Drift tricikel

mtl

Guru
19. jul 2007
11.145
790
113
Kras
www.mtl.si
Je padla ideja, da se nas nekaj zbere in se bomo začeli ukvarjati s preganjanjem z drift tricikli. Prazno parkirišče je na voljo, tako da to je rešeno.
Sedaj bo treba pa nabaviti kaj uporabnega. Recimo tukaj je ta zadeva za otroke, kar odpade, ker je premajhno:
Zahteve: brez motorja, obvezno pedala za poganjanje, zavore opcijske, ker se bo zadeva uporabljala samo na parkirišču. Vsaj tak je plan. :evil:
Nekaj let nazaj sem na nekem dogodku imel možnost preizkusiti takšen tricikel v samogradnji in je bil super narejen, ker je imel zadaj gumijaste gume za napihnit in čez enostavno plastiko od cevi za kanalizacijo. Si izrabil plastiko, spraznil gumo, vzel nov kos cevi, napihnil gumo in šel naprej.
Ima morda kdo kakšen okviren načrt za izdelavo tega in predvsem, kje dobiti balanco s prednjim kolesom in pedali? Pa morda še predlog za kakšen sedež. Sem ga mislil iz kakšnega avta ven potegnit, ampak je brez veze, ker bo pretežko. Če pa ima kdo kakšnega karbonskega viška, pa ZS.:evil:
A morda kdo ve, kje se uporabljajo taka zadnja kolesa? Evo, to je bilo to (ta mali bil čisto nor):
Drift tricikel.jpg

Sem nekaj gledal za nakup, vendar imajo ta poceni kitajci zadaj koleščka za nakupovalne vozičke, kar itak odpade, ta dražji pa so ok, vendar imajo zadaj specifična plastična koles, ki so potem konkretno draga za menjavo. Ima morda kdo kakšno pametno alternivo za nakup? V skrajnem primeru lahko tudi kolesa potem kasneje verjetno zamenjam na DIY varijanto na fotografiji zgoraj.

• Všeč mi je
Reactions: Matey

Matey

AlterZavarovalničar
6. sep 2007
35.485
17.990
113
Samo na parkirišču je rekel... :D

mtl 2 dni po prvi testni vožnji:
39e0983159cdf4d7b7878f5850e980c9_w200.gif

kajn

Guru
5. okt 2007
3.221
2.163
113
Iskajoč brata
fak, kaj se vse spomnijo.... otroci skriti v odraslih moških....
pa da ne bo pomote, to se prepoznamo med sabo... jaz moram sebe nazaj držat, če ne, ne bi imel za igrače za otroka, ker bi za svoje igrače zapravil....

• Všeč mi je
  • Ljubezen
Reactions: mtl, Gonzo in Matey

mtl

Guru
19. jul 2007
11.145
790
113
Kras
www.mtl.si
Samo na parkirišču je rekel... :D

mtl 2 dni po prvi testni vožnji:
39e0983159cdf4d7b7878f5850e980c9_w200.gif
Hehe, leta so naredila svoje, tako da nisem več tako brezskrben. Ko se samo spomnim, kako je letelo po klancih dol s kolesi 70+km/h.
Sedaj pa lepo na zavorah vlečem tistih 40+ ;).
No, bomo videli, najprej moram to zadevo skupaj spravit.
fak, kaj se vse spomnijo.... otroci skriti v odraslih moških....
pa da ne bo pomote, to se prepoznamo med sabo... jaz moram sebe nazaj držat, če ne, ne bi imel za igrače za otroka, ker bi za svoje igrače zapravil....
:)
Ti povem, da je ta zadeva nenormalno zasvojljiva. Sem takrat naredil par voženj in to je enostavno noro, kakšen užitek. Potem mi je tamali zaplenil in se ene pol ure preganjal po parkirišču.
Pa stvar sploh ni draga, edino moraš imeti večje prazno parkirišče, kjer nobenega ne živciraš :).