Veganka na pikniku

pumaX

Fizikalc
5. sep 2007
2.183
0
36
Maribor
Obišči stran
Na, je nekaj ratalo, ampak obro pa niti malo ni
uf-1.gif

Fuj pa neki kosmiči
rolleyes-1.gif

Sestavine:
20821813.jpg

Pečeni polpeti:
20821815.jpg

Notranjc

Marco Polo
6. sep 2007
11.976
12
38
Citat:
Uporabnik pumaX pravi:
Vem, da sem malo pozna
smile-1.gif

A prejnje ni sem pekla peciva, pripravljala za vse ostale ljudi, danes sem se pa nanjo spomnila.
In ker imam čas danes zvečer...pa bi jo malo presenetila. Vsi jo imamo kar malo "grdo" zarai tega, ker se je odločila za veganstvo
redface-1.gif

Kaj pa kaj takega??
http://veganskakuharija.blogspot.com/2012/04/zelenjavni-polpeti-z-ovsenimi-kosmici.html
ali
http://www.uglasena-kuhinja.com/2012/04/vegansko-in-poceni-lecini-polpeti.html

Če danes zvečer spečem, bo jutri za kosilo po moje še čisto OK za pojest...pač hladno bo!??

"malo grdo" točno zato ji speči filane paradižnike od Lušta, na licu mesta. Sumim da ja AW in to rabi.

Notranjc

Marco Polo
6. sep 2007
11.976
12
38
pumax... špinačna solata s praženimi pinjolami.Le te posujes tik pred postrezbo. zmaga. BTW polpete so videt za 1 quratz.

pumaX

Fizikalc
5. sep 2007
2.183
0
36
Maribor
Obišči stran
Tak, piknik bil, menda uspel (jaz bolj malo vem za vse, ker sem samo letala okoli in skrbela za tako količino ljudi...
uf-1.gif
).

Naša veganka pa je bila tudi čisto zadovoljna. Polpeti meni sicer niso bili dobri (ne maram najbolj okusa ovsenih kosmičev), ona pa jih je full hvalila. Še celo ostali so jih jedli, tako da ostalo ni nič
wink-1.gif

Hvala pa vsem za ideje... bom še kdaj naredila kaj o tega!
cool-1.gif

tomi

Guru
1. sep 2007
18.594
9.813
113
40
MB
Citat:
Uporabnik doctorz pravi:
Imam sodelavko veganko (je samo sir od živalskega izvora) pa je najbolj vesela solate - kakršnekoli, pa krompirja (pečen, pomfri... glavno brez mleka masla in podobnih stvari). 95% kar gremo na malico naroči solato + pomfri
smile-1.gif

Tako da nebi jaz preveč kompliciral, ko smo imeli piknike je teta vegetarijanka hodila je vedno rekla da bo samo solato pojedla da je to za njo dovolj.

vidiš to je prava borka ... zato da ne muči živali ubija sebe ... ko pridno dnevno trpa pomfri ... a ma 130 kg ?

@pumax ti pa idi kdaj v loving hut na malco, pa dobiš še kako idejo kaj ji kdaj v prihodnje naredit
smile-1.gif

DJ_Beat

Dacar
23. jul 2007
4.204
3
38
Kranj
rener.info
Citat:
Uporabnik pumaX pravi:
Citat:
Uporabnik emirATes pravi:
zna biti, da bo tvoja sestrična po pikniku postala vsejedka... Al pa že prej!

Ne verjamem
wink-1.gif

Vegetarianka je od svojega 4.leta .. veganka pa že zadnjih 6 ali 7 let
wink-1.gif

Sicer ni moja stvar, ampak kako se lahko otrok pri 4ih letih odloci, da bo postal vegetarijanec, ce ni zraven (slabega?) vpliva starsev?

motofrik

Majstr
24. dec 2009
2.986
355
83
tam ko se terc po tori rola
Vegetarijanec od četrtega leta... zaradi prkelanih staršev... potem pa vidiš otroka, ko cedi sline in z velikimi očmi žalostno gleda, kako vrstniki jedo kuretino, čevapčiče,... Seveda si ne upa prositi vsaj za en čevapčič, za eno slastno kurje bedro... ker bo stari doma popizdil... Ne se zajebavati, no. Otrok rabi v dobi rasti meso. In trava ne da moči. Od zelenega je edino za jesti paprika, ki je kot priloga pečeni kuri.

B81

22. jul 2007
37.007
10.537
113
Citat:
Uporabnik Evrofil pravi:
Prosi jo, da naj ostane doma, ker je nadlezna in dela folku nepotrebmo delo?

Potem pa te še tako očitajoče gleda, kako ješ, da še tebe apetit mine, ker se skoraj krivega počutiš, da ona ne jé mesa.

pumaX

Fizikalc
5. sep 2007
2.183
0
36
Maribor
Obišči stran
Citat:
Uporabnik motofrik pravi:
Vegetarijanec od četrtega leta... zaradi prkelanih staršev... potem pa vidiš otroka, ko cedi sline in z velikimi očmi žalostno gleda, kako vrstniki jedo kuretino, čevapčiče,... Seveda si ne upa prositi vsaj za en čevapčič, za eno slastno kurje bedro... ker bo stari doma popizdil... Ne se zajebavati, no. Otrok rabi v dobi rasti meso. In trava ne da moči. Od zelenega je edino za jesti paprika, ki je kot priloga pečeni kuri.

No, v tem primeru govorite na pamet
wink-1.gif

Starši so vsejeci, stric veselo maže meso, starejši sin tudi...sestrca je pa bila stara malo manj kot 5 let, ko je videla nekje, da so klali zajčke.
O takrat naprej ji niso strpali v usta niti kočka mesa več..pa čeprav so se trudili leta in leta.
Tako je jasno postala vegetarianka. Tam nekje po 20.letu pa veganka - tokrat zavestno.

Afroman

Pripravnik
25. sep 2012
769
0
16
Citat:
Uporabnik Denis pravi:
Citat:
Uporabnik Evrofil pravi:
Prosi jo, da naj ostane doma, ker je nadlezna in dela folku nepotrebmo delo?

Potem pa te še tako očitajoče gleda, kako ješ, da še tebe apetit mine, ker se skoraj krivega počutiš, da ona ne jé mesa.

Očitno še nista spoznala nobenega vegana ali vegetarijanca. Sem jih nekaj poznal, pa se nihče ni vtikal v to kaj drugi jejo. Kvečjemo so se drugi ''normalni'' utikali v to kaj in zakaj oni ne jejo.

Mene ni nikoli minil apetit in nihče me ni gledal, če sem imel pa take prijatelje/prijateljice na obisku mi je bilo pa še bolj v veselje da naredim nekaj posebnega za njih - čeprav so to potem tudi vsi drugi jedli.

Afroman

Pripravnik
25. sep 2012
769
0
16
Citat:
Uporabnik pumaX pravi:
Citat:
Uporabnik motofrik pravi:

No, v tem primeru govorite na pamet
wink-1.gif

Starši so vsejeci, stric veselo maže meso, starejši sin tudi...sestrca je pa bila stara malo manj kot 5 let, ko je videla nekje, da so klali zajčke.
O takrat naprej ji niso strpali v usta niti kočka mesa več..pa čeprav so se trudili leta in leta.
Tako je jasno postala vegetarianka. Tam nekje po 20.letu pa veganka - tokrat zavestno.

Jaz ko sem bil majhen nisem maral rib od tedaj ko sem prvič videl ribo z glavo in očmi me je minilo.... kot da bi me gledala. Tudi sedaj če bi vedel vse detalje o klanju živali bi morda razmislil o mesu. Pa raje ne mislim.

Da se čisto solidno živeti z beljakovinami rastlinskega izvora.

PumaX, ti je uspelo probat naredit banane?

motofrik

Majstr
24. dec 2009
2.986
355
83
tam ko se terc po tori rola
pumaX...no.to je pa druga stvar. Če se ji je zaradi tega zagravžalo. Povsem razumem. Mene so enkrat naprosili, naj pomagam pri kolinah... V redu, sem rekel, ampak dokler prašič ni mrtev, me tam ne bo... Me pokličejo, ko je bil že na hrbtu in kri odtekla. Prišel sem pa ravno v trenutku, ko je mesar glavo stran rezal... Še zdaj imam pred očmi prizor, ko nož zareže...pa tisto salo... No, pa spet ne bom jedel svinjine nekaj časa, ko sem se spomnil... Mastnega pa itak že od takrat ne jem več. Zajce smo imeli, ko sem bil še mali. Pa je ata skoraj vsak drug teden enega dal za pečenko. Pa ne moreš jesti nekaj, kar prej božaš.... Ovce je imel stric. Enkrat (no, večkrat) je dal kakšno kilo za spečt.... Mogoče ni bilo najbolje pripravljeno, pa se mi je zagravžalo do amena...
Res je, vse je psihičnega izvora. Ampak, ko se zapeljemo v Bosno, pa čevapčiče mažem, čeprav vem, da je ovčetina...

Roberto

Majstr
19. jul 2007
12.057
154
63
Doma
Mi se tolažimo s tem, da si je konj/žrebe nogo zlomilo in da mu itak ni pomoči...
smile-1.gif

Drugače pa pravijo, da se ne smeš navezati na hrano
grims-1.gif

tgrzan

Majstr
21. feb 2009
3.797
273
83
Največja slovenska vas
ksz

Največja neumnost je, da se ti hrana zasmili, ker vidiš kako zakoljejo žival. Mnenja sem, da bi vsakdo moral vsaj enkrat prisostvovati pri pridelavi/predelavi hrane, od začetka, pa do krožnika. Potem bi imeli najbrš več posluha za drugačne misleče.

s22b

Fizikalc
1. sep 2007
3.199
1
36
40
Uf, kot otrok bil zraven ko se je klalo perutnino, prasce, teletino, zajce in od vsega kar ne maram je pranje prašičje glave in oskubljanje perutnine.
smile-1.gif

Aja, super, da je uspelo na pikniku.