Vse o avtodomih in avtodomarstvu

Fusionn

Guru
5. sep 2007
2.247
514
113
Evo, moje izkušnje kako je bilo prvič živeti v AD/kamperju/kombiju...
Gre za Robeta Adonis, kar je njihov top model med kombiji. Ta je pol leta star in ima 20k km. Cena cca 160k €, rabljeni pa mislim, da so od 120k naprej.
Vožnja je super, avtomatik, radarski tempomat, dobri sedeži, dober položaj za volanom. To je vse ok, z lahkoto nabijaš kilometre. Mislim, da pa nima branja prometnih znakov in ne drži sam v voznem pasu.
Cup-holderja sta res na neumne mestu. Tik pod steklom, daleč od rok, skozi v vidnem polju, in pijača ogreta od sonca.
Android auto je preko kabla in uporablja samo 3/4 zaslona. Audio sistem naj bi bil nek boljši, samo se men zdi čist osnoven. Sem od MB pričakoval več tudi v osnovni verziji.
Okrasni šivi na sedežu so moteči, ker tiščijo v hrbet.
Glavna sedeža sta vrtljiva, kar je super. Samo moraš vse nastavitve podret. Nagib hrbtišča je ne mogoče štelat med vožnjo, če imaš uro na roki. Lahko bi bila električna pa imaš v spominu vožnja/kampiranje...

Kar se pa bivalnega dela tiče. Ker sem pri 2m višine, mi je vse v napoto :jok: Strop prenizek, postelja prekratka, omarice prenizko. Jogi oz pena na postelji pa je presenetljivo udobna.
Mizica je narobe zmontirana in visi, da moraš krožnik držat, da ne zleti z mize. Manjka ji tudi še kak cm v dolžino, da bi lahko 2 udobno sedela na prednjih sedežih in jedla normalno.
Jaz bi raje imel ožjo klop, kot pa 2 dodatna sedeža, ker v širino vzameta preveč prostora.
Raztegljiv pult je zelo dobra ideja, samo očitno vodila le niso tolk kvalitetna, saj po pol leta oddajanja v najem se že zatikajo.
Definitivno manjka gretje tal. Pri stopnici od drsnih vrat so zelo velike izgube toplote. Tukaj bi morali nekaj narediti.
Gretje Truma... Zeblo naju ni. Se pa cel čas sliši pumpa za nafto / topel zvok , tp, tp, tp... Kot, da sem v zaporu in me mučijo s kaplanjem vode. Tega ne bi prenašal niti od kakega pocen kitajca. Čez dan se še ne sliši toliko. Ko pa sem šel spat, pa sem si dal zamaške. Katastrofa, da je tako glasno v premium modelu. Zmontirana je na plastičen nosilec in direkt na šasijo in je neverjetno kako se zvok prenaša. Sem naštudiral, da je boljše, da je bolj vroče v avtu, pa me tako manj moti hrup pihanja, kot pa, da pumpa dela bolj na počas in je tudi bolj glasna. Najbolj piha pod posteljo, kjer je ponavadi nametana prtljaga. Najmanj pa pri nogah pri mizi. Če zaprem loputo pod posteljo, se mi zdi, da se truma izklaplja, ker se pregreva al nekaj. Tako, da morajo biti vse lopute odprte. To bi moralo biti nekako drugače rešeno.
Načeloma so stranice dobro izolirane. Stekla pri postelji pa pač ne. Tako sem si nastavil spalno vrečo, da nisem čutil hladnega zraka. Jaz bi zadnja okna odstranil. Bočne stranice imajo plastične izbokline, kar je super, saj so pridobil cca 15cm dolžino postelje.
Tuš/wc... če bi res bila sila, bi se lahko stuširal, samo me ni tolk firbec matral. Kako je potem vse mokro... wc sva uporabljala samo za uriniranje. To pa je luksuz imeti v avtu:)! Na ac, v kampu, na parkingu, zjutraj... kjer te prtisne, tam se olajšaš:)) Za večjo potrebo sem se raje sprehodil v skupni wc v kampu. Glede na zasedenost skupnih prostorov, se mi zdi, da to dela večina obiskovalcev. Mi tudi drugače ni jasno kako preživeti s tako malo količino vode. To bi moral cca vsak dan ali vsak drugi dan iti na polnjenje in praznenje??
Zabavno je tudi imeti kuhinjo v avtu. Rataš lačen, ustaviš kjer ti je všeč in si skuhaš kosilo:) Pa še lepše fotke lahko narediš kot influencerji:)))
Izpust vode: Kot se mi je zdelo, da bi to znalo biti problem pozimi... Ventil je očitno bil zamrznjen in v prvem kampu nisem mogel spustit vode. Ali pa sva jo premalo ponucala... Nisem pa na tistem mestu želel lesti pod avto in raziskovati ;) Sem pa imel s seboj plinski gorilnik/pištolo, če bi res bila sila za kaj odtalit. Iz istega razloga=zima sva tudi raje šla na sigurno in veliko vode prinašala v plastenki. Ter glavna pomivanja posode, opravila v skupnih prostorih. Tako sva z enim rezervoarjem zdržala 9 dni.
V naslednjem kampu je bilo pa vse zaprto, kar se tiče odtoka in polnjenja vode. Sosed si je v kanti nosil vodo in nalival v rezervoar. Nisem pa videl nobenga praznit. En je imel vedro pod ad, verjetno samo za kuhinjo, da je šlo diretk ven.
Postelja bi morala biti dvižna, vsaj na stran, da lahko od znotraj lažje dostopaš do vse prtljage. Pozimi ni ravno prijetno, ko moraš ali skakat ven okoli avta ali pa se spravit na kolena in kopat kot otrok po prtljagi.
Tesnila na dvižni strehi so pa tako iztrošena, kot, da so vsaj 10 let stara. Tudi raje nisem sprobaval odpret.

Po 4 dneh na enem mestu, mi je kar pasalo se premaknit, ker je bil to razlog, da sva morala bolj pospravit. Sam sem se že začel počutit utesnjenega in bi že lahko šel domov:) Tako pa sva naredila "reset".

Zaključek,
dobra izkušnja, zelo lep dopust. Poleti bi rad probal še nekaj v stilu vw in pop-up streho.

In kako na teh parih kvadratih preživite še z otroci, psi... :eek: sva bila samo dva, pa sva se gužvala in si bila tudi kdaj v napoto:))

Posnetek zaslona 2025-01-02 185957.jpg
Posnetek zaslona 2025-01-02 185837.jpg

nemenabijat

bom jaz vas
7. feb 2011
4.490
3.589
113
Dejstvo je, da si se gužval v kombiju, kar je približek avtodomu. Naslednjič vzami takega kot sta na sliki desno in tričetrt tvojih težav izgine, še posebej, če si dvometraš. Jaz pravim, da je kombi za sadomazohiste, ker je vse natlačeno. Tiste kliking težave z dizel trumo žal ne moreš rešit. Plinske trume ne slišiš ponoči, niti pihanja, ker dela stalno in prilagaja moč pihanja sama. Za rent je dizel super izbira, ker se najemodajalec ne rabi ukvarjat z jeklenkami, zate je pa nočna mora. Pozimi vode ne zapiraš, ker imaš lahko hitro 100kg kocko ledu za utež do spomladi. Ko enkrat ventil zamrzne si na dobri poti do tja. Postaviš se tako, da voda teča na rob parkinga in imaš odprt ventil.
Kombi ni ravno posrečena izbira za AD, saj je osnova pleh, ki nase vleče mraz in pol imaš občutek, da piha mrzlo pri stopnici, pa še kje.
Zanimivo bi bilo prebrat enako poročilo, če bi probal še navaden večji AD.

dugi

Fizikalc
2. sep 2011
222
44
28
ljubljana
Jaz imam kombi AD L4H3. MegaMobil revolution.
Visok sem 2m in žena malenkost manj.
Pa se ne počutiva čisto nič utesnjeno v njem. Imava dovolj prostora za prtljago, poleti tudi voziva v nje skuter 125 ccm. Koles ne uporabljava, ter tudi nimam nosilcev na vratih.
Zaenkrat nama ustreza. Edini minus je, da nima spredaj dvižne postelje. Zadaj jo imava. Mogoče bi kdaj v prihodnosti kupila kaj drugega, npr Benimar Mileo 263.

igi

Guru
13. okt 2007
5.632
1.223
113
Celje
Ker je v tem letu plan nabava AD imam pred sabo listek "želja"...

Žena težko hodi (odpade tudi kolo in motor), zato dajem prednost VAN varianti, ker mislim, da se bom lažje pripeljal in sparkiral "bližje" pač kjerkoli že bova. Nekaj sigurno pomaga tudi invalidska parkirna kartica.

Plina najraje nebi imel, ker se mi ne da ubadati še z iskanjem polnilnic in menjavo jeklenk. Do neke mere lahko to rešim z zunanjim priključkom in pač polnim sam na bencinskih črpalkah. Najraje pa bi bil brez... Zato:
Plin vs. nafta kar se trume tiče. A je še kakšna prednost plina razen klikanja črpalke (klikanje bom že rešil)?
Kuhalna plošča indukcija? Goveje juhe ne bova kuhala v ad, baterije so pa tudi danes že precej poceni.

Car

POSTman
4. avg 2007
8.533
1.753
113
56
Planet zemlja
www.posta.si
Brane, napisal je VAN!!! In to ni van.
Igi, 1x smo že nekaj govorili na to temo. Zdaj, avtodom vs. van. Oboje ima določene prednosti in slabosti. Res je, da z vanom prideš bližje centru, čeprav imaš marsikje PZA-je precej blizu centra. In mogoče lahko celo parkiraš na parkirnih mestih za invalide z invalidsko parkirno karto. Avtodom pa ti seveda nudi veliko več udobja. Ima tudi precej večji box za invalidski voziček. Vse je zelo odvisno tudi od tega, za kakšne namene bosta ad koristila. Potovanja in ogledovanja mest, spanje na divje ali spanje v kampih?Na indukcijo brez priključka na elektriko pozabi, boš moral kuhati na plin. Dve jeklenki plina v boxu zadostujeta za kar dolgo časa, seveda ne v hudi zimi, ko se ogrevaš na plin, takrat je ena jeklenka za 3-4 dni.

KarEn

Majstr
27. jan 2008
2.262
338
83
Adriamobil nekaj stare zaloge na edrazbe prodaja na spletni dražbi (kolikor sem videl še neregistrirano, še DDV za plačat, lahko kaj pobunkano od toče), če slučajno koga zanima. Če so izklicne cene ok naj pa drugi povejo, to sem samo spotoma videl.

Fusionn

Guru
5. sep 2007
2.247
514
113
Dejstvo je, da si se gužval v kombiju, kar je približek avtodomu. Naslednjič vzami takega kot sta na sliki desno in tričetrt tvojih težav izgine, še posebej, če si dvometraš. Jaz pravim, da je kombi za sadomazohiste, ker je vse natlačeno. Tiste kliking težave z dizel trumo žal ne moreš rešit. Plinske trume ne slišiš ponoči, niti pihanja, ker dela stalno in prilagaja moč pihanja sama. Za rent je dizel super izbira, ker se najemodajalec ne rabi ukvarjat z jeklenkami, zate je pa nočna mora. Pozimi vode ne zapiraš, ker imaš lahko hitro 100kg kocko ledu za utež do spomladi. Ko enkrat ventil zamrzne si na dobri poti do tja. Postaviš se tako, da voda teča na rob parkinga in imaš odprt ventil.
Kombi ni ravno posrečena izbira za AD, saj je osnova pleh, ki nase vleče mraz in pol imaš občutek, da piha mrzlo pri stopnici, pa še kje.
Zanimivo bi bilo prebrat enako poročilo, če bi probal še navaden večji AD.
Če bi imel garsonjero na kolesih, bi verjetno šlo marsikaj lažje:) Ta dopust se je zgodil totalno ne planirano. Vse skupaj pa se je poklopilo tako, da bi bila neumna, če ne bi izkoristila prilike. Že nekaj časa spremljam van-life videje, pa se mi po glavi mota, da bi morda jaz tudi enkrat... Samo jaz bi raje še manjšega. Višino in posteljo bi reševal s pop-up... Tako dolgi zimski dopust ne verjamem, da se bo še kdaj zgodil. Sva bolj za vikend izlete, lepo vreme, pa kolesa in ruzake not... V večini primerih bi tako notri samo spala.

Ne razumem kako to misliš, da bi pustil vodo odprto? Da kar direkt teče po tleh v kampu?
Ta je imel ogrevane rezervoarje, tako, da kocka ledu ne bi smela nastati. Je pa bil praktično skos minus, celo do -15 je šlo. Razen med vožnjo, do drugeag kampa, se je vmes dvignilo malo nad ničlo.

Gretje na dizel se mi zdi veliko boljše, kot si omenil, ker se ne rabim zaj... s plinom. Je dost videov na netu kako pumpo utišat. Če bi moral ostat še par dni dlje, bi že zlezel pod van in nekaj predelal ;)

Fusionn

Guru
5. sep 2007
2.247
514
113
Jaz imam kombi AD L4H3. MegaMobil revolution.
Visok sem 2m in žena malenkost manj.
Pa se ne počutiva čisto nič utesnjeno v njem. Imava dovolj prostora za prtljago, poleti tudi voziva v nje skuter 125 ccm. Koles ne uporabljava, ter tudi nimam nosilcev na vratih.
Zaenkrat nama ustreza. Edini minus je, da nima spredaj dvižne postelje. Zadaj jo imava. Mogoče bi kdaj v prihodnosti kupila kaj drugega, npr Benimar Mileo 263.
lahko prosim za kako sliko ali link kako spraviš skuter notri? Edino kar sem našel je od adrie, kjer so dejansko razmišlajl o tem, da lahko notri voziš kolesa ali motor in vso športno opremo...

nemenabijat

bom jaz vas
7. feb 2011
4.490
3.589
113
Ne razumem kako to misliš, da bi pustil vodo odprto? Da kar direkt teče po tleh v kampu?
Ta je imel ogrevane rezervoarje, tako, da kocka ledu ne bi smela nastati. Je pa bil praktično skos minus, celo do -15 je šlo. Razen med vožnjo, do drugeag kampa, se je vmes dvignilo malo nad ničlo.
Videl si sosede s kanglico, ki so nalivali vodo. Kam pa misliš, da je šla odpadna?

Gretje na dizel se mi zdi veliko boljše, kot si omenil, ker se ne rabim zaj... s plinom. Je dost videov na netu kako pumpo utišat. Če bi moral ostat še par dni dlje, bi že zlezel pod van in nekaj predelal ;)
Eni imajo oba sistema, eni samo diesel, eni samo plin, odvisno kaj ti je prioriteta in za koliko časa pozimi hodiš okoli. Vsak sistem ima pluse in minuse.

Samo jaz bi raje še manjšega.
Zakaj še manjšega? Kaj je tako privlaćnega v temu? Sicer verjamem, da je več različnih okusov, samo nikoli nisem razumel, zakaj si nekateri želijo minimalizem. Jaz bi pa še večjega, pa sem omejen na B kategorijo, C se mi pa ne gre delat samo zaradi AD.

Drugače pa fajn, da si se imel lepo, nisi pa povedal, kako je s tem vprašanjem. :cheer:

Kaj priporočate takšnega neobičajnega a koristnega, da vzamem s sabo za 10dni?

nemenabijat

bom jaz vas
7. feb 2011
4.490
3.589
113
Ker je v tem letu plan nabava AD imam pred sabo listek "želja"...

Žena težko hodi (odpade tudi kolo in motor), zato dajem prednost VAN varianti, ker mislim, da se bom lažje pripeljal in sparkiral "bližje" pač kjerkoli že bova. Nekaj sigurno pomaga tudi invalidska parkirna kartica.

Plina najraje nebi imel, ker se mi ne da ubadati še z iskanjem polnilnic in menjavo jeklenk. Do neke mere lahko to rešim z zunanjim priključkom in pač polnim sam na bencinskih črpalkah. Najraje pa bi bil brez... Zato:
Plin vs. nafta kar se trume tiče. A je še kakšna prednost plina razen klikanja črpalke (klikanje bom že rešil)?
Kuhalna plošča indukcija? Goveje juhe ne bova kuhala v ad, baterije so pa tudi danes že precej poceni.
Truma je diesel, imaš pa tudi diesel kuhalno ploščo. Za hladilnik pa kompresorskega z obvezno kombinacijo s sončnimi celicami, ker drugače ne bo za dolgo. Tako se lahko rešiš plina.
Klikanje pumpe za nafto je pa en kup nasvetov na netu, samo kako v praksi to deluje, je pa stvar debate.

Samo Svoj

Guru
27. jan 2022
6.559
2.685
113
Pozimi vode ne zapiraš, ker imaš lahko hitro 100kg kocko ledu za utež do spomladi. Ko enkrat ventil zamrzne si na dobri poti do tja. Postaviš se tako, da voda teča na rob parkinga in imaš odprt ventil.
Fuj te bodi! Sem se ravnokar vrnil s parkirišča/PZA na 2200 mnm in med cca 40-50 tam parkiranimi ADji vseh oblik - ja tudi "zimsko mazohistični" pop-up VW, sta le kaka dva "pomotoma" pustila odprt ventil.
Eni to rešujejo s podstavljenim vedrom, drugi z ogrevanim rezervoarjem odpadne vode, tretji sploh ne zlivajo vode v odtok, četrti nalijemo v prazen rezervoar odpadne vode kak liter, dva, tri zimskega koncentrata za šipe in lepo ven steče (enako deluje tudi kila soli).
Toliko o tem.

Glede plina in zime - v 9 dnevih sem porabil eno jeklenko mešance (ostalo je cca 2 kg) + eno jeklenko propana, za ogrevanje in toplo vodo. Imel sem še dve rezervni in to je to - s prostorom nimam težav.
Glede dizel ogrevanja - imam kitajski toplozračni "vebasto" in original "toplovodni" Eberspercher oba imata približno enako glasno pumpo za gorivo, ki jo s primerno pritrditvijo lahko delno utišaš, ampak sliši se vedno - mene bi ponoči motilo, verjetno pa še bolj "turbo" pihanje toplozračnega, ko se zažene.
Evo, moje izkušnje kako je bilo prvič živeti v AD/kamperju/kombiju...
Gre za Robeta Adonis, kar je njihov top model med kombiji. Ta je pol leta star in ima 20k km. Cena cca 160k €, rabljeni pa mislim, da so od 120k naprej.
Vožnja je super, avtomatik, radarski tempomat, dobri sedeži, dober položaj za volanom. To je vse ok, z lahkoto nabijaš kilometre. Mislim, da pa nima branja prometnih znakov in ne drži sam v voznem pasu.
Cup-holderja sta res na neumne mestu. Tik pod steklom, daleč od rok, skozi v vidnem polju, in pijača ogreta od sonca.
Android auto je preko kabla in uporablja samo 3/4 zaslona. Audio sistem naj bi bil nek boljši, samo se men zdi čist osnoven. Sem od MB pričakoval več tudi v osnovni verziji.
Okrasni šivi na sedežu so moteči, ker tiščijo v hrbet.
Glavna sedeža sta vrtljiva, kar je super. Samo moraš vse nastavitve podret. Nagib hrbtišča je ne mogoče štelat med vožnjo, če imaš uro na roki. Lahko bi bila električna pa imaš v spominu vožnja/kampiranje...
Ko sem začel brat tvoj sicer zelo korekten opis lastnih doživetiji sem najprej pomislil: o madona spet en preserator, ki nikakor ni za avtodomarstvo. Zakaj? Ker so ti najpomembnejši "tingl tangli" vozila, pa šivi te žulijo,...
Kakorkoli, če je to Robetin top of the top (pa mislim da ni), pol boljše, da takoj nehajo delat avtodome. Aja, pri ceni je kaka nula preveč al kaj? Proizvodna cena takega AD je max 50.000 €!

Fusionn

Guru
5. sep 2007
2.247
514
113
nemenabijat

Uporabnik Fusionn je napisal:
Samo jaz bi raje še manjšega.
Zakaj še manjšega? Kaj je tako privlaćnega v temu? Sicer verjamem, da je več različnih okusov, samo nikoli nisem razumel, zakaj si nekateri želijo minimalizem. Jaz bi pa še večjega, pa sem omejen na B kategorijo, C se mi pa ne gre delat samo zaradi AD.
Ker sem sam velik, pa ne rabim še s tem izstopat :valjamse: Vizuelno me pravi ad ne privlači. Zdi se mi okorn. Nisem (še) pravi ad-jevec, da mi je vseeno kam se zapeljem in kaj bom tam že nekak zabil čas. Če nekam grem, imam potem tudi plan kaj bom tam delal (kolo, hribi...) = da sem čim manj v ad-ju. Samo za nekaj na hitro skuhat in spat, pa ne potrebujem garsonjere sabo vozit. Morda bom pa probal majhnega, pa videl, da ni vse v tehniki:evil::valjamse:

nemenabijat
Drugače pa fajn, da si se imel lepo, nisi pa povedal, kako je s tem vprašanjem. :cheer:

Uporabnik Fusionn je napisal:
Kaj priporočate takšnega neobičajnega a koristnega, da vzamem s sabo za 10dni?
Spalna vreča je prov prišla:)
Plinski "brener" bi morda tudi pomagal, če bi res nujno moral izpraznit vodo.
Kak kovček z orodjem morda, da bi mizo pa pumpo popravil:p Mislim, da še ni bilo dopusta, da mi ni bilo potrebno nekaj popravljat:cheer:
Ker je vse delalo, pa ker sva ok kampe izbrala, nisva nič pogrešala. Sva imela tolk prtljage s seboj, da mi je bilo nerodno iz avta v van prelagat:valjamse:

Fusionn

Guru
5. sep 2007
2.247
514
113
Ko sem začel brat tvoj sicer zelo korekten opis lastnih doživetiji sem najprej pomislil: o madona spet en preserator, ki nikakor ni za avtodomarstvo. Zakaj? Ker so ti najpomembnejši "tingl tangli" vozila, pa šivi te žulijo,...
Kakorkoli, če je to Robetin top of the top (pa mislim da ni), pol boljše, da takoj nehajo delat avtodome. Aja, pri ceni je kaka nula preveč al kaj? Proizvodna cena takega AD je max 50.000 €!
Hehe, hja, kar se udobja in asistentčnih sistemov tiče sem pa res malo zbirčen :) Ne gre se za blink, blink, ampak za varnost in udobje, ko se nabija kilometre.
Če nekaj trdega štrli ven iz hrbtišča za par mm, to pa ja vsak normalen čuti ;) Saj po parih minutah se navadiš. Samo ko se vsedeš pa se malo prestavljaš po sedežu, ker si želiš, da te nekaj ne moti. Če se mi nekaj prodaja kot premium in stane 160k eur, potem pričakujem, da bom ostal odprtih ust in se bom samo čudil kako je vse točno tam kot mora biti ;) Tako pa sem bil za par detajlov presenečen, da se ni nekdo bolje potrudil. Še posebno, ko veš, da obstaja konkurenca, ki to skoraj isto prodaja za skoraj pol cene.
Kar se kombija tiče, mislim, da je top. Imajo tudi Šumaher verzijo ;) Cene so kar prave... Ne more biti proizvodna cena 50k eur, ker je samo toliko avto. Sem slučajno slišal za en drug model po kaki ceni ga nabavijo. In oni niso adria da bi naročil 100+ istih avtov samo za sebe in tako dobil extra velik popust.

nemenabijat

bom jaz vas
7. feb 2011
4.490
3.589
113
Fuj te bodi! Sem se ravnokar vrnil s parkirišča/PZA na 2200 mnm in med cca 40-50 tam parkiranimi ADji vseh oblik - ja tudi "zimsko mazohistični" pop-up VW, sta le kaka dva "pomotoma" pustila odprt ventil.
Eni to rešujejo s podstavljenim vedrom, drugi z ogrevanim rezervoarjem odpadne vode, tretji sploh ne zlivajo vode v odtok, četrti nalijemo v prazen rezervoar odpadne vode kak liter, dva, tri zimskega koncentrata za šipe in lepo ven steče (enako deluje tudi kila soli).
Toliko o tem.
Dej Jurček ne se delat svetnika. Sem uporabljal vse živo, pa vem kako to zgleda. Še najlepše so tiste zmrznjene kocke iz vedra odložene v bližnji sneg. Res svetniško. Vedro je za tam zaradi lepsega, ko je polno ponavadi eko majstr prime vedro in vsebino zlije v bližnji sneg. Vrhunsko. Ne vem kaj je problem 3l vode od makaronov na tla spustit, da odteče na rob? Še boljš je pa to, ko odpadno vodo cel cajt ogrevaš, potem le prideš do nekega PZAja vesel kot radijo, da boš eko odstranil vodo, nakar ugotoviš, da je cela rampa prekrita z ledom. Vrhunsko. Mi je samo enkrat polhen kestel zmrznil in mi ne bo več.
Bi ti znal tvoj kolega iz enga druzga foruma kej okol odpadne vode povedat.

• Objave ne odobravam
Reactions: Samo Svoj

nemenabijat

bom jaz vas
7. feb 2011
4.490
3.589
113
Spalna vreča je prov prišla:)
Plinski "brener" bi morda tudi pomagal, če bi res nujno moral izpraznit vodo.
Kak kovček z orodjem morda, da bi mizo pa pumpo popravil:p Mislim, da še ni bilo dopusta, da mi ni bilo potrebno nekaj popravljat:cheer:
Ker je vse delalo, pa ker sva ok kampe izbrala, nisva nič pogrešala. Sva imela tolk prtljage s seboj, da mi je bilo nerodno iz avta v van prelagat:valjamse:
Spretno se izogibaš odgovoru. :evil:

kalbo

Guru
7. okt 2013
18.948
9.487
113
Dej Jurček ne se delat svetnika. Sem uporabljal vse živo, pa vem kako to zgleda. Še najlepše so tiste zmrznjene kocke iz vedra odložene v bližnji sneg. Res svetniško. Vedro je za tam zaradi lepsega, ko je polno ponavadi eko majstr prime vedro in vsebino zlije v bližnji sneg. Vrhunsko. Ne vem kaj je problem 3l vode od makaronov na tla spustit, da odteče na rob? Še boljš je pa to, ko odpadno vodo cel cajt ogrevaš, potem le prideš do nekega PZAja vesel kot radijo, da boš eko odstranil vodo, nakar ugotoviš, da je cela rampa prekrita z ledom. Vrhunsko. Mi je samo enkrat polhen kestel zmrznil in mi ne bo več.
Bi ti znal tvoj kolega iz enga druzga foruma kej okol odpadne vode povedat.
Stari, ne ga srat s tem. Sej zato pa počas in vstrajno avtodomarje porivajo stran od vsepovsod kjer so bli prej tolerirani, ker nas je preveč in packi pustijo večjo štalo kot prej, ker jih je enostavno preveč . Sem imel čast videt, kako zgleda parkplac pod smučiščem takoj po novem letu, bljak. Marsikaj se da, sam jebene sive vode res ne rabiš po tleh parkplaca zlivat. Greš pač ajmer zlit ko si rito opereš, ne pa da je parkplac poln zmrznjene sive vode. Obstajajo pa tud avtodomi, ki imajo tanke v dvojnem ogrevanem dnu, pa imaš rešen problem. Aja, tist stane.
Svetnik gor al pa dol.