Vaša NETO plača na mesec

Vaša NETO plača na mesec

Rezultati so vidni samo po glasovanju.

veselilisjak

Sloven´c
22. jul 2007
25.329
356
83
39
Citat:
Uporabnik NigelM pravi:
Neto plača ni merilo, ker nanjo vplivajo možne olajšave.

Edina prava primerjava so bruto plače.

In to celoletna, z nagradami, regresom in kar še pade poleg.
grin1.gif

gretzky

barbarski, nasilni, objestni motoristični norec
6. avg 2007
5.856
0
36
49
evo me
Citat:
Uporabnik Zgaga pravi:
Ravno delal obračune. Dobimo za leto 2010 okoli 700€ nazaj od dohodnine.
cheer.gif

Pa naj še kdo reče, da nas država lupi...
zmaga.gif
Seveda te lupi. Če te ne bi, bi bil znesek za vračilo preplačane dohodnine 0.

Smjs

Fizikalc
9. dec 2007
1.399
4
38
Citat:
Uporabnik gretzky pravi:
Citat:
Uporabnik Zgaga pravi:
cheer.gif

zmaga.gif
Seveda te lupi. Če te ne bi, bi bil znesek za vračilo preplačane dohodnine 0.

Jest temu rečem, da si državi dal brezplačni kredit za leto in pol.
Probi ga ti dobit.

Jest

iPhone Guru
26. jul 2007
15.523
795
113
Medvode / Slovenija
www.mobile.si
Citat:
Uporabnik Zgaga pravi:
cheer.gif

zmaga.gif

Seveda te lupi... Ti ji brezobrestno posojas denar
smile-1.gif
... Ce bi bilo vse tako, kot mora biti, bi moral biti poracun dohodnine 0€ ...

smoukar

Majstr
3. avg 2007
4.107
466
83
45
dolenska
Mal off.
Pa še kako je važen bruto/netto. Na gradbišču je pač izključno govor o netu. Ko sem šel na razgovor na Dob, smo okol plačne številke res prišli skupaj, samo da oni meni brutto, jaz kapiram neto
uf-1.gif
. Prva plača jaz pa s solzami na očeh. Pa ne od sreče. Pa cincam če čem ostat. Me je recesija potem potolažila, da nisem šel nazaj na gradbišče.

Smjs

Fizikalc
9. dec 2007
1.399
4
38
Meni osebno je tale prepir neto/bruto že malo smešen. To je isto kot če kupiš TV, ti ga pripeljejo in priklopijo. Potem ti pa za priklop in dostavo zaračunajo. Potem se pa folk krega. Kaj če bi prej vprašali? Na netu je pa tut en kup programov kjer računa iz bruta v neto in ni težko preračunat če ne znate sami.
Zakaj se pa delodajalec pogovarja o brutu. Delodajalca ne zanima če imaš tvoje tri otroke prijavljene ti ali pa tvoja žena. Če jih imaš ti imaš pač višje olajšava pri dohodnini in višji neto. Lahko pa nimata prijavljenih otrok in financirata državo za leto in pol.

hgard

Guru
22. jul 2007
4.101
592
113
Citat:
Uporabnik Smjs pravi:
Lahko pa nimata prijavljenih otrok in financirata državo za leto in pol.

Poznam precej ljudi, ki to delajo. Ker jim je tako fajn, ko dobijo dohodnino nazaj
smile-1.gif

Rajc

Pripravnik
22. jul 2007
571
5
18
Ah bruto/neto brezveze razglabljat, k ta država te oskub kokr se le da! Za vsak sranje davek plačaš in dokler se vladi polnijo žepi, zakaj bi se sekiral za malega delavca. Dajte mu visoko bruto plačo, poberte čimveč prispevkov in dobil bo 500€ neto vn. Nima se kaj pritoževat saj dobi 1500€ BRUTO!!!

ali mi živimo, se prehranjujemo in plačamo položnice v bruto znesku ali neto? In še na ta neto, ko si boš neko stvar kupil, boš plačal DAVEK!!!

Smjs

Fizikalc
9. dec 2007
1.399
4
38
Poznam tud jest. Pa moja doma bi tudi to imela a ne pustim.
Kot sem že napisal. Kje najdeš nekoga, ki ti da denar za leto in pol brez obresti.
Če poznaš ga prosim predstavi še meni.

Smjs

Fizikalc
9. dec 2007
1.399
4
38
Če še malo obrneš. Na banki skleneš varčevanje, kjer ti vsak mesec prek trajnika vežejo 50 eur.
Dobiš vsak kakšno kinto obresti in spiješ na morju na ta račun še pivo. Drugače pa financiraš državo.

Zgaga

Guru
25. jul 2007
10.636
4.578
113
50
Na sončni strani ALP
...drugače pa ja država ne bi preživela...
evil.gif

Pri kreditiranju države me bolj moti to, da želijo urediti plačno nedisciplino, sami pa si jemljejo 90 dnevni odlog plačila.
bonk.gif

Smjs

Fizikalc
9. dec 2007
1.399
4
38
To je pa spet druga zgodbica. Sej hočejo tudi urediti pravni red, a kaj ko bi morali prvo pri sebi popucati. Kdo bo pa potem zakone sprejel?

Drugače bi pa jaz najraje videl, da prejmem bruto plačo. Pa bom že sam odrejal koliko bom plačeval prispevkov in koliko bom ponucal zase. Bolj ameriški sistem. Samo večina ljudi bi vse zapravla in bila brez penzije in zdravstva.

jetamp

Fizikalc
5. sep 2007
3.536
72
48
Kranj
Sej nismo tko švoh alterjevci. Daj na koncu izračunaj koliko je naša povprečna plača, da vidim kje smo v slovenskem merilu.
Drugače si pa verjetno mislil neto plačo brez dodatka za vožnjo, malico, olajšave za otroke...ker tole meni dvigne izplačilo za 300€.

Smjs

Fizikalc
9. dec 2007
1.399
4
38
Tudi to ni neto.
Kar dobim na TRR je še brez obveznega zavarovanja in kreditov.
Razlika ogromna, žal!