Vinjete v težavah?

vaginko

Fizikalc
2. sep 2007
10.870
36
48
Pa nimamo vsi evropskih plač da bi dali 180 ojrov za vinjeto! 5 dni 15 evrov pa naj jo izkoristijo če je to bolje kot pol letna, ker je njihov razlog da je diskiminatorna do tujcev ki se manj vozijo po naših avtocestah! Glede avtocestnega križa ti lahko rečem da sem prejšnji teden prevozil od lendave do kopra in samo par kilometrov manjka! Zakaj bi se morali vedno z nekom primerjat zakaj pa npr. Avstrijci ne bi gledali pri nas kako naše vinjete delujejo. Naslednje leto imajo tut avstrici v načrtu da jih podražijio!

Evrokrat

mX's brotherPEPČEK 08
6. avg 2007
6.693
556
113
Capitale de l'Europe
europa.eu
ehhh, brez veze razlagat,

samo vprasanje, kak bi se pa ti pocutil, ce bi moral za enkratno preckanje drzave in 15km avtoceste placat ceno polletne vinjete?

rad bi vas vidu, ce bi bla podobna situacija v kaksni izmed sosednjih drzav
sprasujem se.gif

vaginko

Fizikalc
2. sep 2007
10.870
36
48
Na tovje vprašanjej imam preprost odgovor če se bodo počutili bolje pa naj se večkrat čez našo državo peljejo in bodo zelo dobro izkoristili vinjeto! Če hočem it do celovca morem tut jaz kupit vinjeto če se želim peljat po avtocesti! Pol se pa peljem do graza in nazaj in si mislim kok sem jih nategnil za tak mali denar sem se toliko vozil na stroške z bencinom pa raje ne pomislim!
evil.gif

To kaj delam po avstriji je bolj v hecu ampak prvi stavek je smrtno resen!

Evrokrat

mX's brotherPEPČEK 08
6. avg 2007
6.693
556
113
Capitale de l'Europe
europa.eu
LOL, pa kak ne zastopis,

govora je o enkratnem preckanju,
in tep za enkratno pot do Celovca in nazaj ni potrebno kupit letne alpa dvomesecne vinjete

in res ne razumem zakja bi se mogu tujec gor in dol po Sloveniji vozit?
a sam zato, da bo vinjeto iskoristu?
uf-1.gif

keber

majski hrošč
28. jul 2007
13.240
44
48
Citat:
Uporabnik Evrokrat pravi:
Citat:
Uporabnik keber pravi:
Kaj pa Švica?
grims-1.gif

svicarskih avtocest ne poznam zato mi prosim podaj podoben primer kot je od Sentilja do HR meje,
torej dolzina, podoben tranzit,.....
Odpri karto Švice na viamichelin.com pa pogruntaj sam. Saj si uradnik v Bruslju, gotovo si velesposoben.

Še posebej pri talanju velepametnih nasvetov nam zaplankanim Slovencem.
grims-1.gif

Thrivial

Majstr
19. avg 2007
3.746
255
83
Citat:
Uporabnik Hanzi pravi:
Kar bi še nekako vseeno bilo bolj pošteno kot sedaj. Sedaj obrišejo lokalca za 200 evrov (150 evrov+50 evrov)letno ki naredi 5000km(pol od tega po makadamu, 40 % po razdrapanem vaškem aslaltu, 5% po solidnih cestah, 5% pa po AC, ravno tako pa nekega preseratorja ki se vsak vikend pelje na morje iz MB. Se ti zdi to pošteno? (saj vem kaj si bodo preseratorji mislili. "sem mu jaz kriv da slabo zasluži in da si ne more privoščit vsak vikend morja")
Sicer pa je šla cena bencina letos (predvidevam) za več kot 10% gor.Štos je v tem da je cena bencin v inflacijski košarici, vinjeta in cestnina pa najbrž ne. Še en dober podatek za inflacijo....Inflacija je 0%, letni stroški z avtom pa 20% večji.....
bonk.gif

Za tega tvojega lokalca bi bilo mogoce ceneje tistih 500 km po normalnih cestah narediti z avtobusom? Po makadamu in kolovozih pa itak ne potrebuje registriranega avtomobila.
smirk-1.gif

Me pa tudi zelo zanima pri kaksnem avtu tebi 55 EUR predstavlja 20% stroskov.
smile-1.gif

lp

keber

majski hrošč
28. jul 2007
13.240
44
48
Citat:
ufff, nism vedu, da ma viamishelin tut podatke o tranzitu

kot kaze si kratke sape
grims-1.gif

confused-1.gif

A ti besedna zveza sever-jug kaj pomeni?

Evrokrat

mX's brotherPEPČEK 08
6. avg 2007
6.693
556
113
Capitale de l'Europe
europa.eu
jest sprasujem po tranzitu, ki je primerljiv tranzitu skoz SLO in seveda o podobni dolzini

to prasanje sem zastavil ze na zacetku
zgleda, da nisi razumel, kajti tu omenjas neke strani neba, pa tudi spletne naslove nekih nacrtovalcev poti v katerih ni st. tranzitnih potnikov

pac malo meglo delas, podobno kot vlada, ki na to, da so vinjete diskriminatorne do tujcev,..
odgovori, da se je z vinjetami povecala pretocnost prometa
uf-1.gif

kvapazdej

Pripravnik
9. okt 2007
120
0
16
Citat:
ehhh, brez veze razlagat,

Najboljša tvoja izjava. Ti kar svojim evrobirokratom razlagaj svoje pojme, nas, ki pa tu živimo, pa pusti pri miru. Imamo dost svojih, da nam pamet solijo, ne rabiš še ti. Sploh pa ne s takimi idejami, kot jih imaš ti.

Evrokrat

mX's brotherPEPČEK 08
6. avg 2007
6.693
556
113
Capitale de l'Europe
europa.eu
kajces, fsaj poskusim, moji nasveti niso slabonamerni

in od vsakega posamezno je odvistno ali jih poslusa alpa ne

tisti, ki so kot npr. ti, ze zaverovani v svoj prav jih pac ignoririjte

keber

majski hrošč
28. jul 2007
13.240
44
48
Citat:
jest sprasujem po tranzitu, ki je primerljiv tranzitu skoz SLO in seveda o podobni dolzini
Saj res, med Italijo pa Nemčijo sploh ni tranzita. Stupid me.
rolleyes-1.gif

Citat:
pac malo meglo delas, podobno kot vlada, ki na to, da so vinjete diskriminatorne do tujcev,..
A na Nemčijo in njene ekološke cone v mestih se pa ne bi obregnil?
Pa avstrijski tuneli ti še vedno ne gredo: razen A2, ali obstaja še kaka avtocestna pot po Avstriji med severom in jugom, da poleg vinjete ne plačaš dodatne cestnine? Ne? Nič hudega, ne moti, kajne?
stupid-1.gif

Citat:
odgovori, da se je z vinjetami povecala pretocnost prometa
uf-1.gif
A se ni? Odkar imamo vinjete se ne spomnim nekih večjih zastojev pred cestninskimi postajami (recimo tistih po10 ali celo 15 km).

Evrokrat

mX's brotherPEPČEK 08
6. avg 2007
6.693
556
113
Capitale de l'Europe
europa.eu
tranzit med IT in DE obstaja, vendar ga gre ogromno preko AT, mogoce celo vecina
+ se vedno nisi podal mnenja o dolzini + naekrat SLO sploh nebo vec tranzitna drzava kakor si zastavu na zacetku,
kajti po tvoje se gre preko Svice ???

vbistvu se gre preko AT, vecina kar se prpele iz DE gre za Dunaj in naprej za Bratislavo...Budimpesto in pol za Romunijo,
enako velja za Romune, ki delajo v Italiji, torej Villach, Graz in naprej proti Dunaju in Slovaski,...

in kaksno vezo imajo ekoloske cone v mestih z tranzirnimi potniki????
tranzitni potniki pac ne grejo v center al pac?
confused-1.gif

tuneli te motijo? tudi v SLO ga morem placat, kljub temu, da sn na vetrobran zalepu pollletno vinjeto

se na zadnje,/ precotnost se je seveda zboljsala, ampak to sploh ni blo vprasanje EK,
kar ponovno potrjuje, da mate probleme z dojemanjem i

Hanzi

Guru
27. jul 2007
47.667
6.708
113
pri taščici
Avtobus na lokalnih cestah
bonk.gif

Še ljubljančani jamrajo( da jih je premalo ) ko ga imajo vsakih 5 minut, pejt enkrat na deželo z avtbusom, po možnosti v nedeljo!
wink-1.gif

Še vedno je precej makdama v slo ki je okategoriziran kot javna cesta in zato potrebuješ registracijo.....
Namesto avtobusa bi prišel bolj v poštev taxi, ki pa je problem ker ga nimaš pred "nosom" in me prav zanima koliko bi računal taxist ki bi moral priti 20km daleč po stranko in bi jo peljal recimo 4km daleč.
shocked-1.gif

Nikjer nisem pisal da vinjeta stane 20% letnega stroška.Pisal sem da se vsi stroški z avtom dvignejo letno za 20%. in to pač ni samo vinjeta.....Pri mojem iz garaže predstavlja vinjeta 10% goriva, (uporabljam pa vrecimo letno 200km po lj obvoznici), pri "fotrovi" kilometraži pa 20% goriva če ne celo več. Če nima vinjete pa je na določene kraje v slo možno priti samo po precej dolgih obvozih, oziorma....pa čeprav samo enkrat letno....(recimo čez 4 tedne)

Nazadnje urejeno:

keber

majski hrošč
28. jul 2007
13.240
44
48
Citat:
tranzit med IT in DE obstaja, vendar ga gre ogromno preko AT, mogoce celo vecina
+ se vedno nisi podal mnenja o dolzini + naekrat SLO sploh nebo vec tranzitna drzava kakor si zastavu na zacetku,
kajti po tvoje se gre preko Svice ???
Zaradi kakšnih razlogov so potemtakem poleti ob vikendih zastoji pred Gottharskim tunelom?
confused-1.gif

Citat:
vbistvu se gre preko AT, vecina kar se prpele iz DE gre za Dunaj in naprej za Bratislavo...Budimpesto in pol za Romunijo,
enako velja za Romune, ki delajo v Italiji, torej Villach, Graz in naprej proti Dunaju in Slovaski,...
Kaj potem vsi ti sploh delajo pri nam, če se pa po tvoje vsi vozijo naokrog?

Citat:
kar ponovno potrjuje, da mate probleme z dojemanjem.
Le pridi kdaj v Slovenijo, pa se zapelji po naših cestah, iz bruseljskega stolčka je res fino pametovat
cheer.gif

Evrokrat

mX's brotherPEPČEK 08
6. avg 2007
6.693
556
113
Capitale de l'Europe
europa.eu
Citat:
Uporabnik keber pravi:
Le pridi kdaj v Slovenijo, pa se zapelji po naših cestah, iz bruseljskega stolčka je res fino pametovat
cheer.gif

se prpelem kr pogosto in prav zarad tega mam prpombe,
npr. po vec kot 1000 km me prvi semafor ustavi ravno v SLO, pa ne samo eden, vec jih je zaporedoma,...

aja, pa nocem v sredisce MBja, samo mimo zelim proti CE in naprej proti LJ

plus, da so avtoceste v SLO kr precej ozje kot v DE alpa AT, da BE in NL sploh ne omenjam

npr. v SLO sta dva pasa skor take sirine kot tedi ko v DE cesto popravljajo

se vedno nisi povedu dolzine, ce hoces preckat CH
a je primerljiva s preckanjem SLO?

ce mislis, da se vsi vozijo preko SLO, pol pa res nikol nisi vojzu po ACjih DE in AT
uf-1.gif

Thrivial

Majstr
19. avg 2007
3.746
255
83
Avtobus na relaciji cest, ki sicer zahtevajo vinjeto verjetno je, ane? Jebiga, avto je nadstandardna dobrina in ce 55 evrov za vinjeto nekomu predstavlja prelomno velik strosek, je potem bolje, da izbere druge nacine prevoza ali relacije. Seveda bi bilo najbolj posteno satelitsko cestninjenje po prevoznih kilometrih, ampak ga trenutno se ni in se mi zdi brezveze iskati kaksne prevelike probleme zaradi zelo majhnega stevila ljudi, ki so v zgoraj omenjeni dilemi. Tudi prejsnji sistem placevanja cestnin ni bil posten... lahko si placal isto ceno za 2 ali pa 20 km.

Glede stroskov si napisal, da je bencin vkljucen v inflacijsko kosarico, vinjeta pa ne. Iz tega sem sklepal, da je to edini variabilni dejavnik, ki dvigne ceno vzdrzevanja avtomobila in ni vkljucen v merjenje inflacije.

Ce te prav razumem porabis letno priblizno za 550 EUR goriva, oce pa 270?

lp

keber

majski hrošč
28. jul 2007
13.240
44
48
Citat:
Uporabnik Evrokrat pravi:se prpelem kr pogosto in prav zarad tega mam prpombe,
npr. po vec kot 1000 km me prvi semafor ustavi ravno v SLO, pa ne samo eden, vec jih je zaporedoma,...

aja, pa nocem v sredisce MBja, samo mimo zelim proti CE in naprej proti LJ
Avtocesta se gradi trenutno. Mimogrede, si že kdaj slišal za Bad Oeynhausen? Na relaciji Hannover-Amsterdam je. Kljub pomembnosti povezave poteka promet skozi mesto.

Citat:
plus, da so avtoceste v SLO kr precej ozje kot v DE alpa AT, da BE in NL sploh ne omenjam
O čem ti to? Večina avtocest tam je čisto lepo enakovredna z našimi po širini. Seveda pa so nekje tudi šest in več pasovnice, je pa zato tudi več prometa.

Citat:
se vedno nisi povedu dolzine, ce hoces preckat CH
a je primerljiva s preckanjem SLO?
A je dolžina Karavanškega predora primerljiva s ceno?

Citat:
ce mislis, da se vsi vozijo preko SLO, pol pa res nikol nisi vojzu po ACjih DE in AT
uf-1.gif
Sem se, ravno zato me zanima, kje ti vidiš Romune. Jaz jih mnogo več vidim ravno pri nam.

Evrokrat

mX's brotherPEPČEK 08
6. avg 2007
6.693
556
113
Capitale de l'Europe
europa.eu
dobro, naj ti bo,
ce zacnem pr Romunih, najbrz jih niti ne prepoznas, ker majo IT tablice, mogoce ne ves, da Romuni skor po defaultu razumejo IT jezik in zato tako mnozicno iscejo delo v IT
drugic, se vedno nisi povedu tranzitne dolzine ceste preko CH, kljub vsem mishelinom in ostalim pripomockom

tretjic AC v SLO so ozje kot v DE in AT, mogoce se vozis z motorjem in tega pac ne opazis

tazadnjo sn pa prsparo, kajti pravis, da se v SLO AC se vedno gradi,
torej podpiras placilo za neki kaar sploh ne obstaja??
ja, pa se to, ponovno, zacel si z tranzitom, zdej pa use poskusis opravicit s cesto Amsterdam - Hannover

ce ze tako, potlej tudi povej kolko je razdalja in kolko od te razdalje ni AC, bi blo posteno od tebe, ker zgleda, da si strokovnjak za fse evropske ceste

keber

majski hrošč
28. jul 2007
13.240
44
48
Citat:
Uporabnik Evrokrat pravi:ce zacnem pr Romunih, najbrz jih niti ne prepoznas, ker majo IT tablice, mogoce ne ves, da Romuni skor po defaultu razumejo IT jezik in zato tako mnozicno iscejo delo v IT
Oni z romunskimi tablicami in daciami, ki jih imaš polno pri nam, so pa verjetno precej bogatejši ot italijanskih romunov z mercedesi, da se raje vozijo po naših avtocestah, ker jim je avstrijska predraga, ali kako?

Citat:
drugic, se vedno nisi povedu tranzitne dolzine ceste preko CH, kljub vsem mishelinom in ostalim pripomockom
A nisi ti tako brihten, da sam pogruntaš?

Citat:
tretjic AC v SLO so ozje kot v DE in AT, mogoce se vozis z motorjem in tega pac ne opazis
Niso. Tako v SLO, kot tudi v HR, IT, AT, DE, CZ, H, PL, FR, NL, BE, S, FI in tako naprej, so vozni pasovi na avtocestah široki 3,75 metra. In to je čisto jasno razvidno s prostim očesom napol slepemu človeku. Voznik pa tak.
bonk.gif

Citat:
tazadnjo sn pa prsparo, kajti pravis, da se v SLO AC se vedno gradi, torej podpiras placilo za neki kaar sploh ne obstaja??
Obstaja tisti del, ki ga prepeljejo kot avtocesto. A ko grem smučat v Avstrijo, moram za tiste malo avtoceste tudi plačat avstrijsko vinjeto, večji del poti je pa ne rabim, ker ni avtoceste. Torej?

Sicer se pa meni jebe za tranzit. Koristi od njega nimamo. Ti pa zaradi tega glej iz presvitlega evropskega sedeža na nas zaplankane Slovence, BMK. Še bolje da si gor.
zmaga.gif

Citat:
ja, pa se to, ponovno, zacel si z tranzitom, zdej pa use poskusis opravicit s cesto Amsterdam - Hannover

ce ze tako, potlej tudi povej kolko je razdalja in kolko od te razdalje ni AC, bi blo posteno od tebe, ker zgleda, da si strokovnjak za fse evropske ceste
če gledamo tvojo pot proti Celju, potem tam fali ene toliko avtoceste kot pri Mariboru. Po moje poštena primerjava.

Sicer pa ne vem, kaj bi rad dokazal. A naj nazaj uvedemo rampe, samo da bodo ubogi hansi, ahmeti in džemali, zatirani s strani Slovencev zadovoljni? Boli nas k... za Slovenijo, kenede? Slovenija fuj in fej.
stupid-1.gif