Test letnih gum 2012 je zunaj

Ausc

Pripravnik
10. sep 2011
584
1
16
Dokler ne bodo gledali tudi starosti pnevmatik (kolikor vem tega trenutno ne pocnejo?), se bo folk se vedno vozil s "samomorilskimi" gumami, pac ne bodo nove razreda Ž, ampak 100 let stare razreda A, pa je isto nevarno, ali pa se bolj, cigumiji ponavadi vsak ko so novi na suhem priblizno v redu primejo..

Lateral

Fizikalc
31. mar 2008
1.771
33
48
Odvisno od gume, jaz sem za tečaj varne vožnje dal gor 11 let stare zimske gume in vse vaje naredil (po besedah inštruktorja) odlično, pri zaviranju sem se ustavil 2m prej, kot gospod z 1 mesec starimi gumami.

Ne priporočam starih gum, ampak govorim, da tudi po 4 letih gume niso za v smeti (seveda če se vidi, da dejansko še držijo na cesti)

stein

Fizikalc
16. sep 2007
19.575
1
36
ABC... oznake bodo za glasnost, pa za zavorno pot, če se prav spomnim. (ali pa za porabo goriva in obnašanje na mokrem)
Je bilo v Motoreviji.
Če najdem, prilepim. (gre pa za EU zadevo, po moje google prej najde)

stein

Fizikalc
16. sep 2007
19.575
1
36
PS: Znanec nedavno kupil en avto od nekega penziča. 20 let star (avto, ne penzič).
Gume še originalne...
bonk.gif

(itak vse popokane)

FuriousG

Majstr
30. jul 2007
3.381
178
63
38
Kaj mi priporočate za Passata (130KM + čip), dimenzije 225/45-17 delam pa okrog 15000km letno. Cesto do doma imam dokaj "ovinkasto", pa lahko rečem da sem bolj "dinamičen" kot pa počasen voznik. Zdaj imam gor Continental.
Hvala za predloge
smile-1.gif

rawr

PDA maher
19. jan 2012
6.188
3
38
Bridgestone/michelin, da bodo tretje leto še vedno limale.Preveri kak so continental trde proti novim gumam.Najbolše, ko še plašča nista na felgah.Me res zanima.

FuriousG

Majstr
30. jul 2007
3.381
178
63
38
Pol naj gledam za Michelin Pilot Sport ps3 in Bridgestone Potenza? Zdaj pa samo kako ugodno ponudbo dobit.
smile-1.gif

Edit: Kaj pa kakšne Fulda Sport Control in Falken ZIEX ZE-912 (te so malo cenejše, vendar s Falken 452 sem bil kar zadovoljen v tiste pol leta, kar sem jih imel na avtu preden sem ga prodal)

Nazadnje urejeno:

Ausc

Pripravnik
10. sep 2011
584
1
16
S PZero tudi ne mores falit pomoje, vsa leta precej pri vrhu na testih, pa se lansko leto sem jih gledal in so bile precej ugodne..

(samo ne kupi Sportmaxx, navadnih, brez dodatnih oznak, ce se jih sploh se kje dobi, res katastrofa na mokrem...)

Nazadnje urejeno:

rawr

PDA maher
19. jan 2012
6.188
3
38
Citat:
Uporabnik CupraR pravi:
Citat:
Uporabnik FuriousG pravi:
Sam kolikor vem jih kar hitro pobira.

Jih ne, pa še velik sezon zdržijo, beri ne ratajo trde.

To je skregano z logiko. Če jih hitro pobira, so bolj mehke, torej velja , če jih počasneje pobira da so bolj trde.
grin1.gif

In ker baje pirelli, conti, dunlop in še kakšne priznane hitreje otrdijo
frown-1.gif
in ob enem so že nasplošno malo bolj trde, ker jih počasneje pobira niso toliko primerne za malo km na leto oz. veliko sezon.

Dacho

Fizikalc
5. sep 2007
1.872
1
38
45
Ljubljana
Mene glede na letošnje rezultate in ceno najbolj mikajo Uniroyal RainExpert.. Na testu naj bi imele edino večjo slabost obrabo, kar pomeni da so mehkejše, vendar jaz itak nisem nek zajebam dirkač. Do sedaj sem še vse gume menjal zaradi starosti in ne obrabe profila.

rawr

PDA maher
19. jan 2012
6.188
3
38
Citat:
Uporabnik Dacho pravi:
Mene glede na letošnje rezultate in ceno najbolj mikajo Uniroyal RainExpert.. Na testu naj bi imele edino večjo slabost obrabo, kar pomeni da so mehkejše, vendar jaz itak nisem nek zajebam dirkač. Do sedaj sem še vse gume menjal zaradi starosti in ne obrabe profila.

Pol pa definitivno moraš nabavit UR.Top na testu pa še za primerjavo/izkušnje jih boš pokoristo.
zmaga.gif

Kamele0N

YUGOslovanski mehanik Dmitri Mendeleev
23. jul 2008
42.431
5.653
113
Citat:
Uporabnik Dacho pravi:
Na testu naj bi imele edino večjo slabost obrabo, kar pomeni da so mehkejše, vendar jaz itak nisem nek zajebam dirkač. Do sedaj sem še vse gume menjal zaradi starosti in ne obrabe profila.

To je tudi meni zanimivo pri folku........hočem gume k jih ne pobira da jih bom mel 100let
cheer.gif

Še vsake sm zamenjal 3jo sezono kljub zadost profila.......ko mi je v dežju na semaforju začelo zdrsovat

Tko da "visoka obraba".......še bolš....da mi jih vsaj ni težko stran vržt k nimajo veæ tok profila po 3h letih
smile-1.gif

mobifrik99

Fizikalc
20. nov 2007
1.138
5
38
Citat:
Kaj mi priporočate za Passata (130KM + čip), dimenzije 225/45-17 delam pa okrog 15000km letno. Cesto do doma imam dokaj "ovinkasto", pa lahko rečem da sem bolj "dinamičen" kot pa počasen voznik. Zdaj imam gor Continental.
Hvala za predloge
smile-1.gif

Priporočal bi ti Michelin Pilot Sport ps3, samo ker maš še čip ti pa priporočam Bridgestone Potenza
bonk.gif

hysterical-1.gif

CupraR

Majstr
21. sep 2007
5.639
146
63
Citat:
Uporabnik rawr pravi:
Citat:
Uporabnik CupraR pravi:
Citat:
Sam kolikor vem jih kar hitro pobira.

Jih ne, pa še velik sezon zdržijo, beri ne ratajo trde.

To je skregano z logiko. Če jih hitro pobira, so bolj mehke, torej velja , če jih počasneje pobira da so bolj trde.
grin1.gif

In ker baje pirelli, conti, dunlop in še kakšne priznane hitreje otrdijo
frown-1.gif
in ob enem so že nasplošno malo bolj trde, ker jih počasneje pobira niso toliko primerne za malo km na leto oz. veliko sezon.

P sej ni DTM guma
bonk.gif
bp narediš 60.000km, če si pa pacjent pa še 5.000 ne bodo zdržale, tako kot vse. Po 7mih sezonah bp drži na mokrem pr 0 stopinjah. Bo uredu?

FuriousG

Majstr
30. jul 2007
3.381
178
63
38
Citat:
Uporabnik mobifrik99 pravi:
Citat:
Hvala za predloge
smile-1.gif

Priporočal bi ti Michelin Pilot Sport ps3, samo ker maš še čip ti pa priporočam Bridgestone Potenza
bonk.gif

hysterical-1.gif
Hvala za uporaben odgovor!
bonk.gif

Cupra katere Zero pa? Kot vidim so 3 verzije.

CupraR

Majstr
21. sep 2007
5.639
146
63
Sorry, NERO
smirk-1.gif

Tudi za španska jetra ki imajo Potenzo RE50 razmišljam da bo naslednja Pirreli, ampak najbrš kr Zero, ki je še rang višje.

eXHair

Fizikalc
12. sep 2007
2.697
0
36
www.facebook.com
Citat:
Uporabnik Lateral pravi:
Odvisno od gume, jaz sem za tečaj varne vožnje dal gor 11 let stare zimske gume in vse vaje naredil (po besedah inštruktorja) odlično, pri zaviranju sem se ustavil 2m prej, kot gospod z 1 mesec starimi gumami.

Ne priporočam starih gum, ampak govorim, da tudi po 4 letih gume niso za v smeti (seveda če se vidi, da dejansko še držijo na cesti)

Nam je tudi inštruktor povedal, da se je avto z gumo Michelin Energy prej ustavil in bolje odrezal kot Porsche z 050A. Najbrž nisi pomislil, da tista podlaga nima nobene veze z realnostjo. A gremo na en zahrbten asfalt, ko ga prevoziš vsak dan v REALNOSTI. Počakamo da bo dolgo časa sonce, da se nabere polno raznoraznega prahu v zraku, itd., ...in naredimo test, ko bo začelo rahlo deževati. Ti vzameš 5 let stare Energy, jaz pa vzamem eno gumo, recimo..... 050A, da ne bomo ravno nove izvedbe, ker potem bi bilo to krivo, da je nov model in bolje drži.
grin1.gif