Ne gre za nakup preko eBay-a ampak bom vseeno tu predstavil svoj problem. Na DealExtreme sem iz HongKonga naročil neko robo (HDMI kabl, HDMI-DVI adapter in nek USB-SATA adapter) v vrednosti 34.38$ (kar je 24,26€ po tečaju na dan naročila - tok so mi trgal s kartice) skupaj s poštnino. Do sedaj sem tako jaz kot drugi prijatelji vse dobil, tokrat pa sem dobil pošto od carinske pošte oziroma obvestilo v katerem piše naj jim posredujem račun oziroma naročilo ali izpis dražbe iz eBaya. Seveda nisem bil najbolj zadovoljen, ker sem pričakoval robo ne pa pisma od carinske pošte, ampak nimaš kej. Takoj, ko sem prišel s pošte sem poskeniral obvestilo in ga skupaj z računom z DX-a, PayPal transakcijo in izpiska prometa na kartici, kjer se vidi kok so mi trgal, poslal na carinsko pošto preko e-Maila. Seveda na te maile nič ne odgovarjajo in lahko samo čakaš kaj bo naprej, ampak tudi tega se recimo že navajen, saj sem moral enako že storiti za eno dražbo z eBay-a, poslal sem vse potrebno in čez par dni v nabiralnik dobil kar sem kupil. No danes pa dobim v nabiralnik obvestilo o prejeti pošiljki iz HongKonga, ki druzga kot zgoraj omenjena naročena roba ne more bit, potem pa presenečenje, ODKUPNINA = 10,06€. Kaj hudiča so mi to zaračunali, vrednost je pod 25€, ali ni tako, da se za pošiljke do te vrednosti ne plačuje dajatev (davek in carina)? Kaj sploh lahko storim, saj ne mislim plačat več kot 40% ekstra za tiste kablčke, glede na to, da je vse že plačano od samih artiklov do poštnine na moj domač naslov?