Winston tobak za tube

scorpion

Majstr
25. apr 2008
2.019
183
63
Takole... nafilal sem tube iz prve škatle rdečega winstona... zanimivo, da na rdeči škatli piše DO 180 cigaret, na belem pa DO 160. Na nemškem rdečem pa piše DO 170...
No meni jih je ven prišlo 159, torej za škatlo manj, kot je napisano.
Po preračunu pride doma narejena škatlica cigaret 1,867 €, kupljena pa 3,40 €. Razlika je torej kar očitna, 1,5 € na škatlico.

doctorz

Guru
7. sep 2007
7.921
650
113
pred racunalnikom
Citat:
Uporabnik bratusm pravi:
A greš? Prineseš?
tongue-1.gif

Tudi ce se sam vsedes v avto in gres kupiti 2kg tobaka se splaca kljub stroskom
wink-1.gif
se boljw ce najdes nekadilca da gre kaj kupiti in dasta stroske na pol.
Jaz grem vcasih sam kupiti vecinoma mi drugi prinesejo.

picolo

Pripravnik
23. maj 2009
287
1
18
loče
Redno sem filal winston tobak 90g in sem nafilal točno 160 tub,tako kot piše.Filam pa z mašino power matic 2.Problem pri long filtrih je pa v tem,da so mašine narete samo za polovične filtre.tudi ročna mašina je narejena samo za polovični filter.Do sedaj sem bil najbolj zadovoljen s tubami marlboro,katere imajo v polovičnem filtru luknjice.

scorpion

Majstr
25. apr 2008
2.019
183
63
Winston red so mi bili premočni, zato sem kupil Winston Blue. zanimivo, da je zdaj nalepka gor Do 180 cigaret (prej pa do 160).
S tubami winston sem jih nafilal 159, potem pa mi je prodajalec podturil tube Smoking... malenkost so širše, tako da jih je ven prišlo 148...

Kako pa se obnese Power matic 2? Je kar precej draga, na slikah pa nisem opazil, da obstaja možnost nastavitve trdote nafilanih tub...
Smoks Kers ima 5 nastavitev trdote, nastaviš si hitrosdt polnjenja, polni pa se lahko 3 različne dolžine tub.... pa še enkrat cenejši je kot Power matic2.

picolo

Pripravnik
23. maj 2009
287
1
18
loče
Citat:
Uporabnik scorpion pravi:
Winston red so mi bili premočni, zato sem kupil Winston Blue. zanimivo, da je zdaj nalepka gor Do 180 cigaret (prej pa do 160).
S tubami winston sem jih nafilal 159, potem pa mi je prodajalec podturil tube Smoking... malenkost so širše, tako da jih je ven prišlo 148...

Kako pa se obnese Power matic 2? Je kar precej draga, na slikah pa nisem opazil, da obstaja možnost nastavitve trdote nafilanih tub...
Smoks Kers ima 5 nastavitev trdote, nastaviš si hitrosdt polnjenja, polni pa se lahko 3 različne dolžine tub.... pa še enkrat cenejši je kot Power matic2.
Uporabljaš ta strojček Smoks Kers?

scorpion

Majstr
25. apr 2008
2.019
183
63
Zaenkrat uporabljam ročnega iz neke kitajske trgovine v LJ, s katerim lahko napolniš 3 tube naenkrat... Imam pa namen kupiti električnega.

picolo

Pripravnik
23. maj 2009
287
1
18
loče
Citat:
Zaenkrat uporabljam ročnega iz neke kitajske trgovine v LJ, s katerim lahko napolniš 3 tube naenkrat... Imam pa namen kupiti električnega.
Tega ročnega na 3 tube imam tudi.Problem je v tem,da ne moreš polnit tub s podaljšanim filtrom.Vse te mašine so narejene samo za polovični filter.

scorpion

Majstr
25. apr 2008
2.019
183
63
S katerimi strojčki zdaj ne moreš polnit tub s podaljšanim filtrom? Z ročnimi ali električnimi?

Smoks Kers omogoča 3 dolžine tub (dolge - 100 mm, standardne - 84 mm in king size - 80 mm)... Če bi z električnim hotel napolnit winston tube... a se da ali ne?

picolo

Pripravnik
23. maj 2009
287
1
18
loče
Citat:
S katerimi strojčki zdaj ne moreš polnit tub s podaljšanim filtrom? Z ročnimi ali električnimi?

Smoks Kers omogoča 3 dolžine tub (dolge - 100 mm, standardne - 84 mm in king size - 80 mm)... Če bi z električnim hotel napolnit winston tube... a se da ali ne?
Winston tube se da polnit,ker imajo polovičen filter.problem se je pojavil ko sem kupil tube s celim filtrom.Potem pa ročni strojček ,kakor tudi električni nimata kam potisnit tobaka.Posledica tega pa je,da ti tube trga,višek tobaka pa ostaja v kovinskem nastavku za tube.Imel sem el. strojček podoben temu Smoks Kers,pa je po 5 min. romal v koš.Sem mislil,da ga ti uporabljaš in imaš izkušnje z njim.

scorpion

Majstr
25. apr 2008
2.019
183
63
Saj so vsi več ali manj podobni... kateri je pa bolj kvaliteten, pa vprašanje. Iz parih ust sem slišal, da se menda električni strojčki hitro zabašejo, odvisno od debeline rezanega tobaka in vlažnosti. Pa saj je tudi ročno s trojčkom čisto ok... edino malo več časa ti vzame kot z električnim strojčkom.
Prej sem filal marlboro, vendar je bolj na drobno rezan kot winston, tako da gre s tem veliko lepše, pa še bolj enakomerno se nafila.

picolo

Pripravnik
23. maj 2009
287
1
18
loče
Koliko €,toliko muzike.Zato pa sem dal za strojček 90€.Ti strojčki na spiralo pa so neuporabni,ker tobak nalagajo v tubo,kar je posledica odpadanja ogorka med kajenjem.Power matic2 pa tobak stisne in potisne v tubo.

Mont

Fizikalc
19. avg 2014
3.193
2
36
ksz
Glede strojčkov:

V ročnega in v električnega moraš nafilati tobak. Torej ti električni prišpara samo tisti najlažji gib, ki traja 20 stotink sekunde.

Sem se pred dvemi leti zanimal za "pravo" mašino, ki pa deluje na popolnoma drugem principu in se rabljene začnejo pri enem miliončku.

Kar zadeva tub:
Meni so največji "šit" Smoking.
Sem jih pred dvemi leti ukinil, ker mi je pri vsakem desetem cigaretu vrglo filter stran.

Nato pri West, Boss vse o.k.

Zadnjič sem spret kupil Smoking, pa mi vsakega desetega strga pri koncu.

Pri prej omenjenih znamkah se mi to ni nikdar zgodilo.

scorpion

Majstr
25. apr 2008
2.019
183
63
Pri tem električnem, ki sem ga gledal za 50€, imaš tak lijak, kamor daš tobak, potem ti ga spirala sama vleče naprej (imaš možnost nastavitve 5 trdot)... glede na vrsto in vlažnost tobaka. No verjamem, da za miljonček dobiš že skoraj tako mašino kot jo imajo v tobačnih firmah...
Bom raje kar ostal na ročnem strojčku trojčku, zdaj ko sem že navajen...

Mont

Fizikalc
19. avg 2014
3.193
2
36
Jaz tudi.
smile-1.gif

Drugače pa je tista mašina za milionček rabljena, prava iz tobak fabrike.

Iskal sem nekaj pametnega za nas nekaj prijateljev, ker smo leni (glede zvijanja). Pa je bila edina možnost za lenuhe tista za milionček.

No zdaj si pač vzamemo tistih 10 minut na dan za dve škatli.

picolo

Pripravnik
23. maj 2009
287
1
18
loče
Citat:
Uporabnik Mont pravi:
ksz
Glede strojčkov:

V ročnega in v električnega moraš nafilati tobak. Torej ti električni prišpara samo tisti najlažji gib, ki traja 20 stotink sekunde.

Sem se pred dvemi leti zanimal za "pravo" mašino, ki pa deluje na popolnoma drugem principu in se rabljene začnejo pri enem miliončku.

Kar zadeva tub:
Meni so največji "šit" Smoking.
Sem jih pred dvemi leti ukinil, ker mi je pri vsakem desetem cigaretu vrglo filter stran.

Nato pri West, Boss vse o.k.

Zadnjič sem spret kupil Smoking, pa mi vsakega desetega strga pri koncu.

Pri prej omenjenih znamkah se mi to ni nikdar zgodilo.
Poglej si posnetek,koliko tobaka je na mašini(katero uporabljam).Poglej si tudi v kolikšnem času nafilaš za eno škatlo.Pojma nimaš koliko je 20 stotink sekunde.
Najlažje se je pogovarjat o milijončkih,pa drugim pametovat.

scorpion

Majstr
25. apr 2008
2.019
183
63
Jaz bi glede na posnetke rekel, da eno škatlico naredim hitreje z ročnim kot pa električnim. Sploh ker mi naredi po 3 naenkrat... Pri električnem prišparaš pač tisto tlačenje s priloženim "tlačilnikom" in pa poteg pri filanju tube... Tako da res težko odtehta tistih 100 €.

Picolo... kako pa je s tobakom na koncu tube? Na originalne cigarete menda kanijo kapljico lepila, da tobak ne leti ven (včasih se zaiskri, ko prižgeš, kar je posledica dodanih kemikalij)... Jaz vsako napolnjeno tubo na koncu malo potlačim s topim delom svinčnika, pa imam kljub temu po cigaretnici še vedno raztreseno malo tobaka. Ko se posuši, hitro začne leteti ven, če ni dobro stlačen.

Sicer pa tule so videi posnetki za različne električne mašince.
Strojčki

Mont

Fizikalc
19. avg 2014
3.193
2
36
Citat:
Uporabnik picolo pravi:

Poglej si posnetek,koliko tobaka je na mašini(katero uporabljam).Poglej si tudi v kolikšnem času nafilaš za eno škatlo.Pojma nimaš koliko je 20 stotink sekunde.
Najlažje se je pogovarjat o milijončkih,pa drugim pametovat.

Gledam posnetek tvoje"Power matic 2" in vidim, da ti nimaš pojma.

Trikrat počasneje kot ročno, pa še neuporabni čiki.

https://www.youtube.com/watch?v=t6-zXKkgErQ

picolo

Pripravnik
23. maj 2009
287
1
18
loče
Citat:
Jaz bi glede na posnetke rekel, da eno škatlico naredim hitreje z ročnim kot pa električnim. Sploh ker mi naredi po 3 naenkrat... Pri električnem prišparaš pač tisto tlačenje s priloženim "tlačilnikom" in pa poteg pri filanju tube... Tako da res težko odtehta tistih 100 €.

Picolo... kako pa je s tobakom na koncu tube? Na originalne cigarete menda kanijo kapljico lepila, da tobak ne leti ven (včasih se zaiskri, ko prižgeš, kar je posledica dodanih kemikalij)... Jaz vsako napolnjeno tubo na koncu malo potlačim s topim delom svinčnika, pa imam kljub temu po cigaretnici še vedno raztreseno malo tobaka. Ko se posuši, hitro začne leteti ven, če ni dobro stlačen.

Sicer pa tule so videi posnetki za različne električne mašince.
Strojčki
Pri ročnem za vsako režo segaš po tobaku v škatlo,uporabljaš tlačilko(pri el. je ne uporabljam,pri ročnem sem jo),nato ga moraš zapret,potegnit ,odpret.... .
Jaz tudi uporabljam svinčnik.tobak malo potisnem not,ostanek tube pa zaprem in nimam v cigaretnici niti malo tobaka.
LP