Test letnih gum za sezono 2017

Hoci

Fizikalc
18. avg 2007
2.546
5
38
Citat:
Uporabnik DizzyReed pravi:
Citat:
Uporabnik retro pravi:
Na avtu ki sem ga pred nedavnim kupil so Michelin EnergySaver+ dimenzije 205/55 r16 so kar obrabljene in opažam precej glasne. Kakšno pnevmatiko mi priporočate ?

menda je Pirelli Cinturato P7 zelo dober, kar se tiče obrabe, allround voznih lastnosti in glasnosti ... primerna menjava za Michelin, ki je (vsaj v mojih dimenzijah) vsaj 10 evrov na pnevmatiko dražji ... sam imam sicer gor Michelin Primacy HP, odlična guma, ampak tudi izredno draga, moja dimenzija (215 45 17) je razlika tudi 25€ ...
shocked-1.gif

Kot vidiš se s Pirelli P7 naredi 11.000 km manj kot s Conti Premium Contact6 (tabela "laufleistung"):

retro

Fizikalc
18. dec 2011
6.294
23
38
Murska republika
Cenovno je malce razlika sicer pa sedanje Mishelinke iste kot v linku zgoraj so sedaj ko so zlizane in stare 6 leto že trde in glasne, Torej iz drugega linka ?? , no hvala.

pleXwriter

Majstr
3. avg 2009
3.375
302
83
Citat:
Uporabnik Hoci pravi:
Citat:
Uporabnik DizzyReed pravi:
Citat:
Uporabnik retro pravi:
Na avtu ki sem ga pred nedavnim kupil so Michelin EnergySaver+ dimenzije 205/55 r16 so kar obrabljene in opažam precej glasne. Kakšno pnevmatiko mi priporočate ?

menda je Pirelli Cinturato P7 zelo dober, kar se tiče obrabe, allround voznih lastnosti in glasnosti ... primerna menjava za Michelin, ki je (vsaj v mojih dimenzijah) vsaj 10 evrov na pnevmatiko dražji ... sam imam sicer gor Michelin Primacy HP, odlična guma, ampak tudi izredno draga, moja dimenzija (215 45 17) je razlika tudi 25€ ...
shocked-1.gif

Kot vidiš se s Pirelli P7 naredi 11.000 km manj kot s Conti Premium Contact6 (tabela "laufleistung"):

No sedaj jih pa še najdi v dimenziji 205/55 r16 , kot jih išče retro
smirk-1.gif

Karakala

Fizikalc
3. okt 2007
2.389
57
48
Republika Prlekija
Tudi Pirelli Cinturato P7 niso slabe .Sam jih imam v dimenziji 205/60R16. Imaš pa v tej tvoji dimenziji kar ugodne cene vsej priznanih znamk. Izbira je tvoja. Zgrešiti na moreš.

kaligula

Pripravnik
9. avg 2007
192
4
18
Vprašanje.
Letne gume (testov za to dimenzijo prav nikjer), 235/55/17 (MB S). Continental SC v tej dimenziji ne obstaja (razen SC2, ki se jo pa težko dobi in še če, po zlatarski ceni). Prvovgradnja je Premium Contact, kot pa mi vulkanizer govori, je PC2 pobiralo na robovih, kot bi jih grizel. Opcija je tudi Nokian Z Line. Ima kdo kakšne izkušnje s to gumo? Cena je ok. Letno delam cca 30.000 km. Vredsteina ne bi imel (sem ga že, super v mokrem, vendar tudi glasna kot hudič). Hankook ne poznam in tudi ne poznam nikogar, ki jo ima, da bi ga povprašal za izkušnje. Uniroyal rain sport 3 se baje obrabi prej, preden bi uspel prevoziti zgoraj omenjene kilometre. Kitajci absolutno odpadejo.

Ima kdo kak nasvet/priporočilo/user experience?

Tnx!

retro

Fizikalc
18. dec 2011
6.294
23
38
Murska republika
Citat:
Uporabnik Karakala pravi:
Tudi Pirelli Cinturato P7 niso slabe .Sam jih imam v dimenziji 205/60R16. Imaš pa v tej tvoji dimenziji kar ugodne cene vsej priznanih znamk. Izbira je tvoja. Zgrešiti na moreš.

Hja, zgrešiti ne morem? Veš ni tako enostavno ker testov za mojo dimenzijo ni ko pa gledam gume so nekako čudnih oznak najbolj me motijo oznake na pnevmatikah za katere se bom verjetno odločil ker se mi Michelin ne zdi ravno dobra pnevmatika !
Namreč tele ;
https://www.mimovrste.com/letn...e-20555-r16-91v
in tele;
https://www.novegume.si/DUNLOP_205-55_R16_91V_SP_BLURESPONSE.html
oznake ki pomenijo lastnosti? ene in iste in to še ni vse tale zadni prodajalec ima te gume v vseh možnih oznakah in lastnostih in cenah.
Ne motijo me cene temveč oznake ker naenih so A-B nato B-B in td, kaj torej veš sedaj da je res ali so res vsaka svojih lastnosti ali pa so drugačne kvalitete gre za gume 205/55 r 16- 91v. Ne razumem pač.
Te Pirelijove so omenjene kot precej glasne , drži? me pa mikajo.

retro

Fizikalc
18. dec 2011
6.294
23
38
Murska republika
GoodYear EfficientGrip Performance je še ena možnost da jih kupim vendarle z oznako W ki je večja od V vem da je za večje hitrosti pa jo vseno lahko namestim? imajo jo pri nas v eni od trgovin GMT-original France, dot 17 in z črto v gumi, izdelane so v franciji.Kot lahko preberem jih delajo v več tovarnah , te imajo 68 db hrupa in oznake B in A .V Amzs testih so manjše dimenzije navedene kot precej glasne te oznake pa kažejo da za to gumo- ni hrupna-cena 71 eur.

Hanzi

Guru
27. jul 2007
47.667
6.708
113
pri taščici
Cena take gume je pod 50 evrov.
Citat:

Tako, moja gajbica je dobila Goodyear EfficientGrip Performance 205 55 16 po 55eur z montažo.
A se samo meni zdi, da so gume vsako leto cenejše?
Objavkjeno je bilo pred tremi tedni na alterju.

Nazadnje urejeno:

McGiver

Guru
14. avg 2009
14.439
4.312
113
Citat:
Uporabnik AndrejD pravi:
Citat:
Uporabnik McGiver pravi:
Dvomim, da kdo od nas res loči med "tiho" 69 dB in "glasno" 72 dB gumo.

Ko razumeš te številke, boš ločil brez problema
smile-1.gif

Preden sodiš o inteligenci drugih - se zamisli nad svojo. A. Einstein.

retro

Fizikalc
18. dec 2011
6.294
23
38
Murska republika
Verjetno se vsak izmed nas vpraša ko kupuješ izdelek ali v tem primeru pnevmatike če res vsi podatki navedeni ob nakupu držijo in za tiste dimenzije ki jih testirajo verjetno da za vse ostale se zbirajo različni podatki ki jih podajo kupci in verjetno na podlagi tistih informacij določijo kaj bo nalepljeno na cedelci o lastnostih pnevmatik, verjetno pa vpliva na kakovost pnevmatik tudi leto izdelave in izdelovalci v državi ki jo izdeluje,sam sem v primeru GoodYear naletel kar na 4 izdelovalce, francoske v mojem primeru z črto v profilu, potem sem naletel šena Nemške Poljske in Turške in verjetno bi se še našel kak izdelovalec. Komu torej verjeti da ima en tip pnevmatike v tem mojem zadnjem primeru GoodYer toliko izdelovalcev in toliko različnih lastnosti od B-A, A-A B-C itd. in hrupa od 68 db do 70db, v redu ta hrup je v teh mejah do 71 db še sprejemljiv čeravno se pri Continentalki naglašuje da je glasna pnevmatika z 71 db kolikor jo ima tudi večina drugih pa se to v testih ne poudarja tudi Michelinka spada v 71 db skupino. Komu torej verjeti ali sploh kaj v teh testih drži?

Nazadnje urejeno: