Ste volili?

Patsy

Pripravnik
24. jul 2007
650
0
16
Celje
Citat:
Uporabnik TheMan pravi:
Tudi jaz sem pravkar prišel z volišča.

Volil sem stranko pravičnih in poštenih, se pravi SD.

Jaz tudi.
cheer.gif

tinekr

hot mamica
29. jul 2007
1.941
0
36
47
Ksz
Nisem volila, ker se tudi odločit ne bi mogla. Moje prepričanje je, da je vse banda in še nihče nič pametnega ni naredo. Mogoče pridejo poslanci začetniki z nekim entuziazmom, pa z idejami kako izboljšat svet, na koncu se pa vedno bolj distancirajo od rulje in so neka kvazi elita in gledajo samo na svoje interese. Privoščim jim, da bi živeli z 400 evri ...Še enega tedna ne bi uspeli sfurat.

AfterEight

Fizikalc
16. sep 2007
1.217
0
36
Citat:
Uporabnik TheMan pravi:
Tudi jaz sem pravkar prišel z volišča.

Volil sem stranko pravičnih in poštenih, se pravi SD.
hysterical-1.gif
bomo videli kako pravični in pošteni bodo videti čez štiri leta

nekateri si očitno še vedno delajo utvare da politika ni qur*a
smirk-1.gif

zmerni_radikalec

Fizikalc
5. apr 2008
1.302
34
48
40
Nekje v naši ljubi kokoški
Citat:
Uporabnik qqqqqqq pravi:
zmerni_radikalec,

ne širi laži, to frazo uporabljajo politki!

V ustavi je zapisana pravica, ne dolžnost npr. v Belgiji imajo v ustavi zapisano o volilni dolžnosti in njenih sankcijah...

Ej pa kaj ti dela, dol z mene. *si popravi suknjo*
tongue-1.gif

Nisem mislil na ustavo, mislil sem na kako bi morali ljudje razmišljati. Pomembni so ljudje in ne sistem, ljudje in ne politiki.

Torej za tebe so volitve kaj? Če hočeš idi če nočeš pač ne? Vzpodbujati bi morali zanimanje za politiko. 50% volilna udeležba je patetična, to naj bi bila volja ljudstva?

qqqqqqq

Fizikalc
23. apr 2008
1.405
0
36
zmerni_radikalec,

nimaš pojma, to imej v mislih.

Ustava je odraz ljudstva, je ogledalo naroda, pravo je odraz ljudstva in vlada oz. parlament je podaljšana roka ljudstva, če ti meniš, da je čas za spremembo, zberi podpise (s pomočjo strank ti še bo lažje) pa predlagaj spremembo Ustave na Ustavnem sodišču. Sicer pa, si se sploh vprašal, zakaj se ni že kaj spremenilo na tem področju? Zato ker ljudje (govorim o večini) nočejo imeti volilne dolžnosti. Izhajajoč iz tega spoštujem tvoje stališče, vendar ga ne podpiram.

qqqqqqq

Fizikalc
23. apr 2008
1.405
0
36
aha, potem to napiši tako, kot si zdej v tem zadnjem postu.

Čeprav se ne strinjam niti s tem "v glavah", ker v moji glavi je svoboda, svoboda ki je zapisana po Ustavi, neformalne ideje, (kot je tvoja) so mi zgolj zanimivost, ne pa vodilo po čemer bi se dejansko moral ravnat, imam pač določeno prepričanje, kot tudi ti.
smirk-1.gif

Zaključek, volilna pravica ni dolžnost, temveč si ti želiš, da bi bila v naših glavah, kot dolžnost, razumem.
zmaga.gif

tinekr

hot mamica
29. jul 2007
1.941
0
36
47
Veš kaj, jaz vidim edino obveznost do države takrat, ko mi davæna pošlje položnico za plačat in jo obvezno moram plačat, ker mi drugač blokira račun. To je moja obveznost in država mi nič ne prizanese.

gs1422

ekonomist
13. okt 2007
1.158
0
36
44
Dobova
Bil in volil.
cheer.gif

Kaj hočeš, volja ljudstva je bila taka, da bomo imeli sedaj same leve na oblasti. Ubogi narod! A se bomo že znašli... še vedno smo se.

veselilisjak

Sloven´c
22. jul 2007
25.331
355
83
39
Seveda sem volil.

Samo se pa dogajajo smešne stvari na voliščih.

Sta prišla mož in žena, pa ga ona vpraša koga si obkrožil? On nekaj mečka, ko ona: pokaž mi list! Dec pokaže, ona pa: Mater si [censored], Kaj sva se doma zmenla da bova volila? Govoriš eno, delaš pa drugo.
hysterical-1.gif

Drugače pa, na "mojem" volišču ni prišel volit noben cigan, tako da nimajo kaj jamrat!
10.gif