Najtežja odločitev v življenju?

brane_new

Guru
10. feb 2008
16.413
2.578
113
Kolikor jaz poznam koruznikov, se za poroko niso odločili, ker se na nobeno stvar v življenju niso bili sposobni dokončno odločiti. Ne, če se bodo pomatrali in dokončali faks, ne kje bodo živeli in tudi ne, če je trenutni partner res primeren. Potem pa so z njim dalj kot poročeni, ker se tudi za menjavo ne morejo odločiti :evil:.
Poroka je primerna za ljudi, ki so se sposobni odločiti, brez da bi se ustrašili, ker ne vedo, kaj bo prihodnost prinesla.
... je rekel mlečnozobec z 6 mesc zakonskega staža! :valjamse:

bizi

Guru
21. nov 2007
27.271
-2.011
113
Kočevska
Moj sorodnik se je poročil, ko sta skupaj živela že deset let in imela dva otroka. Poroka v cerkvi, matičar je prišel pod kozolec, slavje je trajalo dva dni, kakih sto povabljenih. Trajalo je štiri leta, sedaj sta že leto dni ločena. Ali ni bilo škoda denarja?

brane_new

Guru
10. feb 2008
16.413
2.578
113
Tebi niti glava ne funkcionira glede na to kake kozlarije spišeš tu gor, tako da dvomim, da ti kaj druga funkcionira.
Jaz jo vsaj imam. medtem ko tvoja:

ASSS jolueous.jpg

• Haha
Reactions: mr. snick

brane_new

Guru
10. feb 2008
16.413
2.578
113
Moj sorodnik se je poročil, ko sta skupaj živela že deset let in imela dva otroka. Poroka v cerkvi, matičar je prišel pod kozolec, slavje je trajalo dva dni, kakih sto povabljenih. Trajalo je štiri leta, sedaj sta že leto dni ločena. Ali ni bilo škoda denarja?
Je bil nujin?

LeQuack

Guru
26. avg 2007
7.046
3.564
113
41
Lj
Kaj pa tisti ki so se za vedno preselili v tujino? Lahka ali težka odločitev? Če gledaš samo plače in pa standard življenja bi si mislil da je lahka določitev.

Ted

Guru
8. sep 2007
1.712
588
113
Moja izkušnja je taka, da poroka in odločitev za otroke vsaj pri meni niti ni bila težka, prav tako pa ni bila lahka - v času ko sem zadihal svobodo (služba, samostojnost, čas in denar za stvari, ki jih prej nisem imel) je padla odločitev, da bomo zdaj delali ne le zase ampak bomo delali za svojo družino. Na nek način sem se zavedal kaj to pomeni, mogoče sem želel še kakšno leto več lažjega dihanja in uživanja :). Po drugi strani je bodoča gospa v zakon skočila brez takšnih skrbi in zadržkov. Po 3 otrocih - na žalost ima najmlajši hudo prirojeno bolezen, pa se je izkazalo da je, kot je bilo že omenjeno, "boljše za otroke" da gremo naprej v novi konstelaciji. Je bilo zanjo lažje pustiti za sabo zakon in razdreti družino kot se odreči novi ljubezni.

jello

Guru
22. sep 2008
10.167
3.886
113
Na vsakega ločenega je vseeno kar nekaj neločenih. Oziroma, kontra zgodb, takih pri katerih se na ohceti vsi držijo za glavo, pa potem vseeno traja. Zato denarja nikoli ni škoda. Če se mora se gre all in. V stilu "danes ti plačam vse, jutri ti pa lahko posodim za štrik".

sad

Guru
24. avg 2007
21.045
9.687
113
Po 3 otrocih - na žalost ima najmlajši hudo prirojeno bolezen, pa se je izkazalo da je, kot je bilo že omenjeno, "boljše za otroke" da gremo naprej v novi konstelaciji. Je bilo zanjo lažje pustiti za sabo zakon in razdreti družino kot se odreči novi ljubezni.
Jaz osebno imam raje tako, kot pa da recimo vara ali vztraja v zakonu zaradi otrok. Vsaj veš pri čem si in na koga se lahko zaneseš.
A otroke je vzela s seboj ali jih je pustila pri tebi?
Drži se.

Moja izkušnja je taka, da poroka in odločitev za otroke vsaj pri meni niti ni bila težka, prav tako pa ni bila lahka - v času ko sem zadihal svobodo (služba, samostojnost, čas in denar za stvari, ki jih prej nisem imel) je padla odločitev, da bomo zdaj delali ne le zase ampak bomo delali za svojo družino. Na nek način sem se zavedal kaj to pomeni, mogoče sem želel še kakšno leto več lažjega dihanja in uživanja :). Po drugi strani je bodoča gospa v zakon skočila brez takšnih skrbi in zadržkov. Po 3 otrocih - na žalost ima najmlajši hudo prirojeno bolezen, pa se je izkazalo da je, kot je bilo že omenjeno, "boljše za otroke" da gremo naprej v novi konstelaciji. Je bilo zanjo lažje pustiti za sabo zakon in razdreti družino kot se odreči novi ljubezni.

mi je žal zate, ampak če kaj rabš, če veš da ti lahk kje in kako pomagam(o) smo tle....

• Všeč mi je
Reactions: barvica