Veganka na pikniku

jaka6

Fizikalc
7. avg 2007
1.302
9
38
Družmirje
Citat:
Uporabnik Afroman pravi:
Citat:
Uporabnik darjan pravi:
Čuj, pa je ta ženska videt zdrava, ali izstopa iz množice že na daleč? Menstrualne cikluse, etc, ima vse OK?

PS, resno sprašujem

Ti bom jaz probal resno odgovorit, čeprav ne poznam prijateljice od PumaX.

Ali ti na daleč ločiš vegetarijance/vegane od kao ''navadnih'' ljudi? Z beljakovinami rastlinskega izvora se da dobit praktično vse kar rabiš. Menstrualnih ciklov vegetarijank, pa res nisem preverjal, in me ni zanimalo. Kako jih ti ločiš? Jih zavohaš?

Če je oseba polnoletna si verjetno lahko sama izbira vrsto hrane. Če ji odgovarja veganstvo, meni OK, čeprav sam se nebi odpovedal mesa. Apak vsak naj si vzame kar želi.

PS: Tisto ko sem napisal zavohaš je tudi resno mišljeno, obstajajo feromoni, predvsem pri živalih so za njih zelo delujoči...

Mal berem tele vaše poste pa mi je smešno... Zato bom napisal dejstva
- od 10 leta ne jem mesa
- ne zato ker se mi kej smili ampak ker se mi gravža
- noben me ni silil, prej nasprotno
- nobenemu nisem nikoli težil, da nesme je sti mesa ravno tako nihče, ki ga jaz poznam
- nič ni me manjka nobenih težav nisem imel zardi tega
- celo življenje sem športnik
- bil sem v slovenski reprezentanci
- imam več mišične mase kot večina na tem forumu
- imam več moči in kondicije kot večina na tem forumu
- tudi jaz preziram tiste 'free mind' frike ...

tomi

Guru
1. sep 2007
18.594
9.813
113
40
MB
in ti nisi nasplošno obremenjen kot večina ljudi na forumu, ki bi drugače misleče pač kr na grmadi zakurla
grin1.gif

Alijen

Fizikalc
25. jan 2009
1.343
5
38
V goricah
Šala mala: Mi imamo radi živali, vegetarijanci pa ne.
Zakaj? Mi jih jemo, vegetarijanci jim pa hrano odžirajo :p

pumaX

Fizikalc
5. sep 2007
2.183
0
36
Maribor
Obišči stran
Citat:
Uporabnik darjan pravi:
Čuj, pa je ta ženska videt zdrava, ali izstopa iz množice že na daleč? Menstrualne cikluse, etc, ima vse OK?

PS, resno sprašujem

ujebela, tako osebnih stvari je pa nisem spraševala!!
Na zunaj zgleda OK, nekih zdravstvenih težav nima...vsaj trenutno opaznih, da bi hodila kaj k zdravniku!

Je pa res, da se dosti govori, da naj bi veganke težko zanosile... Ona še nima otrok, niti ne dela na tem, da bi lahko kaj več povedala o tem.

pumaX

Fizikalc
5. sep 2007
2.183
0
36
Maribor
Obišči stran
Citat:
Uporabnik ThorZEN pravi:
Tudi par 100M Indijcev je še živih, pa so vegiji od rojstva.

Tole pa mene dvigne, ko kdo meša naprimer vegane, ki živijo v Indiji in vegane, ki živijo v našem okolju.

Ja, Idijec, ki ima povprečno letno temperaturo ozračja 30 stopinj, lahko preživi od "pesti riža"!
Pri nas pa telo potrebuje ogrooomno energije samo za to, da GREJE telo, kaj šele za kaj drugega.
Zato se veganstvo pri nas NIKAKOR ne more primerjati z ala veganstvom v kaki Indiji
uf-1.gif

Jaz še vedno trdim, da popolno veganstvo za naše podnebne razmere NI zdravo.
Pustim pa vsakemu polnoletnemu, da živi svoje življenje...tako tudi moje sestrične ne morim s tem.

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.958
6.987
113
No, sem mislil, če ste se že kaj menili o tem, jaz vsakega vegana/vegetarianca, če ga bolj dobro poznam, izprašam podrodno o tem, da vidim, če mu tudi v glavi kaj manjka
wink-1.gif

pumaX

Fizikalc
5. sep 2007
2.183
0
36
Maribor
Obišči stran
Citat:
Uporabnik darjan pravi:
No, sem mislil, če ste se že kaj menili o tem, jaz vsakega vegana/vegetarianca, če ga bolj dobro poznam, izprašam podrodno o tem, da vidim, če mu tudi v glavi kaj manjka
wink-1.gif

Moje mnenje: vegetarianstvo je čisto OK za naše podnebne razmere in pas v katerem živimo. Veganstva pa ne podpiram najbolj.

Pustim pa vsakemu prosto izbiro.
Jaz nikogar ne silim, naj je meso...in obratno je enako.
S kolegom, ki je vrgetarianec greva vsaj 1x na teden na malico skupaj...pa normalno jeva vsak svoje - vsak kar želi.

dentex

Guru
20. sep 2007
2.758
649
113
Ma dejte nehat, zelenava je krasna dokler jo jejo živali, ki jih potem jaz na kliček nataknem.

Ej cbb ne pozab na datum.

Drgač pa vsak tele ma svoj vesele, vam pa o kvaliteti in zdravosti vegetarjanske in veganske prehrane lahko povem iz lastnih izkušenj. Človek je vsejed tako se naj tudi prehranjuje.

Drgač pa Pumax vsa čast, da si jo uspela nafutrat, in da so ostali tudi konzumirali. Mene bi kupila z T bone cca 1100 g

pumaX

Fizikalc
5. sep 2007
2.183
0
36
Maribor
Obišči stran
Citat:
Uporabnik dentex pravi:

Drgač pa Pumax vsa čast, da si jo uspela nafutrat, in da so ostali tudi konzumirali. Mene bi kupila z T bone cca 1100 g

Če jaz povabim, se VEDNO potrudim za ljudi, ki sem jih povabila ... pa ne glede na to kaj so (beli, rumeni, črni, vegani, vegetarianci, vsejedci, mali, veliki...) hehehe

dufus

Fizikalc
13. okt 2007
1.927
60
48
glede na to, da bo piknik zunaj, jo spusti na travnik, pa se bo napasla.

nimam nic proti vegetarijancem ali tistim, ki ne jedo mesa ker jim pac okus ni vsec, ampak veganov pa ne bom nikoli razumel.

pumaX

Fizikalc
5. sep 2007
2.183
0
36
Maribor
Obišči stran
Citat:
Uporabnik dufus pravi:
glede na to, da bo piknik zunaj, jo spusti na travnik, pa se bo napasla.

nimam nic proti vegetarijancem ali tistim, ki ne jedo mesa ker jim pac okus ni vsec, ampak veganov pa ne bom nikoli razumel.

Če jih ne razumeš, jih zato še ne rabiš žalit.
Tudi jaz jih ne razumem...a vsakemu pustim lastno pot izbire!!

p.s.: Piknik je že bil
smile-1.gif

Afroman

Pripravnik
25. sep 2012
769
0
16
Citat:
Uporabnik sole pravi:
Citat:
Uporabnik cbb pravi:
Citat:
Uporabnik pumaX pravi:
Jutri bo piknik za cca 40 ljudi... me drugim bo tam moja sestrična, ki je veganka že kar nekaj let.

Kaj ji razen surove zelenjave (paradižnik, paprika,...) pripraviti, da bo sploh lahko kaj z nami pojedla?
Pripraviti moram že danes doma...kajti kakršnokoli pečenje na ražnju, kjer se drugače peče meso, menda ODPADE
uf-1.gif

S ketno jo priveži čez gleženj, z drugo stranjo na drvo, pa naj se pase okoli in muli travo...

hysterical-1.gif

Nisem bral vsega amoak:
40 ljudi na pikniku, pa taka drama zaradi ene.

Raje se sekiraj če bo za ostale dovolj mesa in piva
evil.gif

In za tebe in za cbb-ja... če koga povabiš se potrudiš da mu ustrežeš, ne glede na zahteve, pripraviti še nekaj dodatno pa res ni velik problem.

Ne zastopim tudi drugih kvazi sarkastičnih komentarjev ki sploh niso smešni....

Afroman

Pripravnik
25. sep 2012
769
0
16
Citat:
Uporabnik darjan pravi:
Ne, ne zavoham, tudi opazim ne, ampak ne poznam nobenega takega, iber vegana. Oz pred leti mislim, da sem poznal eno dekle, bila je zelo suha in bledolična, ni mi delovala kaj preveč zdrava.

Sprašujem zato, ker me res zanima, če lahko človeško telo normalno deluje brez mesa, ne gre se toliko zaradi beljakovin, kot zaradi raznih mineralov, vitaminov....seveda, če potem tak vegan, ne šopa prehranskih dopolnil, da nadomesti to?

Tisto o vohanju sem napisal malo za šalo, malo za res. Recimo samci nekih živali zavohajo ovulacijo samice, meni poznano: mački, psi, pa verjetno v naravi še katera žival.

Če nekdo izgleda bledo in nikakvo, še ni nujno povezano s hrano. Imam eno prijateljico ki je vsa nikakva in suha, pa normalno je, tudi meso. Jaz samo pomislim na zrezek, pa dobim pol kile. Vsekakor da je ne obsojam po izgledu ampak taka pač je.

Če bi malo pobrskal po netu bi ugotovil da je v mnogi rastllinski hrani isto ali več beljakovin kot v mesu. Tudi vse esencialne aminokisline so v dovolj velikih količinah. Torej pravilno izbrana rastlinska hrana lahko zelo kvalitetno nadomesti meso. Tudi tisti ki jejo meso znajo včasih pretiravat, pa sploh ne dobijo vseh pomembnih stvari v telo.

Minerali in vitamini pa so dejansko bolj pogosti v zelenjavi kot v mesu.

Vegetarijanstvo zastopim, veganstvo malo težje, čeprav me ne moti če je kdo vegan. Toda jaz se ne bom odrekel mesa, pa to ne pomeni da ga jem vsak dan.