Yasminelle - Smrtonosne kontracepcijske tablete?

turbobitch

Lesna Goba
5. dec 2007
23.053
1.269
113
42
Jah moja jih uporabla pa že od 16leta naprej (polovico svojega življenja) in kadi in nima nobenih problemov, ne krčev ne pritiska. Uporabla pa te kao zloglasne tabletke....kr neki.

pikica

Fizikalc
28. jan 2008
5.759
1
36
36
Citat:
Uporabnik The_Red_Devil pravi:
Midva (moja) sva jih jemala samo kakšno leto, zdej pa že kakšnih 5 let nič. Nima pa problemov pri menstruaciji - vidim da je to dostikrat razlog za tablete.

sem jo mela po 4 tedne
frown-1.gif

@westie: logest

Tjasa

Fizikalc
10. dec 2007
4.403
0
36
@ goba; js se ne bi hecala s tem... pa še kajenje zravn... No ja, kakor želi...

Pikica, pol to ni ok, če maš krče useen. Reč ginekologu da ti jih zamenja.

Mitzy

Fizikalc
19. jul 2007
1.079
0
36
Far from here
Citat:
Uporabnik Tjasa pravi:
ksz

Ne jemljem. Nazadnje sem jo pogoltnila mislim da cca dve leti nazaj, od tkrt naprej kondom. Za menstrualne krče za katerimi tud js trpim, pa mam ene posebne tablete - Mitzy, bom napisala sam da najdm škatlco -, al pa navadn Lekadol (ker Aspirin samo poveča tok krvi), pa je.

Ligenj, pri meni je primaren namen KT zaščita pred zanositvijo, s krči bi že preživela
grin1.gif

Ampak zakaj ne bi imela vsega s hormonsko tabletko, če lahko
smile-1.gif

pikica

Fizikalc
28. jan 2008
5.759
1
36
36
Citat:
Uporabnik Tjasa pravi:
@ goba; js se ne bi hecala s tem... pa še kajenje zravn... No ja, kakor želi...

Pikica, pol to ni ok, če maš krče useen. Reč ginekologu da ti jih zamenja.

so dost milejši kot so bli...tud trajanje menstruacije se je iz 4ih tednov skrčlo na normalno

Jernej

Fizikalc
18. avg 2007
7.124
0
36

Kdo bo pa sploh še verjel prodanim zdravnikom, če imamo pa PopTV, Žurnal in Družino, ki o teh stvareh vedo veliko več in so povsem nepristranski?

tony

Guru
23. jul 2007
9.676
1.487
113
zmaga.gif

Drage moje dame in gospodje, umreti bomo tako ali tako morali vsi.
write.gif

Če hočete prej še kaj eni in drugi
hysterical-1.gif

kozarec

ALTERKA 08
29. jul 2007
4.802
0
36
na šihtu
Citat:
Uporabnik tony pravi:
... Lahko tudi za vzdržnost, bo vsaj manj kozlarij v takih temah
smirk-1.gif

Domnevam, da je hud problem ravno v neskončni vzdržnosti.
rolleyes-1.gif

@jernej - verjamem POPtv.
zmaga.gif
Včeraj je teta tam rekla, da je večja verjetnost, da umrem zaradi udarca strele, kot pa od teh tabletk. Zame čisto OK statistika.

Yogi

Guru
1. sep 2007
4.523
1.109
113
Sej smo že pred časom pisal o tem, da so pri nas zbolele ženske za pljučno embolijo, kjer je bil najverjetnejši vzrok kontracepcija. Itak dr.ji ne morjo napisat, da si zbolel zarad tega in tega, ker vemo kaj vse to za sabo potegne...

Pa so se določeni najdl, ki te negirajo in te obtožjo, da maš kej skupnega z Rodetom...

Patsy

Pripravnik
24. jul 2007
650
0
16
Celje
Tale debata je pa naenkrat kar zamrla. Jernej javi se, me zanima kaj študent medicine pravi na nove zgodbice POPa! Pa v njihovih komentarjih sem opazila tudi eno ki je imela te probleme. Čudno, da je tega kar naenkrat toliko. Bemti cerkev!

Itak, da ima vsaka pravico do odločitve kaj bo jemala in kako bo razpolagala s svojim zdravjem. Fajn je pa vseeno bit obveščen, da če že jemlješ in te začne kaj stiskat in dajat slabo počutje, da vsaj približno veš kaj bi lahko bilo, ne glede na to, da mogoče ne boš prišel živ do urgence. V današnjih časih je pameten pacient, živ pacient in se mora sam pozanimati o tabletah, ker na tržišču je toliko kemije, da zdravniki sigurno ne poznajo vsega v detajle in jim niti ni to v interesu. Farmacija je pa že dostikrat dokazala, da jim je profit pred zdravjem in etiko.

Čudno je tudi, da so tabletke zastonj, vse ostalo (z velik manj stranskimi učinki) ala kondomi, diafragme, spermicidi, je pa treba plačat. S pravilno uporabo delujejo vsa ta sredstva 100%. Nobene logike.

Jernej

Fizikalc
18. avg 2007
7.124
0
36
Saj sem ti že povedal - gledaš POPTV in se greš lov na čarovnice...

Bralka, ki naj bi imela pljučno embolijo, je danes stara 42 let. Govori o tem, da je bila v času dogodka pljučna embolija neverjetna za njeno starost. Previdevam torej, da je bila mlajša kot 30 let. Nad to starostjo in ob jemanju hormonskih tablet bi še bruc na MF posumil na pljučno embolijo.

Torej je bilo to najmanj 12 let nazaj in poslušamo zgodbo bolnice brez kakršnegakoli zdravniškega komentarja. PopTV? Resno?

Še enkrat za tiste, ki ne vedo o čem se gre:

S kontracepcijskimi tabletami preprečujemo nosečnost. Med nosečnostjo je verjetnost pljučne embolije povečano za faktor 50-80. Pri jemanju kontracepcijskih tablet je ta faktor 5-10. Torej?

Nekateri še vedno ne vidite celotne slike. Ja, itak da so stranski učinki in ja, tudi pljučna embolija in smrt sta ena izmed njih. Celotna stvar je vzeta iz konteksta in o njej potem potekajo takšne gostilniške debate.

Če katero dejansko skrbi, naj prosi za nasvet svojega ginekologa, osebnega zdravnika.... v skrajni sili pa lahko tudi mene.

Vsekakor pa odsvetujem na vrat na nos nehat jemat predpisano terapijo samo zato, ker na PopTV razglabljajo, da bi to morda lahko bil vzrok.

Patsy

Pripravnik
24. jul 2007
650
0
16
Celje
Daj hudiča priznaj, da tebe plačujejo za tele komentarje,
wink-1.gif
ker na Pop-u so eni skoraj identični. Naključje?

A se nisva midva 2 l. nazaj že zaradi kliničnih študij v Londonu in tistih, ki so hudo oboleli zaradi njih? Že takrat si bil trd oreh.
smile-1.gif
A si že doštudiral?

Zakaj je tebi sploh tolk do tega, da ne bi slučajno katera nehalato jemat?! NAJ SE UPORABNICE SAME ODLOČIJO PRO & CONTRA, SAJ JE TO NJIHOVA OSEBNA PRAVICA!

andrejb

Jasnovidec 2008
9. okt 2007
948
0
16
Ja en more bit najpametnejši...
evil.gif

On,
moji bivši niso nbeni sedl, so bli kondomi čist ok...

Jernej

Fizikalc
18. avg 2007
7.124
0
36
Ah... vsaj moje stavke do konca preberi. Kje za govorim o tem, da uporabnice ne smejo prenehati uporabljati tablet, če same tako želijo... Rekel sem samo, ne na vrat na nos, samo zato, ker je popTV potegnil iz naftalina eno 12 let staro zgodbo o pljučni emboliji na vrh tragedije na Reki.

Uporabnice se MORAJO odločiti... ampak NE na podlagi špekulacij in strokovno dvomljivih medijev.

Sicer pa - ti vidiš samo preprečevanje nosečnosti. Bi te rad videl, ko boš pacientki s PCO in rakom na maternici razlagala, da je to pač stranski učinek, ker ni jemala predpisanih zdravil - hormonskih tablet. Ampak hey, če vsi pravijo, da so tako zelo nevarne. Kaj pa bo en rakec na maternici...
bonk.gif

Zato NE na vrat na nos, ampak po posvetu z zdravnikom, sploh pa ne na podlagi nekega pisanja na internetu.

Sicer pa zaključujem debato tule. Če kdo rabi kak strokovni nasvet, se lahko obrne name... Sicer pa priznam, da enostavno nimam argumentov za zoperstavljanje špekulacijam in površnemu poznavanju medicine.

Patsy

Pripravnik
24. jul 2007
650
0
16
Celje
http://askapatient.com/viewrating.asp?drug=21098&name=YASMIN

#
sreckica
25.09.2008, 22:11
Kar nekaj časa se že odločam, da glede KT napišem nekaj v zvezi s svojo izkušnjo. Ob enem pa še nekaj komentarjev na predhodno napisane komentarje. Zakaj sedaj naenkrat toliko žensk, ki so prebolele pljučno embolijo. Ker se je končno ena opogumila in naredila prvi korak - drugi je lažji. Zakaj ne prej - enostavno neprijetno je pisati o tem, če daš nekaj takega skozi. Tabletke niso nedolžna stvar saj so hormoni - ki naredijo določene spremembe v telesu. Če preprečijo zanositev - potem se lahko ve, da imajo po drugi strani druge močne stranske učinke. Problem teh tabletk je začetek jemanja. Ni problem koliko časa jih jemlješ. Največkrat se problem pojavi v roku pol leta po začetku jemanja. Strdek se lahko pojavi v pljučih in začne žensko dušiti. Je pa možno tudi, da se ti pojavi v nogi in nato nadaljuje pot skozi srce v pljuča. Tu je velika možnost zastajanja vode. Ljudlje smo si različni - eni jih sprejmejo brez problemov, drugi žal ne. Dejstvo je, da je ogromno žensk, ki se znajdejo zaradi njih na oddelku za žilne bolezni kliničnega centra. Nekatere dovolj zgodaj, ostale za las, nekatere žal prepozno. Ni nujno, da je razlog za pljučno embolijo ravno v tabletki, če pa nimaš prekomerne teže, slabih ven, če ne kadiš, si telesno aktiven, potem je edini razlog le še v kontr. tabletah. Vsaj takšno je mnenje strokovnjakov na tem oddelku. V vsem tem me žalosti to, da ginekologi to premalo povdarijo ženskam ki se odločajo za tablete. Dolžni bi bili povedati, kaj to pomeni in da se to dogaja. Sem prepričana da to vedo. Po preboleli pljučni emboliji je do konca življenja prepoved jemanja kakršnihkoli hormonskih tablet. In seveda nujno je jemanje tablet, ki redčijo kri, obvezne so redne kontrole, potrebno je paziti na hrano, saj določena redči kri, določena strjuje. Jaz sem ena izmed srečkic, ki imam možnost živeti dalje.

#
Tinaa1987 25.09.2008, 21:56
Pozdravljeni,
tudi jaz sem jemala koncatrepcijske tablete in sem, novembra 2007,zbolela takrat so zdravniki ugotovili da imam pljučno emboljio in da so krive koncatrepcijske tabletke. od takrat nesmem več nikoli jemati koncatrepcijskih tabletk.
sedaj se zdravim z tabletami marivarin, katere preprečijo strdke v krvi. od tega je že 10 mesecev in moje zdravje še ni vredu.
lp
klementina

mnja
25.09.2008, 20:13
sam tko lih dons bla pr ginekologinji ne.. namreč sm jemala 3 leta tablete Yarina.. rekla sm ji da mi je skor polovica sorodnikov umrla od plučne embolije in da bi pač rada nehala z njimi tko da mi je zej dala Cerazette ki imajo sam en hormon - zj bom to probala.. edino neumno se mi je zdel to k mi je rekla zakaj pa ti men nisi pred 3 leti povedala da maš to bolezn v družini.. mislm ei?! a sm js dr. al ti.. in rekla da je zelo dobr da sm pršla ker moram nehat - po 3 letih!!.. uglavnm.. sramota.. sm pa rekla če mi lahk da saj kri pregledat mi pa reče da za to naj pa kr sama poskrbim da ona ni kriva.. hm kdo mi je pa predpisu Yarino?.. uglavnm jutr grem na lastne stoške pregledat kri.. toliko o tem.

TheRusianSpy
25.09.2008, 17:14
sicer nism prebrala clanka...ampak tut jest sm staknila trombozo pa sm jemala LOGEST tabletke ...ne vem ce je to lih od firme odvisn...

#
ni8na
25.09.2008, 15:03
tdi jst sem imela pred enim letom pljučno embolijo ...vendar so jo hitro odkrili in se je moje stanje izboljšalo...znaki so bili pa enaki znakom bolnice v Sloveniji in tistim, ki so umrle...jemala sem pa takrat še tabletke logest..tko da sem tudi jaz takrat zamenjala tabletke in imam zdej Lindynette 30..konec je tudi mojih težav
smile-1.gif

mal za hec
smile-1.gif

#
tahud
25.09.2008, 14:48
in pol pravjo, da je ecstasy nevarn. dej dej dej...