Citat:
Uporabnik Ganesh pravi:
Da se malo poučiš o Avstrijskih plačah: http://www.mqs.at/index_files/CompensationAustria_09-02-20.pdf
Pa za primerjavo vzami utrezne referenčne podatke iz SLO... da ne boš (tako kot tu) primerjal slovenskih minimalnih plač z avstrijskimi povprečnimi ali kaj podobnega![]()
76 tabel iz leta 2005 in leta 2006 mi ne pove praktično nič.
Zanima me samo primerjava avstrijske in slovenske povprečne plače, ter povprečne pokojnine.
Ter mogoče še kakšen % delavcev ima tam in tu plačo manjšo od povprečja, ali večjo.
Moj kolega, priučen za delo na stružnici, je dobival 1700 evrov plače. Sedaj, ko je na zavodu v Celovcu, dobiva že skoraj leto dni 1350 evrov nadomestila. Sedaj mu ga bodo baje zmanjšali na 1200 evrov.
Dobiva kakšen brezposelen tretjerazredni (priučeni) strugar v Sloveniji na borzi 1.350 evrov nadomestila?
In da stane v Celovcu v bloku stanovanje 65 kv. metrov z balkonom in parkingom pod blokom, 75.000 evrov.
V Ljubljani bi dal samo za parking 15.000 evrov in več...
Se nimava več pogovarjat, kajti ti premetavaš številke, jaz pa govorim o konkretnih primerih.
Ne glede na link trdim, da so avstrijske plače v povprečju večje za kakih 80%. Pika!
In čisto za konec še zanimivo vprašanje z znanim odgovorom: Zakaj bo letos v Sloveniji garant odletela vlada (če imamo skoraj take plače kot sosedje), v Avstriji pa ne?