Ni katastrofa, ker tisto ni bilo na polno. V krogu so bile po hitrosti vse gume skoraj enake po hitrosti (cca 42 km/h), razlika je bila v vodljivosti, odzivnosti ipd.Citat:
Uporabnik Simon_Vi pravi:
Lepo:
zanimivost; na posnetku okrog 2:25 je napisana hitrost 37 kmh...katastrofa. Zanimivo, katere gume so bile takrat gor?
Ne vem, zakaj. Zdajle je bil v Svetu tudi prispevek, tam so pokazali GY in Goodride, recimo.Citat:
Uporabnik krko pravi:
Hm..zakaj na posnetku ni Goodyearke in Dunlopke? Testni voznik je rekel, da sta mehki gumi, zato predvidevam da sta bili tudi precej "nacufani"
Citat:
Uporabnik SouthPark pravi:
Za situacijo je po moje v osnovi kriv odnos EU ''šparanje z energijo, pa naj stane kar hoče'' (primer sijalke, sesalci...), kjer so hoteli z nalepkami zmanjšat porabo goriva in raven hrupa. Zraven pa mimogrede dat še nek podatek o varnosti. Ker merijo samo en parameter (zavorno pot) pa ''kitajcem'' ni bilo težko naredit gum, ki temu ustrezajo.
Kaj pa je bilo s sesalci?Citat:
Za situacijo je po moje v osnovi kriv odnos EU ''šparanje z energijo, pa naj stane kar hoče'' (primer sijalke, sesalci...),
Citat:
Uporabnik mosseero pravi:
En popravek glede odnosa EU in šparanja z energijo: če bi jim šlo za ljudi ali okolje, ne bi sforsirali izključno varčnih sijalk, ker vsebujejo ogromno živega srebra in zelo obremenijo tako ljudi kot okolje, ko recimo počijo. Tako je pa to čisto lep dokaz posledic lobiranja in ne zdrave pameti. Birokracija pač.
Citat:
Uporabnik SJTV1 pravi:
Vse kar je slabše od sedanjega C (z redkimi izjemami) ni OK.
Citat:
Uporabnik SJTV1 pravi:
Sicer pa tule so še najbolje povzeli:
http://web.vecer.com/portali/vecer/v1/default.asp?kaj=3&id=2013112805979385
Citat:
Uporabnik SJTV1 pravi:
Ni katastrofa, ker tisto ni bilo na polno. V krogu so bile po hitrosti vse gume skoraj enake po hitrosti (cca 42 km/h), razlika je bila v vodljivosti, odzivnosti ipd.Citat:
Lepo:
zanimivost; na posnetku okrog 2:25 je napisana hitrost 37 kmh...katastrofa. Zanimivo, katere gume so bile takrat gor?
Zavorno. Saj ni nič mutil, kar so kupili, so kupili. Drugače se, glede na predpise v tej državi, niti ni moglo končat.Citat:
Citat:
Uporabnik SJTV1 pravi:
Vse kar je slabše od sedanjega C (z redkimi izjemami) ni OK.
Misliš za zavorno pot ali tudi ostalo? Pa kaj za vraga je oni iz MNZ mutil? Je htel opravičit nakup Goodride-a zaradi nižje obrabe kot GY in Dunlop?
Samo danes je bila nula, avto je imel 135 tioč prevoženih, pa po mokrem. Pa seveda tik ob črti, brez zdrsavanja ven, in s prižganim ESP.Citat:
Citat:
Uporabnik SJTV1 pravi:
Lepo:
aha, potem je razumljivo, ker jaz sem se peljal v krogu s 43kmh, z eno leto starimi conti gumami in z 8 let starim in pravtako starimi amortizerji. To je bilo tik na meji zdrsa oz. filing ko je volan mehkejši in se ESP še ne vklapljal.
Najnižja cena, če zadostuje pogojem... To je jedro našega javnega naročanja. Če je na drugih projektih to v redu in se je razvrednotilo že marsikatero delo (razen pri tistih z dobrimi vezami), naj pa tudi policisti vozijo na goodride gumah, dokler profil ne pade pod zakonsko dovoljene. Tako ali tako je način kontrole prometa z dirkanjem za kršilcem s providami izven zdrave logike. Sploh odkar sem na polno zaviral pred več kot 10-imi leti, ko je eno prvih vozil s provido šlo v čiste škarje, da je sledilo kršitelju, ki je na skoraj prazni cesti izven naselja divjal s kakimi 120 km/h. Veliko bolj logično, varno in na dolgi rok ceneje bi se mi zdela uporabe velike količine stacionarnih tehničnih naprav (radarji, kamere, fotoaparati). Aja, to pa so v Mb dokazali, da se ne sme...Citat:
Uporabnik SJTV1 pravi:Zavorno. Saj ni nič mutil, kar so kupili, so kupili. Drugače se, glede na predpise v tej državi, niti ni moglo končat.