Vinjete v težavah?

Kasius

Hugo Boss Opanæiæ
15. dec 2007
4.061
0
36
Pri tvoji
Citat:
Uporabnik Evrokrat pravi:
tut Avstrija je mogla 10 dnevne uvest

pa nevem odkod vam taka zaplakanost, da je treba tujce olupit za tistih par km neavtocest

drgac se pa prtozujete cez CRO turizem,

se slabsi ste
uf-1.gif

Tranzit je treba olupit,ker od njega nimamo nobene koristi, samo gužvo na cestah.

Evrokrat

mX's brotherPEPČEK 08
6. avg 2007
6.693
556
113
Capitale de l'Europe
europa.eu
Citat:
Uporabnik Kasius pravi:
Tranzit je treba olupit,ker od njega nimamo nobene koristi, samo gužvo na cestah.

naj te spomnim samo na prost pretok ljudi + enakopravne pogoje

lahko nabijemo ceno, toda cena za domace uporabnike, torej letna/polletna mora biti sorazmerna, oz. posteno postavljena

Kasius

Hugo Boss Opanæiæ
15. dec 2007
4.061
0
36
Pri tvoji
Citat:
Citat:
Uporabnik Kasius pravi:

lahko nabijemo ceno, toda cena za domace uporabnike, torej letna/polletna mora biti sorazmerna, oz. posteno postavljena

Ne ti meni nekih floskul nabijat, prosti pretok je floskula, jaz še vedno rabim delovno dovoljenje, če hočem delati v Avstriji, pa smo vsi kao EU, prosti pretok bla bla...Floskule skratka.

Kasius

Hugo Boss Opanæiæ
15. dec 2007
4.061
0
36
Pri tvoji
Citat:
a zdej si pa iz tranzita presaltu na zaposlovanje

samo za info, cisto si zasel

Nič nisem zašel, ti mi skoz nabijaš neke floskule o neki kvazi EU-pravičnosti in kvazi-načelih, jaz sem ti pa dal primer, da ti pokaže, da gre za-floskule pač.

synthman

Fizikalc
22. avg 2007
7.226
0
36
Citat:
Uporabnik Viper_XxL pravi:
Zaradi mene lahko grejo švabi preko Madžarske. Meni so samo gužvo delali pa uničevali ceste. Majo možnost izbire
Dobro da nisi minister in upam da nikoli ne boš.
To bi nam šele podražilo cestnino. Sesta se ne uničuje bistveno bolj, če se poleg 500 domačinov po njej pelje še 500 dopustnikov.
Pozimi jo je treba splužit, če se pelje en ali 10 000. Več se jih pelje skoz, na več delov se porazdelijo stroški.

Viper_XxL

Guru
20. avg 2007
9.557
1.085
113
Titograd
No pa da vključim sem še turke,ukrajince in podobne voznike predpotopnih kamionov, nič bolj bistveno ne uničujejo cest? Če bodo uvedene krajše in cenejše vinjete potem bomo pač imeli mi spet dražje letne, ker bo treba razliko nekje noter spravit. Ali misliš da ne more priti do tega? Čeprav za tujca je seveda lažje kupit vinjeto za recimo 1 teden.

XXXL

Guru
9. sep 2007
7.347
766
113
Citat:

Nihče nikogar ne omejuje, vozijo se lahko vsi, enakopravno je tudi, saj ''tujci'' ne plačajo več kot ''domači''...
Uvedejo naj se še tedenske vinjete, za 10€, polletne naj se ukine, letne pa malo podraži pa bo.

synthman

Fizikalc
22. avg 2007
7.226
0
36
Citat:
No pa da vključim sem še turke,ukrajince in podobne voznike predpotopnih kamionov, nič bolj bistveno ne uničujejo cest? Če bodo uvedene krajše in cenejše vinjete potem bomo pač imeli mi spet dražje letne, ker bo treba razliko nekje noter spravit. Ali misliš da ne more priti do tega? Čeprav za tujca je seveda lažje kupit vinjeto za recimo 1 teden.

Turke, Ukrajince in podobne voznike predpotopnih kamionov iz te debate izključi, ker oni NE kupujejo vinjet ampak jih cestninijo po starem. Tu je debata o vinjetah.

Vinjete so zaenkrat samo za osebna vozila. Ja, in res, ko bodo uvedli krajše, bodo letne pravgotovo dražje. Sem prepričan da je blo tko zamišljeno že pred uvedbo vinjet, Janša in Žerjav sta dala predvolilni bombonček, ki ga bomo zdej pošteno plačali. in dobro sta vedela, da se bo cena jeseni povečala - krivdo bodo pa pripisali EU.

wacko

Fizikalc
18. jul 2007
5.450
0
36
Citat:

A kamijonarji imajo vinjete?
rolleyes-1.gif

Sicer si pa zadel bistvo v drugem delu posta. Če bodo uvedli drage 10dnevne vinjete, bodo morali posledično podražiti letne in polletne vinjete. Če bodo uvedli poceni (sorazmerne) cene za vinjete za krajši čas, se bo to poznalo pri skupnem profitu od vinjet in po vsej verjetnosti bomo spet fasal dražje polletne in letne vinjete.

Te vinjete so res odlično preštudiral... se vidi, da so mogli nahitro neki skup spacat, da so imeli še en "dosežek"
smirk-1.gif

Jest

iPhone Guru
26. jul 2007
15.497
762
113
Medvode / Slovenija
www.mobile.si
Citat:
Citat:
Uporabnik Kasius pravi:

Saj so pogoji enakopravni... Ravno tako slovenec, ki se enkrat pelje po AC placa enako tarifo kot tujec, ki se enkrat pelje... Kje je tukaj diskriminatornost do tujcev?

Zaradi mene naj dajo enake tarife, kot imajo avstrijci:

20081003-cpjenipn7hj1nus6m9fiddqu8k.png

Pa se bodo spet nasli pametnjakovici, ki bodo rekli, da avstrijci pa imajo vec avtocest
bonk.gif
... Res pa so na slabsem tisti, ki potujejo preko stajerskega konca od severa proti jugu...

In se glede satelitksega cestninjenja. Ko bo to uvedeno, bodo spet tujci rekli, da je diskriminatorno do njih, da bodo mogli za eno voznjo cez Slovenijo kupiti skatlico za satelitsko cestninjene... ali pa bodo morali placati najem te skatlice.. Dokler ne bo enoten sistem po celi evropi, bo to problem... Enotnega sistema pa verjetno nikoli ne bo
evil.gif

sass

Guru
1. sep 2007
5.211
851
113
Citat:
Uporabnik softi pravi:
sem napisla velik psot. pa sem si premislil.

pač ste bedaki, tipična podalpska rasa. jokate in prek bruslja bi sili srbijo, ki ima dva cenika, da cene tujcem prilagodi na domače in oni frajerji to anreidjo z dvigom cene domačinom, istočasno pa bi sami tujcem vzel avto za porečkanje dežele.

ob vsem tem pa pozabljate na stotine slovencev, ki ne rabijo ac, a zaradi enega izleta rabijo vinjeto za pol leta.

avtomagazinovc.
mnenje je mnenje, prepričanje je prepričanje. oboje se pa odraža v poslovnem in privatnem življenju.
poslovna [censored] je tut privat [censored].

vsak kovanec ima dve plati. skrbi te za stotine slovencev, ki se enkrat letno zapeljejo na izlet (na katerem sigurno zapravijo precej več kot 35€, razen če ne grejo na kozarec kisle vode)
ne skrbi te pa za tisoče slovencev, ki živijo v naseljih ob vzporednih cestah, skozi katere se je vsak dan vozilo na tisoče vozil, ki so se izogibala cestninam (brezovica-vrhnika, vodice-brnik, domžale-lukovica, ...)
ne skrbi te za prometno varnost voznikov, AC so najbolj varna oblika cest in država bi morala čim bolj vzpodbujati njihovo uporabo
ne skrbi te za par deset milijonv €, kolikor jih je vsako leto šlo za izgradnjo in vzdrževanje cestninskih postaj in zaposlenih
ne skrbi te za nepotrebne umetne kolone, ki so vedno ob konicah nastajale pred cestninskimi postajami

svet je velik in kompleksen. ampak eni vidijo samo sebe, sebe, sebe, ne pa cele slike in pozitivnih vplivov, sploh če so zgolj posredni.

keber

majski hrošč
28. jul 2007
13.240
44
48
Citat:
Uporabnik Jest pravi:
Enotnega sistema pa verjetno nikoli ne bo
evil.gif

Kaj pa veš. Od 2012 bo obvezno prižiganje dnevnih luči po celotni EU, čeprav je to recimo trenutno v Grčiji celo kaznivo, v precej državah pa dokaj čudaško dejanje. Vse se da, če se hoče. Sploh če govorimo o filanju proračunov.
grims-1.gif