A si bil kdaj na Turaherju, dokler se je še dalo praktično sredi smučišča parkirat? Tam ni bilo svetnikov, zato ker je ob vetru in zunanjem globokem minusu župca z vitreksom ali soljo zmrznila v kestlu. Zame so netolerirani packi tisti, ki so kasete nosil praznit za bližnja drevesa in mal snega gor nametal.Stari, ne ga srat s tem. Sej zato pa počas in vstrajno avtodomarje porivajo stran od vsepovsod kjer so bli prej tolerirani, ker nas je preveč in packi pustijo večjo štalo kot prej, ker jih je enostavno preveč . Sem imel čast videt, kako zgleda parkplac pod smučiščem takoj po novem letu, bljak. Marsikaj se da, sam jebene sive vode res ne rabiš po tleh parkplaca zlivat. Greš pač ajmer zlit ko si rito opereš, ne pa da je parkplac poln zmrznjene sive vode. Obstajajo pa tud avtodomi, ki imajo tanke v dvojnem ogrevanem dnu, pa imaš rešen problem. Aja, tist stane.
Svetnik gor al pa dol.
Ponavadi zjutraj ob kofetu, preden grem na smučke opazujem narod, ki se z avtomobili pripelje, ven poskačejo smučarji, kateri začnejo markirat sneg, ker jih pač scat tiši. A to je pa ok? Ne, moja voda od makaronov je problem. Sneg je poscan na vseh parkiriščih, na malenkost oddaljenih še toliko bolj.
Lahko se pa še naprej trkate po prsih.
Da smo pa čedalje manj zaželjeni je pa iz tega naslova, ker nekateri/mnogi v glavnem rentarji po mojih izkušnjah ne razumejo, da nisi v kampu in kljub znakom ne pomaga nič.