Veganka na pikniku

cbb

Chef
6. avg 2007
3.337
2
38
51
Nč več u Jesenicama... Zdej Horjul
Citat:
Uporabnik pumaX pravi:
Jutri bo piknik za cca 40 ljudi... me drugim bo tam moja sestrična, ki je veganka že kar nekaj let.

Kaj ji razen surove zelenjave (paradižnik, paprika,...) pripraviti, da bo sploh lahko kaj z nami pojedla?
Pripraviti moram že danes doma...kajti kakršnokoli pečenje na ražnju, kjer se drugače peče meso, menda ODPADE
uf-1.gif

S ketno jo priveži čez gleženj, z drugo stranjo na drvo, pa naj se pase okoli in muli travo...

Gatto

Guru
19. jul 2007
18.747
896
113
tu in tam
Citat:
Uporabnik Roberto pravi:
Mi se tolažimo s tem, da si je konj/žrebe nogo zlomilo in da mu itak ni pomoči...
smile-1.gif

Drugače pa pravijo, da se ne smeš navezati na hrano
grims-1.gif
Ojoj, kakšna občutljivost..če pride do kakšne katastrofe itd, pa ne bo štacun, ne mislite, da vas bom jaz zalagal z divjačino-mesom.
hysterical-1.gif

Alijen

Fizikalc
25. jan 2009
1.343
5
38
V goricah
Prisostvoval pri klanju govedine, piščancev, svinj, kokoši, zajcev,....

Danes brez mesa je kot dan brez sonca!

elrado

Pripravnik
21. apr 2008
350
0
16
Tudi jaz sem bil zraven pri kolinah, pri pobijanju govedi, kur... in pravzaprav ni boljšega kot sveža jetrca za malico ali velik svež šnicel za večerjo. In načeloma se mi bolj smili elrado ob pridxelovanju rastlinske hrane (pobiranje krompirja
frown-1.gif
... ), kot pujs ko ga režemo.

Pač vsakemu svoje.

sole

Fizikalc
20. jul 2007
1.452
24
38
Citat:
Uporabnik cbb pravi:
Citat:
Uporabnik pumaX pravi:
Jutri bo piknik za cca 40 ljudi... me drugim bo tam moja sestrična, ki je veganka že kar nekaj let.

Kaj ji razen surove zelenjave (paradižnik, paprika,...) pripraviti, da bo sploh lahko kaj z nami pojedla?
Pripraviti moram že danes doma...kajti kakršnokoli pečenje na ražnju, kjer se drugače peče meso, menda ODPADE
uf-1.gif

S ketno jo priveži čez gleženj, z drugo stranjo na drvo, pa naj se pase okoli in muli travo...

hysterical-1.gif

Nisem bral vsega amoak:
40 ljudi na pikniku, pa taka drama zaradi ene.

Raje se sekiraj če bo za ostale dovolj mesa in piva
evil.gif

pumaX

Fizikalc
5. sep 2007
2.183
0
36
Maribor
Obišči stran
Citat:
Uporabnik sole pravi:
hysterical-1.gif

Nisem bral vsega amoak:
40 ljudi na pikniku, pa taka drama zaradi ene.

Raje se sekiraj če bo za ostale dovolj mesa in piva
evil.gif

Vsi vsejedci so bili zadovoljni. Bilo je hrane več kot dovolj...še za domov sem jim jo pakirala zraven
wink-1.gif

Pa tudi ta "ena sama" je bila zadovoljna....
Zaključek: BILI SMO ZADOVOLJNI VSI
wink-1.gif
in tako najbolj tudi jaz, ker sem bila organizator piknika.

Hvala za skrb
cool-1.gif

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.958
6.987
113
Čuj, pa je ta ženska videt zdrava, ali izstopa iz množice že na daleč? Menstrualne cikluse, etc, ima vse OK?

PS, resno sprašujem

Afroman

Pripravnik
25. sep 2012
769
0
16
Citat:
Uporabnik darjan pravi:
Čuj, pa je ta ženska videt zdrava, ali izstopa iz množice že na daleč? Menstrualne cikluse, etc, ima vse OK?

PS, resno sprašujem

Ti bom jaz probal resno odgovorit, čeprav ne poznam prijateljice od PumaX.

Ali ti na daleč ločiš vegetarijance/vegane od kao ''navadnih'' ljudi? Z beljakovinami rastlinskega izvora se da dobit praktično vse kar rabiš. Menstrualnih ciklov vegetarijank, pa res nisem preverjal, in me ni zanimalo. Kako jih ti ločiš? Jih zavohaš?

Če je oseba polnoletna si verjetno lahko sama izbira vrsto hrane. Če ji odgovarja veganstvo, meni OK, čeprav sam se nebi odpovedal mesa. Apak vsak naj si vzame kar želi.

PS: Tisto ko sem napisal zavohaš je tudi resno mišljeno, obstajajo feromoni, predvsem pri živalih so za njih zelo delujoči...

Davidoff

Bumbar
22. jul 2007
9.999
1.440
113
Itak, da jih ločiš. Free mindovci znajo / znate biti dokaj neurejeni. O free mind oblekah pa ne bi.

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.958
6.987
113
Ne, ne zavoham, tudi opazim ne, ampak ne poznam nobenega takega, iber vegana. Oz pred leti mislim, da sem poznal eno dekle, bila je zelo suha in bledolična, ni mi delovala kaj preveč zdrava.

Sprašujem zato, ker me res zanima, če lahko človeško telo normalno deluje brez mesa, ne gre se toliko zaradi beljakovin, kot zaradi raznih mineralov, vitaminov....seveda, če potem tak vegan, ne šopa prehranskih dopolnil, da nadomesti to?

jest5

Guru
18. avg 2007
25.959
-8.674
113
Citat:
Uporabnik Afroman pravi:
Citat:
Uporabnik darjan pravi:

PS, resno sprašujem

Ti bom jaz probal resno odgovorit, čeprav ne poznam prijateljice od PumaX.

Ali ti na daleč ločiš vegetarijance/vegane od kao ''navadnih'' ljudi? Z beljakovinami rastlinskega izvora se da dobit praktično vse kar rabiš . Menstrualnih ciklov vegetarijank, pa res nisem preverjal, in me ni zanimalo. Kako jih ti ločiš? Jih zavohaš?
Ja, da se. Ampak dosti se jih ne potrudi, ker ni tako enostavno. Je par stopenj bolj komplicirano, kot pa pojesti vsaj en fanj zrezek na teden.

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.958
6.987
113
Pa verjetno je porebno blazne količine "trave" pojest, da bi dobil "v sebe" 100g beljakovin? Res, da je velik del "trave" ravno voda, ampak vseeno moraš pogoltnit dol
wink-1.gif

jest5

Guru
18. avg 2007
25.959
-8.674
113
Citat:
Uporabnik ThorZEN pravi:
Tu vprašaj: http://www.veganbodybuilding.com/
A tole so kao povprečni vegetarjanci/vegani?
confused-1.gif
Tem je življenjski smisel prehrana in trening.

Povprečni vegetarjanc se hrani približno enako, kot vsejedec, samo da ne poje mesa. tako da ne dobi glih vsega, kar telo potrebuje, kar se lepo pokaže na krvni sliki in tudi zmoglivosti.

ThorZEN

Fizikalc
18. avg 2007
2.304
32
48
To so vegani, pomeni brez mleka, jajc. Če na taki prehrani ne morejo dobit vsega, potem bi drugače zgledali, kljub temu da kao živijo za prehrano in trening. Zdaj boš verjetno omenil B12.

Če več ali manj ješ le "piškotke in jogurt" (kot ena kolegica pred leti, končala v bolnici), pa se ne čudim da se pokaže na krvni sliki in vrže slabo luč na vse druge. Tudi par 100M Indijcev je še živih, pa so vegiji od rojstva.

jest5

Guru
18. avg 2007
25.959
-8.674
113
Zgleda je treba še bolj povdariti
bonk.gif

Citat:
Povprečni vegetarjanc se hrani približno enako, kot vsejedec, samo da ne poje mesa. tako da ne dobi glih vsega, kar telo potrebuje, kar se lepo pokaže na krvni sliki in tudi zmoglivosti.
In še od prej:
Citat:
Ja, da se. Ampak dosti se jih ne potrudi, ker ni tako enostavno. Je par stopenj bolj komplicirano, kot pa pojesti vsaj en fanj zrezek na teden

Nazadnje urejeno: