Vsekakor je odločitev za ženo najpomembnejša v mojem življenju, ni pa bila najtežja.
Nekatere odločitve mi leta niso dale spati.
Nimam vec tega obcutka. Oziroma vsaj ne poznam nikogar ki bi javno razglasal da se je poročil zaradi vpliva okolice.Dosti jih ima takšno ali drugačno poroko zaradi pritiska staršev in ostalih sorodnikov. Ker tako mora biti, tradicija, ne na koruzi, bla bla bla...
Npr?Vsekakor je odločitev za ženo najpomembnejša v mojem življenju, ni pa bila najtežja.
Kaj storiti po nenadni smrti brata, kako poskrbeti za starša, ki sta precej daleč stran ...Npr?
No jaz jih vem za par. Eden se je moral tudi cerkveno zaradi pritiska staršev od partnerke. Zdej sta pol leta že ločena ...Nimam vec tega obcutka. Oziroma vsaj ne poznam nikogar ki bi javno razglasal da se je poročil zaradi vpliva okolice.
Ali pa nimajo potrebe po porokiPoroka je primerna za ljudi, ki so se sposobni odločiti, brez da bi se ustrašili, ker ne vedo, kaj bo prihodnost prinesla.
jest bi pa reku da niJaz bi rekel, da je to malo posploševanja .
V bistvu so se države zelo potrudile in v zakonodaji posebej (torej preprostejšo zakonodajo zakomplicirale) uredile neke stvari, ki jih ljudje sami niso bili pripravljeni urediti z neko eksplicitno izjavo, kar poroka je.Potem jo pač tretiraš kot administrativni postopek, ki ga opraviš, da ti olajša nekatere zadeve. Kot pooblastilo za podaljšanje registracije, pooblastilo za TRR, bančno kartico ali karkoli tretjega. Recimo, zakaj bi vsakič hodil posebej priznavat otroka, če lahko namesto tega registriram poroko in mi naslednjih n-krat tega ni treba.
Tko nekak. Sem zgoraj napisal primer od mojih dveh, ki sta imela zvezo trdnejšo od marsikakega zakona, pa je bila zaradi spleta okoliščin daleč od tradicionalne, je bila pa šolski primer medsebojnega razumevanja, predanosti in spoštovanja. Mimogrede, izvenzakonska skupnost, ko je šlo zares, ni bila niti za trenutek pod vprašajem. Govorim o tem, kdo je odločal v bolnici, koga so obveščali in podobno. Ga je pa zelo skrbelo to, ker ni želel nikogar drugega kot njo ob sebi, pa se je dalo uredit brez da bi šla k matičarju, sam vprašal so, kam hodi patronažna in je blo rešeno, pa niti uradno ni imel bivališča pri njej.Potem jo pač tretiraš kot administrativni postopek, ki ga opraviš, da ti olajša nekatere zadeve. Kot pooblastilo za podaljšanje registracije, pooblastilo za TRR, bančno kartico ali karkoli tretjega. Recimo, zakaj bi vsakič hodil posebej priznavat otroka, če lahko namesto tega registriram poroko in mi naslednjih n-krat tega ni treba.