Najtežja odločitev v življenju?

jello

Guru
22. sep 2008
10.167
3.886
113
Jaz osebno imam raje tako, kot pa da recimo vara ali vztraja v zakonu zaradi otrok.
Kdor misli, da je zaradi otrok skupaj in da je to za njih dobro je ali zelo naiven ali ima otroke za totalne idiote ali pa je samo glup. Ponavadi pa žal kar vse hkrati. Tudi če se ne vara, ni alkohola ali česa tretjega in samo "ne štima" otroci vse vedo. Vse. Ne moreš pred njimi skrivati ničesar. In za njih ni hujšega kot gluma, igra pri kateri nikoli ne vedo kaj jih čaka.

dejan_

Guru
23. maj 2012
2.451
2.171
113
Moj sorodnik se je poročil, ko sta skupaj živela že deset let in imela dva otroka. Poroka v cerkvi, matičar je prišel pod kozolec, slavje je trajalo dva dni, kakih sto povabljenih. Trajalo je štiri leta, sedaj sta že leto dni ločena. Ali ni bilo škoda denarja?
Če je bila dobra žurka ni škoda denarja

Ted

Guru
8. sep 2007
1.712
588
113
Kdor misli, da je zaradi otrok skupaj in da je to za njih dobro je ali zelo naiven ali ima otroke za totalne idiote ali pa je samo glup. Ponavadi pa žal kar vse hkrati. Tudi če se ne vara, ni alkohola ali česa tretjega in samo "ne štima" otroci vse vedo. Vse. Ne moreš pred njimi skrivati ničesar. In za njih ni hujšega kot gluma, igra pri kateri nikoli ne vedo kaj jih čaka.
Se strinjam, ko si enkrat tam si tam, je treba zaključit Je pa tudi res, da se ob odločitvi za zakon ali družino moraš zavedati da ne bodo vedno rožice. Če pa greš v resno partnerstvo s prepričanjem/čutenjem ali idejo da bodo morale biti vedno rožice ali pa bo treba zaključiti, potem pa je stvar že v začetku obsojena na propad.

jello

Guru
22. sep 2008
10.167
3.886
113
Saj se menda pogovarjamo o načeloma odraslih osebah in realnem življenju, ne o nedoraslih princeskah in gradovih.

So pa razlike, sam recimo nikoli nisem bil na točki ko bi se moral zavestno odločit aha zdaj se gremo pa zares, ampak je bilo vse skupaj en naraven proces. Nikoli ni bilo čekliste v smislu šola, služba, partner, hiša, otroci, od kljukice do kljukice (ne nujno v tem vrstnem redu). Se mi zdi da je lahko popolnoma podzavestno težava že to, da je treba "na silo" enkrat rečt opa, zdaj je pa konec zajebancije, zdaj bo pa družina. Kot bi se vnaprej pripravil da po novem se pa nečemu odpoveduješ.

• Všeč mi je
Reactions: sad

SJTV1

eV12
18. jul 2007
19.190
1.197
113
www.adriamedia.si
Poroka in otrokega. Selitve tudi ne.
Odločitev za satn. kredit? Ni bila težka, je bila pa stresna.
Najbolj težka in stresna? Menjava službe po 25+ letih. Pa ena najboljših tudi.
Pa zanimivo, težko je bilo naredit le prvi korak, torej se prepričat, da bi še kaj drugega pogledal kot obstoječe (sem imel v letih pred tem precej ponudb, pa vedno takoj rekel ne). Stresno je bilo pa po tem, ko je bilo vse dogovorjeno. Ko začneš gruntat, ali ti bo na novo šlo ali ne, ali se boš lahko prilagodil drugim sistemom ...

tomi

Guru
1. sep 2007
18.592
9.815
113
40
MB
Poroka in otrokega. Selitve tudi ne.
Odločitev za satn. kredit? Ni bila težka, je bila pa stresna.
Najbolj težka in stresna? Menjava službe po 25+ letih. Pa ena najboljših tudi.
Pa zanimivo, težko je bilo naredit le prvi korak, torej se prepričat, da bi še kaj drugega pogledal kot obstoječe (sem imel v letih pred tem precej ponudb, pa vedno takoj rekel ne). Stresno je bilo pa po tem, ko je bilo vse dogovorjeno. Ko začneš gruntat, ali ti bo na novo šlo ali ne, ali se boš lahko prilagodil drugim sistemom ...
Zakaj pa je bil prej vedno ne? Nisi cutil al zarad cone udobja?

SJTV1

eV12
18. jul 2007
19.190
1.197
113
www.adriamedia.si
Zakaj pa je bil prej vedno ne? Nisi cutil al zarad cone udobja?
Obstoječe je bilo fajn (vedno manj, ampak takrat še dovolj), pač s.p. in svoj urnik ipd. Pa firme, ki so povprašale, sem poznal in mi dišalo bit pri njih. Odnosi ipd ...
Ta ponudba je bila pa res veliko boljša od obstoječega (ne le plačilo, tudi perspektiva, projekti, moćnost nekaj novega ustvarit ...), razen pač tega, da greš na 8-4 delovnik s štemplanjem (prvičl v življenju razen ko sem kot študent zdravila prekladal) in da zdaj za slkužbo delam stvari, ki sem jih prej spremljal in študiral zato, ker so me zanimale, ne pa profesionalno. Ene par mesecev (ravno med korono) je bilo mal stresno, do ene pozitivne pripombe šefa.

Jason

Fizikalc
20. avg 2009
691
51
28
Kaj pa tisti ki so se za vedno preselili v tujino? Lahka ali težka odločitev? Če gledaš samo plače in pa standard življenja bi si mislil da je lahka določitev.
Ko se seliš v tujino (sploh po Evropi in s slovensko punco/ženo), nikoli ne veš, ali greš za vedno. Da si šel za vedno ugotoviš po (nekaj) 10 letih, pa še takrat puščaš odprto možnost, da nekoč prideš nazaj.

Jason

Fizikalc
20. avg 2009
691
51
28
Katera je bila najtežja odločitev v življenju, ki ste jo sprejeli? Kako ste se odločili? S časovne distance, je bila pravilna ali bi se sedaj drugače odločili?
V življenju do zdaj nisem imel težkih odločitev, sem pa imel kakšno veliko. Npr nakup stanovanja. Bil sem preveč šparoven in previden in namesto top stanovanja na top lokaciji za 650k, kupil “meh” stanovanje za 450k - čeprav bi lahko napraskal za dražjega. Zdaj bom pač velik del lajfa preživel v brezveznem flatu in sanjal o tistih drugih. Zakaj se ne preselimo zdaj? Ker so tista top stanovanja zdaj od 1m naprej, kar pa mi nedosegljivo - sploh pri novih obrestnih merah. Govorimo pa o Dunaju.

JureZakrajšek

Zelenc'
12. jul 2024
4
4
3
Moj sorodnik se je poročil, ko sta skupaj živela že deset let in imela dva otroka. Poroka v cerkvi, matičar je prišel pod kozolec, slavje je trajalo dva dni, kakih sto povabljenih. Trajalo je štiri leta, sedaj sta že leto dni ločena. Ali ni bilo škoda denarja?

D_K

Duplek
24. sep 2007
3.054
837
113
V življenju do zdaj nisem imel težkih odločitev, sem pa imel kakšno veliko. Npr nakup stanovanja. Bil sem preveč šparoven in previden in namesto top stanovanja na top lokaciji za 650k, kupil “meh” stanovanje za 450k - čeprav bi lahko napraskal za dražjega. Zdaj bom pač velik del lajfa preživel v brezveznem flatu in sanjal o tistih drugih. Zakaj se ne preselimo zdaj? Ker so tista top stanovanja zdaj od 1m naprej, kar pa mi nedosegljivo - sploh pri novih obrestnih merah. Govorimo pa o Dunaju.
Isto pri meni. Pravim si, da si nisem upal reskirat. Takrat pri skoraj ničelnih obrestnih merah sem škrtaril za par 10k ... zdaj pa skoraj nedosegljivo.

• Všeč mi je
Reactions: Jason

kalbo

Guru
7. okt 2013
18.717
9.490
113
Če kaj ne razumem pa je vprašanje glede partnerskega odnosa. Halo,s partnerjem si skupaj v dobrem in slabem. Pridejo vzponi in padci, pa saj smo odrasli ljudje. Ne more nas ena finančna kriza razdvojiti. Edino kar ne sme biti je varanje partnerja ok pa nasilje seveda.
Drgač pa ti želim vse dobro,držim pesti za tebe in družino,pa čeprav sva različna glede več stvari.
Vidiš, če se drugje ne marava, glede zakona, oziroma partnerskega odnosa, imava pa enake poglede.

kalbo

Guru
7. okt 2013
18.717
9.490
113
Res je kar si napisal. Glede partnerskih odnosov pa, so vzponi in padci, v vseh še tako uspešnih zakonih, partnerstvih, sodelovanjih... Ko je odnos na preizkušnji se pokaže kako trden je le ta. Saj veš finance so le eden izmed trigerjev... pa najstniki, tašče in tasti, služba... pomanjkanje časa za tiste trenutke, ki delajo zvezo trdno.
A veš kaj, kokrkol je težko, sam za tiste male stvari, ki delajo vaju eno nikol ne sme zmanjkat časa, si ga je treba narest.

• Všeč mi je
Reactions: Matey in aljoman