zaparkirala radar, sedaj jima grozi kazen....

Radirko

Fizikalc
18. avg 2007
6.242
0
36
A pa nisi bil toliko in poklical na najblizjo policijsko postajo, da en scenic takeintake barve ze eno uro bivakira na tejintej avtobusni in da te zanima ce se je kaj spremenilo v novem zakonu, da je zdaj to dovoljeno ?

virtuoz

Fizikalc
20. jul 2007
874
82
28
Naj napišem še zanimivo prigodo iz let, ko so bili še tolarji.

V Ivančni gorici pred nekim klubom, z mojo boljšo polovico parkirava avtomobil v vrsto drugih avtomobilov ob cesti, ker so bili vsi parkingi nabito polni. Sredi noči ob odhodu pa na šipi obvestilo policije o napačnem parkiranju, kake tri km naprej pa še patrulja z radarjem, ki naju ujame.
Torej, dobil sem položnici z 5000 in 7500 SITi v enem večeru. Naslednji teden lepo plačam kazen in na zadevo pozabim.
Čez kake pol leta pa dobim opomin zaradi neplačila kazni za parkiranje 5000 sit + 1000 sit stroškov opomina. Lepo pokličem upravo, ter dobim prijazno gospo na telefon ki mi prijazno pove, da če sem plačal naj jim pošljem kopijo položnice in zadeva bo urejena.
To gospo potem jaz lepo vprašam, kam mi bodo nakazali 1000 sit-ov?
Ona presenečeno: "Kakšnih 1000 sit?"
Jaz: "Ja tistih, ki jih rabim za dokazovanje plačila."
Ona: "Ja veste gospod to pa ne gre tako."

Torej, država in njihovi organi lahko veselo zaračunavajo vsakršne stroške, v obratni smeri pa ne.
stupid-1.gif

Nazadnje urejeno:

virtuoz

Fizikalc
20. jul 2007
874
82
28
Zakaj bi pa klical na policijsko postajo? Saj so oni isti!
Neko nedeljo je bil policist parkiran na istem postajališču in meril s pištolo.
bonk.gif

sad

Guru
24. avg 2007
21.194
9.834
113
113 in poveš kaj se dogaja. Dej ne bit ovce no. On nas jebejo na krajih, kjer se kasira, pa je fajn, če vsaj malo nazaj vrnemo.
Lahko pa zraven še slikco narediš in jo pošlješ na 24 kur ali pa nekam. Bodo z veseljem objavili. Pa ne pozabit točen datum, uro in kraj dopisat.

synthman

Fizikalc
22. avg 2007
7.226
0
36
Citat:
Uporabnik virtuoz pravi:
Kaj pa merjenje iz avtobusnega postajališča?
Prejšnji teden je taisti kranjski scenic meril hitrost na postajališču na Orehku v smeri Kranja. Naj še omenim, da sem lani plačal kazen taistim redarjem zaradi tega, ker sem parkiral na postajališču na Drulovki, ko sem skočil v prodajalno zraven po kruh.
A zdej veš, da zakoni veljajo samo za ene, za druge pa ne?

Pa da nekateri v vnemi za kasiranje ogrožajo promet in kršijo zakone?

Thrivial

Majstr
19. avg 2007
3.746
255
83
Citat:
Uporabnik virtuoz pravi:
Zakaj bi pa klical na policijsko postajo? Saj so oni isti!
Neko nedeljo je bil policist parkiran na istem postajališču in meril s pištolo.
bonk.gif

Policisti =/= redarji in se dostikrat med sabo ne marajo kaj preveč.
wink-1.gif

synthman

Fizikalc
22. avg 2007
7.226
0
36
Citat:
Uporabnik BuDi pravi:
Citat:
Uporabnik dsf pravi:
Kakšen link do vira ?
10 sekund googlanja najde tole: http://www.pomurec.si/aktualno/pomurje/med-solarje-z-90-kilometri-na-uro/ ... če bi si vzel 2 minuti bi mogoče našel tudi kakšen zakon.
Tale link nič ne reče, da so meritve s privatnih zemljišč brez dovoljenja lastnika neveljavne.
Tud policaj mora imet kapo, pa to ne pomeni, da ob prehitri vožnji ne boš plačal kazen če te pomeri brez kape.