Vse vrste seksualcev kmalu z istimi pravicami

wacko

Fizikalc
18. jul 2007
5.450
0
36
Citat:
Uporabnik V_power pravi:
in zakaj potem ti nisi strpen do neumnih in drugače mislečih
confused-1.gif

je kriva vzgoja? družba
sprasujem se.gif

Do drugače mislečih sem strpen. Do neumnih sem nestrpen kadar so oni nestrpni do drugih skupin, drugače me pa ne motijo. Do tega so me privedle slabe izkušnje - lahko bi rekli da družba.

Nazadnje urejeno:

Thrivial

Majstr
19. avg 2007
3.746
255
83
Citat:
Uporabnik kloshar pravi:
Glede na to, da imajo nekateri homoseksualci v osnovi že zaničevalen odnos do žensk

In nekatere lezbijke do moskih, nekateri heteroseksualni moski do zensk, nekatere heteroseksualne zenske do moskih, nekateri do starejsih, nekateri do crncev, nekateri do klosarjev... Kaj bi sploh rad povedal?
confused-1.gif

Jaz sem ponosen(imho celo ena redkih dobrih potez v enem letu...) na vlado, da ima jajca za tak zakon. Seveda bo tezko, ampak nekje je treba zaceti.

lp

wacko

Fizikalc
18. jul 2007
5.450
0
36
Citat:
Uporabnik kloshar pravi:
ksz

Jaz bi pa izpostavil še eno stvar, ki bi jo bilo potrebno upoštevati. Kaj bo, ko bo otrok enkrat v pubrteti in se bo začel zavedati, v kakšni družini živi? Kaj, če se mu bosta ati in ati gravžala? Če ju ne bo mogel gledat, ker bo pač normalno usmerjen? Spraševati se bo začel, zakaj ima on to smolo, da ima 98% prijateljev atija in mamo, on ima pa dva atija. Kar lahko hitro pomeni krizo identitete, razdvojeno osebnost, duševne motnje ipd.

Dva homoseksualca dvomim, da bosta posvojila punčko. Kako pa jo naj vzgojita, če sama nimata pojma o ženskah? Če pa bosta posvojila fantka, je velika verjetnost, da mu z vzgojo vsilita to homoseksualnost in če jo bo otrok sprejel, je to v bistvu umetno širjenje istospolne usmerjenosti.

Prihodnost bo vsekakor kaotična. Premešani bomo iz vseh strani, polno bo črncev, muslimanov, azijcev, gledali bomo moške, ki se poljubljajo na cesti in vzgajajo otroke ... Če to funkcionira ali ne, nam lahko najbolje pokaže ZDA.

Jaz bi pa izpostavil še eno stvar, ki bi jo bilo potrebno upoštevati. Kaj bo, ko bo otrok enkrat v pubrteti in se bo začel zavedati, v kakšni družini živi? Kaj, če se mu bosta ati in mami gravžala? Če ju ne bo mogel gledat, ker ne bo maral pijancev? Spraševati se bo začel, zakaj ima on to smolo, da ima 98% prijateljev atija in mamo, ki ne pijeta, on ima pa atija in mamo, ki se ga redno nažirata. Kar lahko hitro pomeni krizo identitete, razdvojeno osebnost, duševne motnje ipd.

Samohranilec dvomim, da bi lahko imel punčko. Kako pa jo naj vzgoji, če sam nima pojma o ženskah? Če pa bo imel fantka, je velika verjetnost, da mu z vzgojo vsili pijančevanje ter droge in če jo bo otrok sprejel, je to v bistvu umetno širjenje narkomanov.

smirk-1.gif

Najbolje, da prepovemo posvajanje otrok. To je čist preveč tveganj - fotr bo lahko pijanc, lahko se kakšen starš ubije ali umre, lahko dobi mafijca za očeta ali celo prikritega homoseksualca, ki bo čez 5 let zapustil ženo in odšel s sodelavcem.
smirk-1.gif

Kaj vidiš ti kaotičnega v tem, če bomo premešani? To funkcionira v normalni strpni družbi brez problema ampak kot opažam (no saj nisem presenečen) smo v Sloveniji še precej daleč od tega. Še posebaj me čudi kako kar velik del mlade in izobražene populacije gleda na take zadeve, ki se tičejo osnovnih človekovih pravic.

wacko

Fizikalc
18. jul 2007
5.450
0
36
Citat:
Uporabnik kloshar pravi:
Vem pa, da resnično ne bi rad videl, da bi bila moja starša dva moška, ki bi se držala za roke po mestu, hihitala, božkala, cartala ...

Mogoče bi bil pa bolj normalen, če bi bila tvoja starša moška, ker zdaj se je nekaj zlo zajebal očitno....

sonick

Polo 6n2 frajer
22. sep 2007
3.091
0
36
on the run
Citat:
Uporabnik Shai pravi:
Jaz sem za. Ne vem zakaj ne bi bila. Kdo pa pravi, da otrok rabi mamo in očeta? Po moje otrok rabi nekoga, ki mu bo dajal ljubezen, ga znal dobro vzgojiti, mu dajal občutek varnosti... Pa naj bo to samo mama, samo oče, mama in oče, dve mami, dva očeta, mogoče babica in dedek... kakorkoli obrnemo...otrok potrebuje nekoga zrelega in odgovornega, ki mu pomagal postati zrela in odgovorna oseba. Zato ne vem zakaj bi delali razlike med komerkoli.

Kar se pa zasmehovanja in zmerjanja tiče bom pa rekla, da današnji otroci trpijo zaradi marsičesa in to najbolj banalnih stvari...najbrž vsi veste za koga, ki so ga zmerjali, ker nosi ''no name'' obleke, ker nima najboljšega računalnika, ker mu ušesa štrlijo, ker je njegov oče ''le'' delavec, ker mama ni lepotica, ne? Kdor hoče, bo vedno našel kost za glodanje in norčevanje, preprečevanje homoseksualnosti in vsega, kar pride za njo, je po moje potrata časa in omejevanje svobode. Itak se bo vedno nekaj našlo, kar bo šlo nekomur v nos.

Evo jaz sem se ravno v tvoj post zapičil, ker si prvi odstavek tak vredi napisala.......

....saj si drugega trudi v redu napisala pa razmišljala v pravo smer. Ampak pomoje si pozabila eno komponento pri svojem razmišjanju upoštevat. To pa je "teža" samega problema. Niso vsi problemi v življenju enaki in tudi njihovo reševanje ni za vsakega posameznika enako težavno. Včasih bi lahko probleme razporedili v razpredelnico po njihovi težavnosti. Na to mislim, da si ti pri svojem razmišljanju pozabila. Zdaj, če povzamem in vse skupaj podam z banalnim primerom.......lažje je otroku razložit zakaj mora nosit hlače za 50 € namesto za 100, kot pa zakaj ima dva atija. Ker še otroku kot samemu prav ni jasno zakaj on obstaja.....

Shai

Fizikalc
25. maj 2009
1.205
0
36
@sonick: Ja, točno vem kaj misliš. Težko je to razložit otroku, se strinjam. Ampak težko mu je recimo tut razložit zakaj gresta mami in ati narazen in bo enega od njiju zdaj manj vidu, al pa zakaj prihaja do nasilja v družini...ipd... Moj point je v tem, da ne glede, da je to u bistvu kompleksna zadeva, se vedno vse da otroku nekako razložit. Mu najprej pač tko na simpl neki poveš in če ne bo razumel ne bo naprej vrtal, če bo razumel in še naprej spraševal, mu lahko začneš bolj razlagat stvari... Mojemu malemu bratrancu je umrla mami, ko je še bil dojenček in pri 4ih letih mu je še oče. Ne moreš verjet, kok je mali vse vedu zakaj se gre in kakšne stvari sprašval...S tem hočem rečt, da mali že mali otroci zlo velik razumejo. In sem mnenja, da ker je takšne stvari težko razložit, še ne pomeni, da jih je nemogoče razložit in zato kr obupat nad njimi.

tis

Fizikalc
25. jul 2007
5.423
0
36
Bodimo realni... učiti otroka, da je homoseksualni odnos normalen je bedarija. Če bi bil homoseksualni odnos normalen potem bi bili ljudje večspolniki, tako kot polži.

Mati narava je poskrbela, da izrodki izumrejo tako, da se uveljavlja načelo "only the fittest survive". Če je en pes homoseksualen ni to nič hudega, saj ga v naslednjem kolenu ni več. Pri nas pa bi razni pedri in lezbike enake pravice kot normalni ljudje. Ja, ta stavek sem namerno zapisal provokativno.

Saj, naj bodo kot normalni ljudje... naj seksajo in seksajo dokler ne bo eden v paru zanosil.

Pa ne notri štulit sfaljene družine, alkohol ipd.. To sta dve različni stvari. Družina v kateri vlada alkohol otroka ne more posvojiti, saj nadzor pokaže, da je z družino nekaj narobe. Enako bi moralo biti za homoseksualce. Na papirju naj jim dovolijo posvojitev, pri nadzoru pa morajo odkriti, da je z družino nekaj narobe in rešitev je na dlani.

Shai

Fizikalc
25. maj 2009
1.205
0
36
Citat:
Uporabnik tis pravi:
Pa ne notri štulit sfaljene družine, alkohol ipd.. To sta dve različni stvari. Družina v kateri vlada alkohol otroka ne more posvojiti, saj nadzor pokaže, da je z družino nekaj narobe . Na papirju naj jim dovolijo posvojitev, pri nadzoru pa morajo odkriti, da je z družino nekaj narobe in rešitev je na dlani.

Če bi dobro prebral, bi razumel zakaj sem zraven ''štulila'' take in drugačne družine.

Sploh pa sem sam odloči kaj zdaj je to isto al ne, ker v istem odstavku praviš da ni, nato pa u bistvu enačiš te dve stvari, ko praviš o nadzoru...

In ja, če bo nadzor pokazal, da otroku ni dobro v takšni družini, je seveda bolje, da ga ni. Ampak, če mu bo dobro, ni razloga, da se ga vzame. Sploh pa bi bilo verjetno marsikateremu otroku veliko bolje v družini istospolnih partnerjev.

franci

Fizikalc
19. jul 2007
1.797
1
38
49
LJ
Citat:
Uporabnik tis pravi:
Bodimo realni... učiti otroka, da je homoseksualni odnos...

bonk.gif

Kje si ti prebral, da kdo to 'uči', čudo božje?

Torej, oče samohranilec se smatra kot kaj (gledano skozi oči otroka)? Je faggart? Sej otrok ne ve, tako kot ti ne veš! Kaj je pa dobro za vzgojo otrok, je pa itak treba imet v glavi.

Če je nekdo homoseksualec, dej napiš, kakšen problematik je zaradi tega???

Nisem homo, želim pa vedet, kakšne 'živali' kle pišejo, ker nekateri komentarji kažejo, da je očitno še nek Rode kle prisoten.

Simon_Vi

KIYUNDAI fan
8. maj 2007
8.128
2
38
Čeprav ni letelo name, bom kratek,
Otrok posnema starše, to je dejstvo, ki se dokazuje v veliki večini. In tudi dejstvo je, da je veliko homoseksualcev, ki po definiciji niso homoseksualni, ampak so navadni pedri. To so poženščeni,nesamozavestni tipi, ki jih je iz dneva v dan več. In kaj bo s tem otrokom?

Simon_Vi

KIYUNDAI fan
8. maj 2007
8.128
2
38
Pa še nekaj, ali je demokracija močnejša od naravnih zakonov? Dan, ko bo dejansko vse dovoljeno je dan, ko....si sploh ne upam razmmišljat o tem. Pravila morjo bit, pravila so pa vedno za nekatera dobra, za druga slaba, tko pač je.
In če se homoseksualcem ne omogoči posvojitev otroka, se pač ne...imajo pa druge koristi v življenju, ki jih mi hetero nimamo....
confused-1.gif

franci

Fizikalc
19. jul 2007
1.797
1
38
49
LJ
Vidva. Dejta ven definicijo, kdaj je model poženstven in kdaj je bejba 'podecjena'.. Bolnika sta namreč....

NigelM

Pingvin
19. avg 2007
17.286
4
36
ena vas naprej od Jest-a
Citat:
Uporabnik tis pravi:
Bodimo realni... učiti otroka, da je homoseksualni odnos normalen je bedarija. Če bi bil homoseksualni odnos normalen potem bi bili ljudje večspolniki, tako kot polži.

Mati narava je poskrbela, da izrodki izumrejo tako, da se uveljavlja načelo "only the fittest survive". Če je en pes homoseksualen ni to nič hudega, saj ga v naslednjem kolenu ni več. Pri nas pa bi razni pedri in lezbike enake pravice kot normalni ljudje. Ja, ta stavek sem namerno zapisal provokativno.

Saj, naj bodo kot normalni ljudje... naj seksajo in seksajo dokler ne bo eden v paru zanosil.

Pa ne notri štulit sfaljene družine, alkohol ipd.. To sta dve različni stvari. Družina v kateri vlada alkohol otroka ne more posvojiti, saj nadzor pokaže, da je z družino nekaj narobe. Enako bi moralo biti za homoseksualce. Na papirju naj jim dovolijo posvojitev, pri nadzoru pa morajo odkriti, da je z družino nekaj narobe in rešitev je na dlani.

Ponavljam moj post iz 2. strani:
Citat:
Ok, kot prvo - nič nimam proti, da bi homoseksualni par posvojil otroka, pravzaprav to podpiram. Ne vidim razloga, da bi komurkoli zaradi njegove spolne usmerjenosti kratil pravice, ki gredo meni.

Druga zadeva pa je uporaba "naravno", "normalno" itd.
Homoseksualnost ni v skladu z naravnimi zakonitostmi, je pa naravna, saj so tudi homoseksualci del narave. Poleg tega se najdejo primeri homoseksualnosti tudi med živalmi... Umetna oploditev recimo ni naravna, je pa v današnjih časih normalna.
Homoseksualnost ni normalna, kar pa ne pomeni, da jo je treba prepovedati. Če je nekaj normalno (običajno), to še ne pomeni, da je normalno pravilno ali celo edino pravilno. V preteklosti (in tudi sedaj), je bilo precej stvari normalnih, pa niso bile pravilne. Primer absurdnega vsiljevanja normalnosti je bilo prisilno striženje fantov z dolgimi lasmi, ne tako daleč nazaj.

Naravna in normalna družina je heteroseksualna z obema staršema. Nobena druga vrsta družine ni taka, ne enostarševska, ne homoseksualna. Vendar to ne pomeni, da takih družin ni, niti ne pomeni, da otroci lahko v zrele osebnosti zrastejo samo v heteroseksualnih družinah z obema staršema. Na odraščanje otroka bistveno bolj vpliva odnos staršev (skrbnikov, vzgojiteljev), kot pa morebitna spolna usmerjenost.

Tisti, ki homoseksualcem pripisujejo pedofilijo, priporočam, da najprej malo preberejo in začnejo ločevati oba pojma.

titov

Fizikalc
12. jun 2008
7.544
1
38
Hmmm...

Citat:

Duration of Relationships

Homosexual activists often argue that high divorce rates demonstrate traditional marriage fares no better than same-sex relationships in duration. “The research, however, indicates that male homosexual relationships last only a fraction of the length of most marriages,” Dailey notes:

• A 1997 national survey of 884 men and 1,288 women published in the Journal of Sex Research found that 77 percent of married men and 88 percent of married women had remained faithful to their marriage vows.

• A 2002 U.S. Census Bureau study found that 70.7 percent of women married between 1970 and 1974 reached their tenth anniversary and 57.7 percent stayed married for 20 years or longer.

• In a survey of 7,862 homosexuals, the 2003-2004 Gay/Lesbian Consumer Online Census found that of those involved in a “current relationship,” only 15 percent described their current relationship as having lasted 12 years or longer.

vir:
http://www.mfc.org/contents/article.cfm?id=1368

Ima kdo še kakšne druge znastvene članke na to temo? Ne vem kako zanesljiv je ta vir...

No kar se tiče članka, očitno so homoseksualne zveze zelo nestabilne. Zakaj? Ne vem morda ravno zaradi tega, ker mogoče nimajo pravih temljev za dolgoročno zvezo, pri hetero zvezah sta to poroka in otroci. Vprašanje je, če bi posvojen otrok povečal stabilnost homoseksualne družine. Mislim, pa da je povečanje stabilnosti teh zvez predpogoj, da se homoseksualnim parom zaupa vzgoja otroka. Sicer bo otrok hitro imel 5 očetov, kako bi to vplivalo na njega ne vem, definitivno pa to ne bi bilo pozitivno za njegov razvoj...

NigelM

Pingvin
19. avg 2007
17.286
4
36
ena vas naprej od Jest-a
Hmm - delali so raziskavo med poročenimi heteroseksualci in jih primerjali s trajanje zveze pri homoseksualcih.

Nič ni omenjena staros anketiranih ipd. Kljub temu ne oporekam, da so homoseksualne zveze verjetno manj stabilne.

Reševanje zveze s posvojitvijo (oz. rojstvom) otroka, ni pameten način ne pri homo- ne pri heteroseksualnih zvezah. Morda so razlogi za večjo nestabilnost drugje, morda je med homoseksualci (mislim tudi na ženske) več "svobodnih" duhov, takih, ki se ne želijo vezati. Homoseksualci, ki javno priznajo svojo usmerjenost, ne podlegajo pritiskom okolice. Koliko poročenih parov pa vztraja vzvezi zaradi otrok, pa okolice ipd. - sama družina je pa razbita.

Dvomim tudi, da vsak(!) homoseksualen par želi posvojiti otroka - tisti, ki si pa to želijo pa verjetno vedo kakšna odgovornost jih čaka. pri heteroseksualnih parih je na žalost prevečkrat tako, da si otroka želi ena stran, druga pa želi svobodo - in če je ta ena stran ženskega spola, otrok pač rata.

Ali obstaja kakšna raziskava v Sloveniji, ki bi povedala ali se loči več uradno poročenih ali več koruzniških parov? Ali se loči več civilno ali tudi cerkveno poročenih?

Tole glede trajanja zveze je, vsaj kar se mene tiče, prvi razmisleka vreden argument proti.

titov

Fizikalc
12. jun 2008
7.544
1
38
Ja se strinjam, da ta primerjava ni najbolj na mestu. To so izpostavili zato, ker ta organizacija je "pro-family" koliko sem zasledil na njihovi strani. Torej zagovarjajo klasične družine... Kakšni drugi boljši viri so za to zaželjeni.

Prav tako se strinjam s tem, da reševanje zveze z otrokom ni pametno v nobeni zvezi. Poznam primere, ko so se za takšen korak odločili hetero pari in te zveze so zelo težavne. Oba gojita veliko ljubezen do otroka med sabo pa se težko prenašata sicer gre ampak ni to to.

Simon_Vi

KIYUNDAI fan
8. maj 2007
8.128
2
38
Zanimiv članek, še posebno zadnji odstavek, ki je poudarjen...niti pa nisem presenečen, da je samo 15% ljudi še vedno skupaj po 12 letih ali več. Po drugi strani....ali je % "straight" parov kaj večji? V danajšnjih časih, ko je morale bore malo? Dvomim.
Otrk pri zdravem paru lahko doseže dve, zelo različni posledici. Lahko par dodatno zbliža, saj je konec koncev produkt njune ljubezni, del njiju. Lahko pa seveda doseže popolnoma drugo skrajnost.

Nazadnje urejeno:

msenjur

Guru
11. sep 2007
27.022
-382
113
jest sem tudi proti...

zaenkrat naša družba še ni zrela za take zadeve. zarad mene se nej tud ženjo, pa možijo, sam 3. osebe naj pa pri miru pustijo.
Tok je enih situacij v življenju, ko se bo moral 12-13-14-15 letni mulc večkrat vprašati, zakaj je pri nas drugače, zakaj me eni postrani gledajo, zakaj, zakaj,... Ta leta so pa najbolj pomembna za otrokovo odraščanje. tukaj se izoblikuje, kaj bo in kakšen bo. In tisti, k trdite da ga homo-moški ne bojo mogl prav vzgojit okol žensk... to ni res. Večina geyev se bolje razume z ženskami kot z moškimi, se pravi, da nekaj pa le vejo o njih, a ne?

In ja, men se tud zdi nenaravno, da ima tak par posvojenega otroka.

In če gledamo po strogih načelih narave, taki ne pašejo v cikel življenja... ampak ok, to nas je dost tud drugih, k ne...

Vglavnem ko bo družba zrela za to, ok, do takrat nej se pa ukvarjajo s paradami, pa porokami, pa ostalimi pravicami.

titov

Fizikalc
12. jun 2008
7.544
1
38
Primerjava staršev pijancev proti staršem homoseksualcem ni nikakor na mestu. V primeru, da so starši alkoholiki se lahko otroku pomaga, lahko starši ozdravijo, lahko socialna odvzame otroka, etc. Pri homoseksualnem paru pa nevem kaj bi lahko npr. ozdravil, to ni bolezen veš? Vsekakor povsem zgrešena primerjava.
smirk-1.gif