Vse vrste seksualcev kmalu z istimi pravicami

stein

Fizikalc
16. sep 2007
19.575
1
36
Citat:
Uporabnik kloshar pravi:
ksz

Jaz bi pa izpostavil še eno stvar, ki bi jo bilo potrebno upoštevati. Kaj bo, ko bo otrok enkrat v pubrteti in se bo začel zavedati, v kakšni družini živi? Kaj, če se mu bosta ati in ati gravžala?
Vsakemu se gravža če si zamisli svoja starša med seksom.

Pepe

Guru
20. sep 2007
13.545
5.094
113
Citat:
Uporabnik Shai pravi:In ja, če bo nadzor pokazal, da otroku ni dobro v takšni družini, je seveda bolje, da ga ni. Ampak, če mu bo dobro, ni razloga, da se ga vzame. Sploh pa bi bilo verjetno marsikateremu otroku veliko bolje v družini istospolnih partnerjev.
Ključni problem je, da to ni DRUŽINA in ne more biti DRUŽINA in nikoli ni bila DRUŽINA. Da se taka zveza imenuje DRUŽINA, je žalitev.
Lahko pa je skupnost dveh ali več oseb (ne vem, zakaj hudiča bi bilo število omejitev, če spol ni), ki podpišejo neko pogodbo, ki omogoča dedovanje, skupno gospodinjstvo, pravice in dolžnosti pri davkih, vzajemni skrbi ipd...

grobo

Pripravnik
23. jul 2007
893
0
16
Citat:
Uporabnik msenjur pravi:
jest sem tudi proti...

zaenkrat naša družba še ni zrela za take zadeve. zarad mene se nej tud ženjo, pa možijo, sam 3. osebe naj pa pri miru pustijo.
Tok je enih situacij v življenju, ko se bo moral 12-13-14-15 letni mulc večkrat vprašati, zakaj je pri nas drugače, zakaj me eni postrani gledajo, zakaj, zakaj,... Ta leta so pa najbolj pomembna za otrokovo odraščanje. tukaj se izoblikuje, kaj bo in kakšen bo. In tisti, k trdite da ga homo-moški ne bojo mogl prav vzgojit okol žensk... to ni res. Večina geyev se bolje razume z ženskami kot z moškimi, se pravi, da nekaj pa le vejo o njih, a ne?

In ja, men se tud zdi nenaravno, da ima tak par posvojenega otroka.

In če gledamo po strogih načelih narave, taki ne pašejo v cikel življenja... ampak ok, to nas je dost tud drugih, k ne...

Vglavnem ko bo družba zrela za to, ok, do takrat nej se pa ukvarjajo s paradami, pa porokami, pa ostalimi pravicami.

Če že imaš otroke, upam da ne čakaš, da boš njihovo osebnost začel oblikovati pri 15 letih, ker potem si vlak zamudil za kakšnih 10 let.

Pa še ena na temo naravnega izbora: kakor vem, se z posvojitvijo ne prenašajo svoje gene v naslednjo generacijo, kar bi pasalo v tvoj/vaš naravni cikel, naravni izbor, nenaravno in kar je podobnih bedarij

Onslow

Fizikalc
15. jul 2009
825
56
28
Zakaj pa to ne bi mogla biti družina in je celo to po tvoje žalitev?

Kdo pa določa, kaj je družina in kaj ne? Tisti strici v kiklah brez družine mogoče?

kloshar

Ciganæe
26. jul 2007
5.998
0
36
ksz

Meni se zdi vaše razmišljanje nerazumljivo, ne morem verjeti, kako lahko eni mladi desci tako razmišljajo. Dobro, jaz vam pustim, dajmo vse pravice gejem, naj se poljubljajo po cesti, naj vzgajajo otroke, naj se poročajo, itak so argumenti najprednjaških liberalcev premočni, da bi jih lahko strli, sicer bo pa že raja naredila svoje. Beograd že ve, zakaj se letos niso odločili za parado ponosa.

Pepe

Guru
20. sep 2007
13.545
5.094
113
Citat:
Uporabnik Onslow pravi:Kdo pa določa, kaj je družina in kaj ne? Tisti strici v kiklah brez družine mogoče?
Ne vem, zakaj nisi sposoben normalne komunikacije in potegneš Cerkev tam zraven, kjer ni noben o tem nič pisal?
Potrebno bo ustrezno popraviti pojem v SSKJ:
družina -e ž (i)
1. zakonski par z otroki ali brez njih: ta družina
stanuje v našem bloku; vsa družina je bila zbrana
okrog mize; kmečka družina; biti iz dobre,
poštene, premožne družine; šestčlanska
družina; člani družine; publ. rojstni dan je
praznoval v krogu družine; sosedje so si bili
kakor ena družina živeli so v slogi, prijateljstvu //
eden od zakoncev in otroci: imeti družino;
preživljati, zanemarjati družino; ustvaril si je
družino; pozdravlja vas Metka z družino; pren.
koklja s svojo drobno družino
2. skupina ljudi, ki jih vežejo sorodstvene vezi;
rodbina: jetika je v družini; glasbena nadarjenost
je v njihovi družini že tradicionalna; imena starih
družin; zadnji potomec nekdaj znane družine /
ekspr. denarja ni treba vračati, saj ostane vse v
družini; pren. besedna družina; družina delovnih
ljudi vsega sveta; družina zvezd
3. navadno s prilastkom skupina ljudi, ki jih druži
organizirano skupno delo: igralska, lovska,
ribiška, strelska družina / dramska družina
ansambel, igralci
4. raba peša služabniki, služinčad: gospodar je
nadzoroval družino na polju / star., s povedkom v
množini moškega spola Družina so se poskrili v kleti
in pod streho ali pa so pobegnili v bližnjo hosto (J.
Trdina)
5. zastar. druščina, družba: človeka slaba družina
popači; imel je prijetno družino
6. biol. sistematska kategorija rastlinstva ali
živalstva, nižja od reda: družina psov; rastlina iz
družine zlatičnic
* čeb. čebelja družina biološka celota, ki sestoji iz
delavk, matice in trotov; lingv. družina jezikov več po
izvoru sorodnih jezikov; rel. sveta družina Jezus,
Marija in sv. Jožef; soc. nepopolna družina v kateri
manjka eden od staršev; načrtovanje družine; tisk.
črkovna družina vse črkovne garniture istega
tovarniškega imena; zgod. družina oboroženo
spremstvo plemenskih poglavarjev in vladarjev v zgodnji
fevdalni dobi

Sicer pa beseda pomeni tisto, kar si ljudje pod njo predstavljamo. Potrebno je iti na ulico in povprašati, kaj ta pojem pomeni povprečnemu slovensko govorečemu prebivalcu.
Zakonodajalec bi moral ob tej spremembi legalizirati tudi bigamijo in tako naprej. Ne vidim razloga, da smo tako zaprta in nazadnjaška družba in da bo zakon potreben naslednji "teden" spet popravka.

novaa

Pubec
19. jul 2007
8.593
1.272
113
ksz

zaradi mene lahko imajo vse..... da bi pa posvojili otroka? nikoli... je dovolj normalnih parov v vrsti ki čaka na njih

in vsi tisti, ki se vam zdi da se otrok lahko normalno razvija brez matere ali očeta nimate pojma o razvoju otroka.

NE mi zdaj spet vlačit pijancev in kaj jaz vem koga vse tu zraven..... govorimmo o POSVOJITVAH... in takrat (bi) lahko socialna IZBIRA(la) komu zaupa otroka v roke... ne pozabit da je povpraševanje večje od ponudbe.
a lahko samo oče ali mati posvojita otroka? ne,.... a lahko finančno nestabilen pijanec posvoji otroka? ne..... a lahko narkoman...... ? ali lahko geji? ....... get it?

NigelM

Pingvin
19. avg 2007
17.286
4
36
ena vas naprej od Jest-a
Citat:
Uporabnik Pepe pravi:
Citat:
Uporabnik Shai pravi:In ja, če bo nadzor pokazal, da otroku ni dobro v takšni družini, je seveda bolje, da ga ni. Ampak, če mu bo dobro, ni razloga, da se ga vzame. Sploh pa bi bilo verjetno marsikateremu otroku veliko bolje v družini istospolnih partnerjev.
Ključni problem je, da to ni DRUŽINA in ne more biti DRUŽINA in nikoli ni bila DRUŽINA. Da se taka zveza imenuje DRUŽINA, je žalitev.
Lahko pa je skupnost dveh ali več oseb (ne vem, zakaj hudiča bi bilo število omejitev, če spol ni), ki podpišejo neko pogodbo, ki omogoča dedovanje, skupno gospodinjstvo, pravice in dolžnosti pri davkih, vzajemni skrbi ipd...
Če je edina težavavpoimenovanju, potem homoseksualni par imenujmo družinska skupnost, družina pa naj bo rezervirana za heteroseksualne pare z otrokom.
Ampak tole poimenovanje je zgolj iskanje dlake vjajcu, kajne?

ceedevita

Majstr
24. jul 2009
6.901
114
63
štajerska
sedaj pa te bodo napadli, da pedre in lezbike ne smeš inačiti z narkiči in pijanci....
izraz gej je pa za posrat. gay pomeni veseljak, brezskrbnež itd v angleščini. in taki sigurno niso sposobni imeti ali posvojiti otrok
bonk.gif

dvomim pa da so res gay, ker so nonstop obremenjeni s svojo deviacijo in s tem obremenjujejo tudi vo okolico
stupid-1.gif

NigelM

Pingvin
19. avg 2007
17.286
4
36
ena vas naprej od Jest-a
Citat:
Uporabnik kloshar pravi:
ksz

Meni se zdi vaše razmišljanje nerazumljivo, ne morem verjeti, kako lahko eni mladi desci tako razmišljajo. Dobro, jaz vam pustim, dajmo vse pravice gejem, naj se poljubljajo po cesti, naj vzgajajo otroke, naj se poročajo, itak so argumenti najprednjaških liberalcev premočni, da bi jih lahko strli, sicer bo pa že raja naredila svoje. Beograd že ve, zakaj se letos niso odločili za parado ponosa.
Če bodo kdaj po Mariboru preganjali bebote na podoben način, kot v Beogradu homoseksualce, se dobro skrij!

Z argumentom moči, nad moč argumenta - to je tvoj domet. Žalostno.

kloshar

Ciganæe
26. jul 2007
5.998
0
36
Moji argumenti so takšni, kot od ostalih - da to ni naravno in da bi to znalo biti nevarno za otroka. Še nikoli se ni dobro končalo, če se je človek igral boga. Narava je točno določila, da imata lahko otroke le ženska in moška spolna celica, ne pa dve enaki in za tem stojim. O tem je govoril že Simon.

Zraven ste povlekli še pedofile in alkoholike ... Res je, to so problemi, ampak najprej moramo te rešit, namesto da ustvarjamo nove.

Onslow

Fizikalc
15. jul 2009
825
56
28
Aha, jasno, ti pojem družine definiraš po SSKJ in nikakor ne po tistih, ki pravijo, da je le ena družina, ki pač nikakor ne more biti drugačna od zapovedane in svete. Prav.

Ampak se tudi tu zatakne, že v prvi vrstici:

Citat:
1. zakonski par z otroki ali brez njih

Sicer si roko na srce tudi jaz sam pri sebi nisem na jasnem, ali je več plusov ali več minusov v tej posvojitvi. Nisem ne za, ne proti. Sem po sistemu " boli me qurac, men je vseeno".

Je pa popolnoma brezveze štulit zraven prepričanje, kakšna "žalitev" bi bila poimenovanje take skupnosti kot družino, ko vsi vemo, od kod to prihaja, ane?

Pepe

Guru
20. sep 2007
13.545
5.094
113
Citat:
Uporabnik NigelM pravi:Če je edina težavavpoimenovanju, potem homoseksualni par imenujmo družinska skupnost, družina pa naj bo rezervirana za heteroseksualne pare z otrokom.
Ampak tole poimenovanje je zgolj iskanje dlake vjajcu, kajne?
Ne vem, zame ne. Zame pomeni družina, kot jo razumem jaz, veliko in je ena zadnjih vrednot, ki še je ostala, ker praviloma politika do nje ne more. Ampak tudi to se očitno menja.
Sicer pa, kot sem zapisal, če je že potrebno spremeniti zakon, naredimo to odprto in pošteno. Recimo denimo: družina (ali družinska skupnost) je zveza enega človeka in poljubno število drugih živih bitij ali stvari ali virtualnih bitij. V zakonu naredimo preprosto definicijo in smo odprti za heteroseksualne N-terice, homoseksualne N-terice, N-terice človek-živali, N-terice človek-rastlina in vse kar se še lahko pojavi... Ni razloga, da ob tej spremembi izpustimo take, ki bi se denimo želeli poročiti s svojim psom.
Bodimo ja odprti, ne pa neki nazadnjaki, da nas bo pred celim svetom sram.

Onslow

Fizikalc
15. jul 2009
825
56
28
Pa ok, budala zaplankana, o kakšen igranju boga ti govoriš?

Je dal že Nigel prej lepo primerjavo - najbrž boš ti ob potrebi zavrnil dializo, ker to je pa le poseg v naravno, ane?

No ja, škode ne bi blo nobene.

NigelM

Pingvin
19. avg 2007
17.286
4
36
ena vas naprej od Jest-a
Citat:
Uporabnik kloshar pravi:
Moji argumenti so takšni, kot od ostalih - da to ni naravno in da bi to znalo biti nevarno za otroka. Še nikoli se ni dobro končalo, če se je človek igral boga. Narava je točno določila, da imata lahko otroke le ženska in moška spolna celica, ne pa dve enaki in za tem stojim. O tem je govoril že Simon.

Zraven ste povlekli še pedofile in alkoholike ... Res je, to so problemi, ampak najprej moramo te rešit, namesto da ustvarjamo nove.
Kaj, če bi se ti najprej sam s seboj zmenil, kaj bi sploh rad.
Citat:
....itak so argumenti najprednjaških liberalcev premočni...
Glede igranja Boga, ali si tudi proti umetni oploditvi?

Obiskovanje šole zna biti nevarno, tudi igranje na otroškem igrišču zna biti nevarno, da o kakšnem smučanju in podobnih zadevah niti ne govorimo.

zmerni_radikalec

Fizikalc
5. apr 2008
1.302
34
48
41
Nekje v naši ljubi kokoški
Posmehovanje, zaničevanje, grožnje, nasilje, zatiranje in na koncu vprašanje zakaj je toliko homoseksualcev neprilagojenih. Podobno so pravili za sužnje, da so manj intiligentni. Le zakaj...
stupid-1.gif

"Naravno" ne obstaja, je samo abstrakten pojem, ki obstaja v naših glavah. Homoseksualcev ne moremo izbrisati, vedno se bodo pojavljali in to ni njihova odločitev zato jaz homofobijo enačim z rasizmom. Ne rabijo ti biti všeč, moraš pa jih tolerirati.

kloshar

Ciganæe
26. jul 2007
5.998
0
36
O kakšnem igranju boga, tepec?? O takšnem, da bodo zdaj imeli otroke tudi živa bitja istih spolov, kaj ti ni jasno?? Si že kdaj videl dva samca medveda, da bi vzgajala mladiča? Dva delfina? Itd. Nisi, zdaj boš pa to videl pri ljudeh.

Pepe

Guru
20. sep 2007
13.545
5.094
113
Citat:
Uporabnik kloshar pravi:Zraven ste povlekli še pedofile...
Ni razloga, da je to problem. Če smo dovolj odprti, omogočimo tudi poroke med 50 letno osebo in 5 letno. Bodimo odprti, ne pa zadnji nazadnjaki na svetu.

kloshar

Ciganæe
26. jul 2007
5.998
0
36
Vsi vi pro liberalni zanesnjaki ...

Ali bi bili veseli, da bi imeli za starša dva moška?

Če kdo odgovori pritrdilno, hvala lepa, jaz nisem več za na ta svet.