KSZ.
Zakaj mislite da tile vegani ipd. morajo NUJNO dobit neko pripravljeno jed ki je PODOBNA mesu oz. je njen nadomestek oz. mora bit 10x bolj zakomplicirana za pripravit!?
Imam kolega ki tudi ne je nič od naštetega, pa še zbirčen je povrhu. Ga pač povabiš na piknik in rečeš da bo tam PIKNIK hrana. Piknik hrana je zame: meso na žaru, zelenejava na žaru, čebula (luk), kruh, nekaj solatne zelenjave (paradižnik & kumarice) in to je TO. Tip ve kaj pričakuje in se pač ustrezno pripravi (za razliko od nas mesojedcev pred piknikom celo kaj poje), potem tudi ne teži ampak veselo pobere najboljše primerke paradižnika, paprike, kumaric in si iz tistega naredi solatni krožnik (medtem ko mi ogrevamo roštilj in hladimo pivo). Skratka preden mi vsi lačni pojemo prvi čevap je on že sit in se nam lepo smeji.
In gledano s stališča nekega vege-whatever ki je normalen človek, je verjetno pripravljen tudi za piknike in pride tja zaradi družbe ne pa zato da bo jedel nek ZANIČ sojin bio tofu s čičeriko (in še pojest mora ker so POSEBEJ zanj naredili)! Ej na pikniku smo, surova čebula je boljša od vsakega vege preseravanja!
Skratka moj nasvet, ne komplicirat če ni to izredcno zahtevano ker narediš osebi samo medvedjo uslugo!
Samo kot primer, to kompliciranje je tako kot imeti piknik in potem ena oseba ne pije piva/radlerja/namiznega vina. In potem moraš v LJ v vrhunsko vinsko klet kupit eno vino za 50 EUR+, ki tej osebi verjetno niti ne bo všeč. PA še ostalim pokvariš vzdušje, ker imaš nekega kao vzvišenega gosta!
Nima smisla, maš kumarice, paradižnik, papriko, čebulo (zraven po potrebi še sol + poper + olivno olje) .. to je super hrana za vsakega vegija za na piknik!