Zaposlitev je ½čist na izzi½ dobit ta čas

ceedevita

Majstr
24. jul 2009
6.904
115
63
štajerska
samo eni ste pa tu res ali omejeni ali pa nespodobni. za 1.5k neto pa me firma res ne bo imela 24 ur na dan itd
tisti, ki dela več kot 8 ur je nesposoben. če v 8 urah ne moreš narditi zadev potem si retardiran
razumem,. da občasno je situacija ko se kje kaj zalomi pa se pač potegne. ampak to so izjeme, ne pa da ni šihta za 8 ur.
če se ne znaš prodat in si pripravljen življene stran fliknit zraven tega pa imaš iq na nivoju tople vode potem se ne čudim da ste nekateri cele dneve v službi.
da pa me bo lastnik, direktor ali neko drugo tele klicalo kadar se mu zaljubi pa bo moral malce globje seči v denarnico
smile-1.gif

Kamele0N

YUGOslovanski mehanik Dmitri Mendeleev
23. jul 2008
42.550
5.685
113
Kva je zdej to.......nema malce....treba delat za 1500eur....ne pa jest zdele....pol pa ni čudn da prodaja ne proda za 50.000.....pa proizvodnja ne nardi za 30.000
10.gif

ceedevita

Majstr
24. jul 2009
6.904
115
63
štajerska
iebeš malco. nisem tebi pisal. na splošno.
za malco se ne sekiram.
prodaja pa proizvodnja je zelo zanimiva reč
prodajalci ( pa ne oni v štacuni ) imajo ponavadi provizijo. in potem ko dober komercialit proda 3 x več kot je bilo za pričakovati, mu butasti lastnik začne zmanjševati provizijo. tak je to pri nas v večini podjetij. poznam pa tudi primere, ko je komercialit zaslužil 3 x več kot lastnik. pa lastnik si ni izplačeval minimalca...

jtfc

Guru
Izključen uporabnik
24. jul 2007
19.994
2.738
113
Citat:
Uporabnik masevc pravi:
kaj je brezvezno? zgoraj imate link do objavljenega prostega delovnega mesta z bruto plačo 1100€.

no dajte, da vas vidim

Za plačo 1500e bo podjetje imelo vso znanje, ki mi ga je dalo formalno in neformalno izobraževanje.

Pričakovanih 9-10 ur na dan + kakšna sobota. (to bo počas standard pri privatnikih)

Tistih 200€ več je pa ena premija za zvestobo, da jo ne pomakneš takoj ko eden ponudi 1301€.

Na dolgi rok pa nevem kako se obnese. Če moraš vsako leto novega usposabljat je prekleto drago tole.
evil.gif

Poznam primere, kjer se v 2 letih cela firma zamenja razen lastnika.

Kamele0N

YUGOslovanski mehanik Dmitri Mendeleev
23. jul 2008
42.550
5.685
113
Citat:
Uporabnik ceedevita pravi:
iebeš malco. nisem tebi pisal. na splošno.
.

Vem......tud jst sm nasplošno...ker je vse potihnl...ura je bla pa lih taprava
smile-1.gif

ynos

Vremenko
18. jul 2007
24.445
3.828
113
davorinm.wordpress.com
Citat:
Uporabnik ceedevita pravi:
samo eni ste pa tu res ali omejeni ali pa nespodobni. za 1.5k neto pa me firma res ne bo imela 24 ur na dan itd
tisti, ki dela več kot 8 ur je nesposoben. če v 8 urah ne moreš narditi zadev potem si retardiran

Če si pripravljen delat samo 8 ur na dan te pri nas pač ne bojo zaposlili.

Me prav zanima kje delaš.
smile-1.gif

wacko

Fizikalc
18. jul 2007
5.450
0
36
Citat:
Uporabnik ynos pravi:
Citat:
Uporabnik jtfc pravi:
Kaj misliš, da pa tehniki so pa kaj na boljšem....

tole je 1100€ bruto plača, sredi ljubljane.

http://www.mojedelo.com/100039...ritve.aspx?f=31

1.100 bruto? :s

S kolki plače pa bi morali biti mladi zadovoljni? Npr. diplomant z dvemi, tremi leti delovnih izkušenj. Nimam pojma kok drugi folk dobi.

Odvisno na kakšnem položaju si. Če položaj tak, da boš še vsaj par let ostal na 1100 bruto je po mojem mnenju bolj švoh, sploh če maš dokončan faks. Če imaš motivacijo in možnost napredovanja je pa tudi 900€ bruto lepa plača....

Za 2-3 leta izkušenj in diplomo je za moje pojme lepa/sprejemljiva plača recimo 1700+ bruto, je pa res, da je bolje dobit 600€ na mesec kot gnit doma in čakat belo haljo....

ceedevita

Majstr
24. jul 2009
6.904
115
63
štajerska
če hoče kdo da delm več kot 8 ur se tam pač ne bom zaposlil
smile-1.gif

kot sem napisal. lahko se kdaj če je panika ali izredna situacija potegne drugače pa pozabi.
pri meni je pač tako, da ti poveš kaj hočeš da delam, jaz pa ti povem koliko želim calunge za to. in ti še jasno povem 8 ur brez nadur . take it or leave it. pa je do sedaj še vsak vzel ( od manjših d.o.o do večjid d.d )
sem tudi bil v nekem podjetju, ko je folk še tja ob sobotah hodil
stupid-1.gif
itd.
halo ?
ne-ne-1.gif

jaz svoje naredim in grem in mi dol visi, če je na firmi še 90% folka, ki ne obvlada svojega dela

Utisevalec

Guru
12. nov 2007
16.240
4.214
113
8 efektivnih ur je danes standard pri vseh resnih podjetjih. To pomeni, da čas malice ni vštet v čas dela, imaš pa za malico ponavadi "neomejen" čas.

Če nekdo ni pripravljen delat toliko, danes (razen v raznih državnih firmah) ne dobi službe.

ceedevita

Majstr
24. jul 2009
6.904
115
63
štajerska
saj pravim. se ne cenite, se ne znate prodati, ali pa ste ravno iz šole.
tisti, ki svoje delo obvlada ima nekaj izkušenj in referenc bo delal kot sem napisal.
smo pa ljudje različni. zaradi mene delajte 10 ali več ur in bodite dosegljivi 24 ur na dan
za 1100 € bruto pa tisto podjetje tudi ne bo dobilo kvalitetnega kadra. seveda če nimaš službe greš in si vesel, da jo dobiš in imaš pa četudi je minimalec. ampak velja pa kakšno plačilo, takšna odgovornost in kvaliteta dela.

Bitch_inside

PEPCA 2007
18. jul 2007
3.608
1
36
Ljubljana
Citat:
Uporabnik Utisevalec pravi:
8 efektivnih ur je danes standard pri vseh resnih podjetjih. To pomeni, da čas malice ni vštet v čas dela, imaš pa za malico ponavadi "neomejen" čas.
Seveda, edino pravilno je govoriti o efektivnem delu. Meni gre na živce, ko folk razlaga, da delajo 11-11 ur na dan, ne omenijo pa, da porabijo več kot uro za kosilo, da zjutraj in popoldan pijejo kavo pa vmes še privat stvari rihtajo. To pač ni delo. Ko ste v službi se ukvarjate z delom, ostalo klepetanje, pitje kavic, cigarete, časopis pa počnite doma, ker boste mel časa dovolj za te stvari. Ljudje smo si pač različni, eni vse stvari počnejo laganica, eni se pač v službi ukvarjamo samo s službo, zato sem pa jst ob 16h fertik in imam dosti časa, da počnem še kaj drugega kot da hodim v službo, žrem in zvečer crknjena zaspim pred tv-jem.
lp

Apollo8

Mahoney
15. avg 2007
15.507
7.696
113
Jaz sicer ne vem kaj pocnete da imate take place. Ampak na kakem sihtu kjer je v igri delo v izmenah in ponoci je 1200 - 1400 neto cist realna placa za folk s 5 stopnjo izobrazbe pa govorimo o privatnem sektorju

jtfc

Guru
Izključen uporabnik
24. jul 2007
19.994
2.738
113
Eh pol pa ni panike.... zgleda, da imamo avstrijo že tukaj
cheer.gif

Dr.Rugelj

Pripravnik
29. dec 2008
254
0
16
Delodajalci točno vejo kolk potrebuje njihov kader za preživetje in vsak ki se je kdajkoli kaj izobraževal da bi pridobil znanja za delodajalca ve da je treba ljudi plačat 4% manj kot potrebujejo za preživetje. Za uno razliko so se prpravljen raztrgat in primarno zadovoljstvo jim je preživetje.

Službo dobit je enostavno če si bilokake tehnične stroke. Seveda če si dober v svoji stroki lahko tudi zahtevaš dobro plačo. Tale generacija ki živi do 35ga leta pri tastarih ima priliko spremenit odnos delodajalcev do delavcev kar se tiče višine plač. Ta generacija je preskrbljena in ima možnost odklonit delo zaradi premajhne plače. Ko je takih iskalcev zaposlitve dovolj ima tudi delodajalc kej razmišljat.

Je pa kar se tiče kadrovskih aktivnosti najboljše ko prideš k delodajalcu, mu daš odpoved in ko ponuja keš mu poveš da nisi dal odpoved zaradi denarja. Js sm dajal odpoved na tak način dvakrat in je zelo zanimivo ko delodajalcu (obakrat direktorju) vzameš praktično edinga aduta. Je res zanimivo kako se da potem s človekom popolnoma normalno pogovarjat dalje in lahko tudi normalno razložiš kako in kaj.

SJTV1

eV12
18. jul 2007
19.418
1.271
113
Citat:
Uporabnik Dr.Rugelj pravi:
Delodajalci točno vejo kolk potrebuje njihov kader za preživetje in vsak ki se je kdajkoli kaj izobraževal da bi pridobil znanja za delodajalca ve da je treba ljudi plačat 4% manj kot potrebujejo za preživetje. Za uno razliko so se prpravljen raztrgat in primarno zadovoljstvo jim je preživetje.
hysterical-1.gif

masterr

Fizikalc
14. apr 2010
1.502
0
36
ok. Cerkno
Dobit delo na izzi ta čas je res, ampak za minimalno plačo.
Z minimalno plačo danes lahko živiš slabo edino pri tastarih, na svojem, pa nimaš kaj delat z minimalno plačo.

So pa tudi delavci postal pametni in odklanjajo delo za minimalno plačo.
Če je 150 evrov nad minimalno plačo pa je že nekaj

jtfc

Guru
Izključen uporabnik
24. jul 2007
19.994
2.738
113
ksz... še zdaj ni povedal avtor teme, kot ima plače....