Citat:
Uporabnik uporabniktsi pravi:
Ja polovica komentarjev sploh ne zadane bistva debate.Seveda,sami teoretiki. Jaz sem kupil octavio combi 1.2 tsi da bomo prevažali otroške vozičke in ostalo kramo.Za ženo.Pa se je izkazalo da je zelo soliden avtomobil,pravzaprav zelo dober. Ni neka raketa pa vendar je zelo soliden karavnček. Tudi oprema je zelo solidna,nadpovprečna.Za tiste,ki boste kupovali novega karavana za prvi avto,vam priporočam da ga vsaj testirate. Poraba pa je cca dobrih 6.Pa še servisi so skoraj zastonj.
Citat:
Uporabnik ggg pravi:
Jaz imam pola tsi, o kaksnih servisih govoris? Koliko si jih pa imel? Ker olje za tsija je kar drazje od navadnega bencinarja. In ja, turbo luknja je. Ze na polu ocitna, na oktaviji karavan pa najbrz kar konkretno. Je treba po klancih marsikdaj v prvo prestaviti..
Citat:
Uporabnik Sheriff pravi:
Citat:
Uporabnik ggg pravi:
Jaz imam pola tsi, o kaksnih servisih govoris? Koliko si jih pa imel? Ker olje za tsija je kar drazje od navadnega bencinarja. In ja, turbo luknja je. Ze na polu ocitna, na oktaviji karavan pa najbrz kar konkretno. Je treba po klancih marsikdaj v prvo prestaviti..
Sej navor je problem v 1.2 ne moč, kokr sm napisu Polo in pogojno Golf ostalo pa niti ne sploh pa ne za daljše ture...
Se mi zdi da je ta motor not dat bol za mestne relacije in krajše furce.
Mi lohka poveš (če si bil pozorn) koliko rpm ima v 5i oz. 6i (če jo ima) na 120km/h
Zgleda se starašCitat:
Uporabnik ggg pravi:
Ni toliko problem pri obremenjenem avtomobilu kot je v majhnem prostoru v Polu, ki ni avto za potovanja, ali pa se staram.
Na vzponih je avto tezak za voziti. Na vrsic je vec kot 3/4 serpentin treba speljati s prvo prestavo. Ce primerjam s svojim multijetom z 1.9l prostornine, ki vlece 6 ljudi in prtljago (2,2toni) kot bivol ni primerjave s se enkrat lazje obremenjenim Polom na isti trasi.
Citat:
Uporabnik SJTV1 pravi:
Ok, ni 1,2 TSI, je pa 1,4 TSI. Izkušnja od predkratkim: Passat 1,4 TSI (122) s 4 osebani v avtu + prtljago je zlahka sledil noxemu X3 xdrive20d s 3 osebami in prtljago. Razlika v porabi na dobrih 1000km dolgi poti (kriva je seveda AC in večja čelna površina X3): 0,1 litra po BC, v korist Passata (8,8 vs 8,9 pri X3) ... Povprečna hitrost na poti (razen par km vse AC: 99 km/h)
Tudi tega Passata sem že vozil in jke ta motor čisto dovolj zmogljiv, enako velja za Ocatvio 1,2 TSI. Saj je lepo, da vato trga asfalt, ampak za vsakdanjo uporabo je takle 1,2 turbo v normalno velikem (kombilimuzina ali kombi nižjega sredjega razreda) avtu dovolj.