Citat:
Uporabnik Gargy pravi:
Zdaj je šla naprej na magisterij, ampak roko na srce, ne verjamem, da bo dobila službo vsaj približno podobno njenim ambicijam.
Citat:
Uporabnik Bitch_inside pravi:
Seveda, edino pravilno je govoriti o efektivnem delu. Meni gre na živce, ko folk razlaga, da delajo 11-11 ur na dan, ne omenijo pa, da porabijo več kot uro za kosilo, da zjutraj in popoldan pijejo kavo pa vmes še privat stvari rihtajo. To pač ni delo. Ko ste v službi se ukvarjate z delom, ostalo klepetanje, pitje kavic, cigarete, časopis pa počnite doma, ker boste mel časa dovolj za te stvari.
Citat:
Uporabnik softi pravi:
zakaj ne
Citat:
Uporabnik softi pravi:
in kaj delaš?
si direktor, šef, akviziter oz 'poslovni potnik'. kaj drugega mi že ne pade na pamet.
tisoče slovencev bi delalo za 1200 18 ur na dan. pa ne morejo..še za 500 ne. tko da taka izjava je mal..mimo..in si ji lahko privošči samo tisti, ki tega ne rabi okusit.
Citat:
Uporabnik PIC pravi:
Če bi bili Slovenci tako "usekani", potem bi bili danes verjetno kje drugje. Še vedno veljamo za precej len narod oz. delamo da živimo in ne živimo da delamo (kar je meni sicer bolj všeč).
Vse prepogosto slišim "ne morejo me tako malo plačati, kot lahko jaz malo delam".
Citat:
Uporabnik Ganesh pravi:
Citat:
Uporabnik PIC pravi:
Če bi bili Slovenci tako "usekani", potem bi bili danes verjetno kje drugje. Še vedno veljamo za precej len narod oz. delamo da živimo in ne živimo da delamo (kar je meni sicer bolj všeč).
Vse prepogosto slišim "ne morejo me tako malo plačati, kot lahko jaz malo delam".
Žalostno a resnično.
Naš standard bi bil lahko precej drugačen, če bi imeli malo drugačno mentaliteto.
Dejstvo je, da so rezultati dela tisti, ki narekujejo koliko je delavec vreden. Softi je Ynosu lepo odgovoril, kaj bi dobil za 2000€ plače ... 8000€ oziroma 100% donos. Takega bi vsi plačevali toliko. A je žal veliko več takih, ki so sposobni čez okno gledat (drugače povedano delati nič) tudi cel mesec in na koncu misliti, da jim pripada plača in po možnosti še kakšna božičnica konec leta.