Če mu še nisi, mu mogoče to jasno povej. Da je čas za resnico.Ker mi pa ves čas laže in se dela norca iz mene ga imam pa jaz počasi dost.
Dejansko enaka zgodba, kot sem jo že napisal o mojemu "prijatelju". Več let je trajajlo, v tem času prodal avto, garažao, stanovanje in si ves čas še sposojal denar... vse je šlo v nos.kakor se bere tale zapis, se je dedcu sesulo življenje...
Posel je splaval po vodi.
Dober šiht je izgubil. Dobil je minimalca.
Izgubil je hišo/stanovanje
Prodal je avto - verjetno da je še kaj drugega plačal.
Ločil se je.
zdej, a dedc res nima sreče ali pa ima druge težave.
Kaj mi predlagate, da storim? No prijatelja zagotovo ne bova več saj mi je v zadnjem letu povzročil kopico stresa in slabe volje. Teh 3000€ mu pa tudi nebi odpisal na lepe oči, po drugi strani pa spet ne bi zmetal vsega denarja za odventike, notarje in sodne postopke.
To nima nobenega smisla, če ne moreš dokazati, da si je izposodil z zavedanjem, da ne bo mogel vrniti.Lahko narediš še prijavo na policijo za goljufijo.
Enkrat mi je rekel naj počakam 14 dni, ker mora vrniti sosedu ki mu je posodil za bencin, takrat sem spoznal koliko je ura.To nima nobenega smisla, če ne moreš dokazati, da si je izposodil z zavedanjem, da ne bo mogel vrniti.
Ni slaba idejaReci mu, naj si drugje izposodi in ti vrne.
To nima veze s tem kar ti je predlagal drugi uporabnik...in sicer da ga prijavi za goljufijo. Kaznivo dejanje goljufije ima bistven element - naklep. Ce mu ne mores dokazati da si je denar izosodil z zavedanjem da ga ne more vrniti oz da ga ne namerava vrniti, ne gre za goljufijo.Enkrat mi je rekel naj počakam 14 dni, ker mora vrniti sosedu ki mu je posodil za bencin, takrat sem spoznal koliko je ura.
Pa to npr stavni mojstri pogrnejo ane.. Če je sum, da je gembler, bognedej denarja posojat...pac je vedel da ni mozno da vrne in te je z lazjo spravil v zmoto in si posodil
Ne vem kje si na detektive prisel ampak so precej neucinkoviti za take zadeve. Plus ogromno jih je ki nimajo nobenih izkusenj s preiskavamiSaj to ane.. Sploh pa jaz kot nekdo, od katerega si sposoja, ne bom vedel dejansko za vse njegove dolge in če je vse ustno, nimam šans. Če laže, laže.
Zdaj pa ali so v slo privatni detektivi, ki seveda stanejo... Da se v to spustijo... Je rizik, kjer mora presegat vrednost sposojenega denarja proti ceni detektiva. Da prijavimo policiji, smo izvedeli, da nimamo šans
Torej, če posojate prek vrednosti, ki je ne morete pozabiti, vse pisno overjeno.
Ali pač greste na dom in rubite. Ali lomite kosti. Kar pač vam prinese tisto vrednost.
Nevem no... Zadeva ni preprosta. Bolje reči ne in če je true friend, bo ostal tudi to, če mu ne posodite...
Pojma nimam a so ti detektivi v slo sploh aktivni.. Prešinilo me je, ker ne vem kako bi drugače lahko dokazoval..Ne vem kje si na detektive prisel ampak so precej neucinkoviti za take zadeve. Plus ogromno jih je ki nimajo nobenih izkusenj s preiskavami
In kaj točno bi to pomagalo, če oseba nima (ali skrije) premoženje in prihodke?Torej, če posojate prek vrednosti, ki je ne morete pozabiti, vse pisno overjeno.
Tudi res. Potem pa si rečeš podariti, ne posoditi.In kaj točno bi to pomagalo, če oseba nima (ali skrije) premoženje in prihodke?