Vinjete v težavah?

Jest

iPhone Guru
26. jul 2007
15.497
762
113
Medvode / Slovenija
www.mobile.si
Citat:
Uporabnik keber pravi:
Citat:
Uporabnik Jest pravi:
Enotnega sistema pa verjetno nikoli ne bo
evil.gif

Kaj pa veš. Od 2012 bo obvezno prižiganje dnevnih luči po celotni EU, čeprav je to recimo trenutno v Grčiji celo kaznivo, v precej državah pa dokaj čudaško dejanje. Vse se da, če se hoče. Sploh če govorimo o filanju proračunov.
grims-1.gif

Hmmm... a res??? To prvic slisim...

Avtrijci so imeli pred nami obvezno luc tudi podnevi... pa so to pred kakim letom ukinili... sedaj naj bi spet uvedli?
grims-1.gif

synthman

Fizikalc
22. avg 2007
7.226
0
36
Citat:
Uporabnik Jest pravi:

Zaradi mene naj dajo enake tarife, kot imajo avstrijci:
:
Zaradi mene pa naj dajo 4x cenejše, saj je tud avtocest 4x manj, izgradnja je stala 4x manj in tud vzdrževanje 4x manj cest verjetno stane 4x manj.

synthman

Fizikalc
22. avg 2007
7.226
0
36
Citat:
Uporabnik keber pravi:
Citat:
Uporabnik Jest pravi:
Enotnega sistema pa verjetno nikoli ne bo
evil.gif

Kaj pa veš. Od 2012 bo obvezno prižiganje dnevnih luči po celotni EU, čeprav je to recimo trenutno v Grčiji celo kaznivo, v precej državah pa dokaj čudaško dejanje. Vse se da, če se hoče. Sploh če govorimo o filanju proračunov.
grims-1.gif

Da je vreme v Grčiji povsem drugačno kot na Švedskem pa birokratov ne zanima.

Kdaj bomo pa vsi v EU vozili po desni strani ceste? Khmm a to pa ne bi poenotili?

Hanzi

Guru
27. jul 2007
47.667
6.708
113
pri taščici
nisem bral vsega... smao ponavljam besede katere sem pisal ob uveljavitvi vinjet....

Takrat sem pisal, da z novim letom ne bomo kupili vinjete po "žerjavovi" ceni.
Se mi pa zdi izjemno zanimiv termin objave opozorila-en teden po volitvah....
rolleyes-1.gif

Jest

iPhone Guru
26. jul 2007
15.497
762
113
Medvode / Slovenija
www.mobile.si
Citat:
Uporabnik synthman pravi:
Citat:
Uporabnik Jest pravi:

Zaradi mene naj dajo enake tarife, kot imajo avstrijci:
:
Zaradi mene pa naj dajo 4x cenejše, saj je tud avtocest 4x manj, izgradnja je stala 4x manj in tud vzdrževanje 4x manj cest verjetno stane 4x manj.

Tebi pa logika mal tezave dela ane?
smile-1.gif

Ce je manj cest, je tudi manj avtomobilov, ki se po njih vozijo... in posledicno je manj tistih, ki placajo... Ce DARS ne bo dobil denar s cestninami not... bomo kredite in gradnjo novih cest ter vzdrzevanje obstojecih placali vsi davkoplacevalci ... in bomo potem mi tisti, ki bomo diskriminirani
bonk.gif
...

keber

majski hrošč
28. jul 2007
13.240
44
48
Citat:
Uporabnik synthman pravi:
Kdaj bomo pa vsi v EU vozili po desni strani ceste? Khmm a to pa ne bi poenotili?

khm, a bi enkrat za spremembo ti nehal neumnosti pisat?
stupid-1.gif

Evrokrat

mX's brotherPEPČEK 08
6. avg 2007
6.693
556
113
Capitale de l'Europe
europa.eu
ksz,

vbistvu bi bilo zaenkrat nekako najbol pravicno, da se pac gorivo podraza za par centov in ukine vinjete/cestnine za osebna vozila,

tovornjake pa na radijski sistem al neki podobnega kot majo avstrijci oz. nemci

Hanzi

Guru
27. jul 2007
47.667
6.708
113
pri taščici
tole o manj avtomobilih in stroških ki se delijo na sšt avtomobilov.
Če bistveno zmanjšamo število avtomobilov in tovornjakov ne rabimo več AC......

Sicer pa upam, da tele vinjete ne bodo dolgo "aktualne" in da bomo prej ali slej prešli na gps cestninjenje (ali kaj podobnega)
Tako bo nekako še najbolj "pošteno".
Do takrat pa bi jaz ukinil vse možne vinjete in cestnine pri reg. in bi uvedel nek bencinski cent pri bencinu.
Več prevoziš več požreš bencina.
večji avto imaš več uničuješ cesto, več požreš bencina.
tiste motorne žage in vrtne kosilnice pa ne požrejo ogromno bencina oziroma se da rešiti tako kot sedaj kmetje uveljvavljajo trošarino za nafto....
vidim da mi evrokrat bere misi (katere sem nekoče že pisal)

Za tujce (tiste ki bi bili v tranzitu brez tankanja-šentilj gruškovje, škofije, jelšane) pa bi uvedel neke vinejte ali kaj podobnega(zaradi mene lahko tudi račun o nakupu goriva tisti dan-teden)

Nazadnje urejeno:

wacko

Fizikalc
18. jul 2007
5.450
0
36
Verjemi, da se vsak nemc potrudi, da pri nas natanka, preden zapusti državo... tako da problemov s tem nebi imeli
wink-1.gif

mac77

Fizikalc
22. avg 2007
4.541
37
48
sploh ne, poglej enkrat ko se vracajo z dopusta.
Pumpa v sentilju na nasi strani prazna, na Grali v Avstriji pa vsi Svabi tankajo na Shellu,

Matko

pohodnik
18. jul 2007
5.609
710
113
Citat:
Uporabnik Jest pravi:
recimo v Nemcijo ne mores priti brez dodatnega placila cestnine po AC ... (od Beljaka do Salzbruga placas vsakrsno varianto (eno je predornina, druga varianta je preko Grosglocknerja, tretja pa na avtovlak v Mallnitzu) ...
ne-ne-1.gif

Katschberg
smirk-1.gif

gregor

Fizikalc
31. jul 2007
399
35
28
Dolina hmelja
Citat:
Uporabnik Matko pravi:
Citat:
Uporabnik Jest pravi:
recimo v Nemcijo ne mores priti brez dodatnega placila cestnine po AC ... (od Beljaka do Salzbruga placas vsakrsno varianto (eno je predornina, druga varianta je preko Grosglocknerja, tretja pa na avtovlak v Mallnitzu) ...
ne-ne-1.gif

Katschberg
smirk-1.gif

Jest je mislil AC.
Sicer pa tudi tunel (še) ni avtocesta.

Shando

Pripravnik
21. avg 2007
287
0
16
LJ
Jaz za turiste predlagam 5 dnevno vinjeto za samo 1€ ....... vsak tunel pa za njih posebej 10€. Sej avstrijci tud nekaj podobnega ...... so what
smile-1.gif

sass

Guru
1. sep 2007
5.211
851
113
Citat:
Uporabnik Evrokrat pravi:
ksz,

vbistvu bi bilo zaenkrat nekako najbol pravicno, da se pac gorivo podraza za par centov in ukine vinjete/cestnine za osebna vozila,

tovornjake pa na radijski sistem al neki podobnega kot majo avstrijci oz. nemci

spomladi, ko smo še ugibali o cenah vinjet, smo naračunali, da če bi podražili bencin za 5%, bi še vedno morali prodati cca 660 000 vinjet po 50€, da bi prišli na približno enake cifre, kot pri klasičnem cestninjenju. kaj šele, da bi hotel z "bencinskim centom" pokriti še cestne takse. zaradi podražitve bi se spravili stavkati avtoprevozniki in kmetje, katere bi vlada utišala tako, da bi jim povrnila trošarine, razliko pa zvalila na avtomobile, kateri na koncu ne bi plačali le par centov dražje gorivo, ampak verjetno kar par deset centov.

Hanzi

Guru
27. jul 2007
47.667
6.708
113
pri taščici
Kar bi še nekako vseeno bilo bolj pošteno kot sedaj. Sedaj obrišejo lokalca za 200 evrov (150 evrov+50 evrov)letno ki naredi 5000km(pol od tega po makadamu, 40 % po razdrapanem vaškem aslaltu, 5% po solidnih cestah, 5% pa po AC, ravno tako pa nekega preseratorja ki se vsak vikend pelje na morje iz MB. Se ti zdi to pošteno? (saj vem kaj si bodo preseratorji mislili. "sem mu jaz kriv da slabo zasluži in da si ne more privoščit vsak vikend morja")
Sicer pa je šla cena bencina letos (predvidevam) za več kot 10% gor.Štos je v tem da je cena bencin v inflacijski košarici, vinjeta in cestnina pa najbrž ne. Še en dober podatek za inflacijo....Inflacija je 0%, letni stroški z avtom pa 20% večji.....
bonk.gif

Nazadnje urejeno:

xXx

Pripravnik
30. avg 2007
997
0
16
Citat:
Uporabnik Hanzi pravi:
nisem bral vsega... smao ponavljam besede katere sem pisal ob uveljavitvi vinjet....

Takrat sem pisal, da z novim letom ne bomo kupili vinjete po "žerjavovi" ceni.
Se mi pa zdi izjemno zanimiv termin objave opozorila-en teden po volitvah....
rolleyes-1.gif

Kot prvo: TEbi in tvojim se itak zdi vse sumljivo. Ko pridejo kaki podatki ven 3 tedne pred volitvami je vam sumljivo, ko pride ven 1 teden pred volitvami glede depeše je vam sumljivo, ko pride 1 teden PO volitvah glede vinjet je vam sumljivo. U vsaki stvari vidite zaroto , [censored] ste patetični.

Kot drugo: Glede vinjet. Kaj majo tujci za lapat čez vinjete ? Koliko košta za pola leta vinjeta ? 28 EUR oder tu nekje ce se dobro spomnim ? Torej naj naredjo 3 dnevno vinjeto za 25 EUR pa naj vtihnejo Poljaki in ostali ker Poljaki tudi nas niso vprašali kolko bi mi radi da koštajo njihove vinete. In še to . Itak se Čehi, Poljaki in njim podobni vozijo u Sloveniji brez vinjete kaj se majo da se bunijo koliko košta vinjeta oni itak ne kupijo nic. Še na morje ko grejo si svojo mleko in kruh kupjo pa to žrejo celi mesec nema veze če se je mleko skisalo ze lani oni to pijejo. Sem jim jaz kriv ce se vozjo cez Slovenijo na morje ? Naj grejo na morje u Tibet zaradi mene noben ne pravi da se morajo vozit cez Slovenijo na morje. Itak pa Cehi & co s svojimi 20 let starimi karjolami delajo u Sloveniji samo guzvo i smrad , za njih bi jaz dal duplo ceno vinete

PIC

Fizikalc
17. avg 2007
2.466
2
38
Zadnja pot v Svico je potekala nekako takole:

Predor Karavanke 6 eur, predor Pozabil ime 10 eur, 10 dnevna vinjeta AT, Nemcija = free, Svica letna vinjeta (okoli 25 eur).

Torej sem Avstriji v dveh dneh placal skoraj 40 eur :).

LP,
PIC

stein

Fizikalc
16. sep 2007
19.575
1
36
Švicarska vinjeta je cenejša od naše polletne ? Neee, kak pa pol zajebejo Poljake ? Vrnejo Avstrijcem? Se izživljajo nad Italijani ???

Aja, res, oni nimajo slovenceljskih kompleksov....

(a ni nekdo tu enkrat pisal, da naša vinjeta, ki je baj-d-usput za pol leta dražja od "svinjske" švicarske za celo leto, ni slaba, ker v švici pa moraš kupit celoletno ? No ja, moroni-na-okupu, drugo res ne more normalen človek komentirati)

sass

Guru
1. sep 2007
5.211
851
113
Citat:
Uporabnik Hanzi pravi:
Kar bi še nekako vseeno bilo bolj pošteno kot sedaj. Sedaj obrišejo lokalca za 200 evrov (150 evrov+50 evrov)letno ki naredi 5000km(pol od tega po makadamu, 40 % po razdrapanem vaškem aslaltu, 5% po solidnih cestah, 5% pa po AC, ravno tako pa nekega preseratorja ki se vsak vikend pelje na morje iz MB. Se ti zdi to pošteno? (saj vem kaj si bodo preseratorji mislili. "sem mu jaz kriv da slabo zasluži in da si ne more privoščit vsak vikend morja")
Sicer pa je šla cena bencina letos (predvidevam) za več kot 10% gor.Štos je v tem da je cena bencin v inflacijski košarici, vinjeta in cestnina pa najbrž ne. Še en dober podatek za inflacijo....Inflacija je 0%, letni stroški z avtom pa 20% večji.....
bonk.gif

sodeč po tej povezavi klik
naj bi lani v prometu porabili 550 000 ton bencina in 1040 000 ton dizla, skupaj približno 1600 000 ton pogonskih goriv. če bi hoteli iz tega nabrati 300+ M €, koliko naj bi se ga letno nabralo od AC cestnin in cestnih taks, bi to pomenilo podražitev za najmanj 18 centov na liter goriva. kdor je za, naj dvigne roko.