Letališki sem pa dal malo več kot 2EUR/L pred nekaj dnevi. Je cena padla ali imajo tam posebno ceno, ker je toliko skladišč v bližini???Petrol v Trzinu tudi ima, prav tako v nasprotni smeri iz LJ ven, Petrol pri Črnučah in "novi" Petrol na severu Mengša prav tako.
Meni se pa zdi, da ima vsaka druga tankštela ta AB
8888
Ce ti je konec letaliske alinkajuhova pri BH predlaec , potem predlagam da se zacnes voziti s.kolesom, ker adblue bos tankal glih enkrat na 3 leta.
Bolj novi motorji ga več pokurijo, tudi do 3l na 1kkm. Tudi tank je večji, moj je po deklaraciji 18l, v realnosti je še večji za rezervo. Vse za ekologijo.Ne razumem cist tele adblue debate - pa zdej vozim prvic adblue avto..
Kar sem gledal - je adblue tank nekje 10l, kar zadosca za nekih 10.000km.
Dvakrat letno kupim kantico tegale (majo tud enga cenejsega), nalijem doma.. pa je to to.. v 10.000km bom tankal glih ene 10x - za tam nekje 700-800€ skupaj.. in se mi gladko **** al bom dal za 10l adbluja 17..21.. alpa 25€.
kje sm falil?
in ja - navadu sem se tankat izven AC, ker tist je pa rop pri belem dnevu
Saj sem napisal, pač na ac tankam, oziroma tam kjer mi zasveti. Zakaj bi šel 10 km samo teh par litrov tankati, če lahko sproti?8888
Ce ti je konec letaliske alinkajuhova pri BH predlaec , potem predlagam da se zacnes voziti s.kolesom, ker adblue bos tankal glih enkrat na 3 leta.
A to se samo po AC tankaš? Torej recimo narediš 2000km samo po AC?Saj sem napisal, pač na ac tankam, oziroma tam kjer mi zasveti. Zakaj bi šel 10 km samo teh par litrov tankati, če lahko sproti?
Men zacne težit 2kkm preden naj bi ga zmanjkalo. Ce se v 2kkm ne peljes mimo adblue pumpe, imas oa res lokakne fure v nekih rovtah.Saj sem napisal, pač na ac tankam, oziroma tam kjer mi zasveti. Zakaj bi šel 10 km samo teh par litrov tankati, če lahko sproti?
Višji kot so obrati motorja, več ga ponucaš, zdej pa študirej. Način vožnje zelo vpliva na porabljeno količino. Nima to veze z novimi motorji.Bolj novi motorji ga več pokurijo, tudi do 3l na 1kkm.
Višji obrati, večja poraba adbluja, nižji obrati, več saj.Jaz se nisem ugotovil, kaksen stil voznje vec kuri AB.
Ce sploh vpliva stil voznje?
AC, regionalne, lagano.turisticki, ali gas do podna....