Neseš na pošto Slovenije in to je to.Ampak ne na mojo …
Ja standardni problem Amazona.Glede tistega zavrnjenega plačila, ni pomagala niti virtualna kartica.. Sem javil banki in sedaj rešujejo, ker so mi na Amazon supportu napisali, da podpirajo 2 nivojska potrdila plačila..
hadghah , to vidim pri tem zavrnjenem nakupu:
Poglej priponko 96746
Če dam "Revise Payment", lahko samo zamenjam plačilno sredstvo.. Ne vidim nobenih "opomb"... Mogoče sem jih spregledal..
Kar nekaj stvari sem v zadnjih letih kupil preko Amazon.de, pa se mi ni zataknilo niti pri enem naročilu. Ni mi jasno, kako bi ti lahko zaračunali več, kot je bila objavljena cena, na osnovi katere izdelke naročiš.Ja standardni problem Amazona.
Vse stranke hočejo spraviti na svoja plačilna sredstva.
Posledično se ne drzijo pravil o placilih s karticami. Ni tu banka popolnoma nič kriva razen da se drzi pravil postavljenih iz strani proizvajalca kartic (Visa).
Tezava je v tem da Amazon ne posilja zahtevanih podatkov banki. Pravila so pa določena s strani proizvajalca kartice (Visa...). Ampak se jih Amazon ne dr
zi.
Sem jih ze poslal v 3pm glede tega. "So sedaj malo popravili" Saj mi je banka poslala točni error česa se ne drzijo...
Sedaj ima Amazon novo foro. Takoj ti zakasirajo ti manjši del naročila. Banki pa pošljejo zahtevek za celotni znesek. Tako da zadevo preplačaš...
Zlo simpl.Kar nekaj stvari sem v zadnjih letih kupil preko Amazon.de, pa se mi ni zataknilo niti pri enem naročilu. Ni mi jasno, kako bi ti lahko zaračunali več, kot je bila objavljena cena, na osnovi katere izdelke naročiš.
Tu mi nekaj ni logično. Ob upoštevanju, da k ceni moraš prišteti stroške pošiljanja, ne vidim nobenega razloga, da ti banka odtrga več, kot si ti navedel na plačilnem nalogu. Če bi se mi zgodilo kaj takega, bi najprej šel raziskat na banko in če ne bi dobil ustreznih informacij, bi storniral naročilo in zahteval vrnitev celotnega zneska.Zlo simpl.
Kupil sem za 90€ stvari. Posledično sem dal limit na kartici na 100€.
Pol dneva kasneje dobim zavrnitev plačila - ni zadosti sredstev. Sem mislil da sem se zmotil in spet dam limit na 100€
Kasneje pa grem gledat transakcije in glej ga zlomka vidim plačilo 25€ amazonu. Na spletni strani pa en izdelek od naročila plačan in v pošiljanju.
Kmalu zatem Amazon od moje banke želi spet 90€ za stvari (čeprav sem 25 že plaćal). (In en manjkajoči izelek.)
Torej sem za naročilo vredno 90€ plačal 115€.
Sedaj se že 2 dni prepiram z supportom da bi rad svojih 25€ preplačanih nazaj.
So pa mi na email potrdili da so vzeli 25€ čeprav chat support vztrajno trdi da niso.
No sedaj imajo 3 delovne dni časa da mi vrnejo moj preplačan denar.
So pa mi dali 10€ kupona za tiste težave, ki so jih povzročili z nespoštovanjem pravil kartičnega poslovanja.
Sicer so konstantno trdili da je težava pri banki. Samo sem mel predobre argumente podprte iz strani banke...
Napako pa so odpravili.... do nadalnjega. Ker se nekam redno ponavlja.
Ni stroškov pošiljanja.Tu mi nekaj ni logično. Ob upoštevanju, da k ceni moraš prišteti stroške pošiljanja, ne vidim nobenega razloga, da ti banka odtrga več, kot si ti navedel na plačilnem nalogu. Če bi se mi zgodilo kaj takega, bi najprej šel raziskat na banko in če ne bi dobil ustreznih informacij, bi storniral naročilo in zahteval vrnitev celotnega zneska.
Trgajo.Trgajo ali rezervirajo?
Predplačniška kreditna?