Hanzi , iskrena hvala, da si mi izbrskal in celo slikal. Cenim, da si si vzel čas. Obrnil se bom nate, če se bo moj včerajšnji poseg izkazal za začasnega. Šel sem v lokalno tehnično trgovino, in kupil tesnilo 40/50. Sifoni so res poceni, malo nad 5€, a enakega niso imeli na zalogi, imeli pa so konična tesnila, katera sem potem kupil.
Razdrl - luknja je res 53mm. Natančno vse opral, razmastil z razmaščevalcem in vse naležne površine dodatno očistil in razmastil s čistim acetonom. Vse tesnilne površine z obeh strani natanko namazal s sanitarnim brezkislinskim silikonom, prav tako sem za vsak slučaj z obeh strani namazal še tesnila. Za plastične površine ima kislinski silikon zelo slabo oprijemljivost, zato mora biti brezkislinski - nevtralni. (Za ostale površine je kislinski OK, razen na nepobarvanem železu (kislina - rjavenje)).
Čeprav je tesnilo za luknje 50, ima pa tiste "izrastke - zavese", tako da še vedno pride po premeru od roba do roba.
Pravkar dobil poročilo, da ni niti kapljice, kljub temu, da je bil maksimalni pritisk (umivalnik napolnjen do vrha, nato so odprli čep + na maksimalno odprta pipa). Po vaših trditvah rešitev ne bo trajna, in ko se bo spet uscalo, bo korona že mimo in bom prišel s tesnilom 54/40 ter novim sifonom in, kot pravi
dejan_ , Sika 11FC tesnilno maso za na svinčeno cev.
Hvala vsem za dobre nasvete. Javim, ko bo voda prebila.