Spletni nakupi e-BAY (2)

Status
Tema ni odprta za nadaljno razpravo.

sad

Guru
24. avg 2007
21.666
10.322
113
Ce si za in nas bi bilo se vec (morda se bo se kdo ojunacil), predlagam, da gres do konca. Prej se sicer prepricaj, da ne bodo stroski par sto eur. Sem pripravljen nakazat 5-10 EUR, pa da se kaj naucimo na tem.
Sicer pa zelim, da se cimbolj izide. Ocitno pa so sklepali o ponaredku sele po nizki ceni in ne ze ob samem pregledu izdelka, tako da je morda celo original. Prodajalca pobaraj, ce ima morda kaksno dokazilo o pristnosti.

Naglfar

Fizikalc
7. sep 2007
1.563
1
36
Panonija
Za vnaprej pa veš, da tam, kjer je možnost ponarejanja, nikoli ne naročaš izven EU, tudi če je to ne vem kako divna trenirka za kofetanje ...

Dacho

Fizikalc
5. sep 2007
1.872
1
38
45
Ljubljana
Ti zmesani cariniki kot da ne vedo, da so marze na tekstilne izdelke vsaj 100%, ce je original je original. Ja [censored], ce narocim Crocse iz USA z CROCS.COM strani za 19.99 USD, pri nas pa stanejo 40 EUR, sem kupil z uradne strani ponaredek? Kaksni bedaki, pa to ne mores verjeti. Jaz bi carinika vprasal identicno vprasanje, pa naj mi odgovori oziroma kot si rekel, naj argumentira svojo oceno o ponaredku. Pizde, bojo kradle... na koncu se bo pa doma sprehajal v tvoji trenerki.
bonk.gif

Dacho

Fizikalc
5. sep 2007
1.872
1
38
45
Ljubljana
Pa se to, zeni sem naprimer kupil Fossilovo uro, ki je bila na daily deal-u za 39.99 EUR, mpc pa je 79.99. A je to tudi ponaredek? Pa se stotine takih primerov je na eBayu, kaj so vse ponaredki. Saj ravno eBay ima kao aktivno politiko proti ponarejevanju, naj potem nasa vrla carina sprozi postopek na eBayu proti "kvazi" ponarejevalcu od katerega si kupil "ponarejeno" robo. Bedaki. Treba dat na [censored] Svet, so ravno dovolj glupi za glupe carinike, bodo njihovi novinarji sigurno kaj lepega povedali in raziskali
smile-1.gif

Numy

Majstr
1. jan 2008
9.870
406
83
Tako pač dela naša carina, namesto da bi delala za narod, dela za firme, ki so veselo lobirale in zlobirale, da sedaj od NAS plačani cariniki preverjajo vsake gate, da niso morda ponarejene in da ni FIRMA na izgubi.

ceedevita

Majstr
24. jul 2009
6.925
128
63
štajerska
niso cariniki nič krivi
takšna je zakonodaja EU.
bonk.gif
, čeprav načeloma ne moreš vedeti, da je zadeva ponarejena
saj se to ne dogaja samo v Sloveniji. PO vsej EU je ista jajca, s tem, da te lahko še iebeo ( beri ogobijo za ene 3000 € - tri tisoč, lahko pa tudi več
uf-1.gif

verjetno vsak sabo nosi vse kataloge blagovnih znam s priporočenimi cenami proizvajalcev...
stupid-1.gif

nastaja pa taka težava večinoma pri uvozu iz azije . za uvoz iz zda in ostalih razvitin ne EU držav načeloma ni težav, jim pač poščlješ link oz izpis iz paypal-a pa plačas kaj gre državi in je to to

GTI_Fan

Pripravnik
1. sep 2007
245
0
16
mogoče bi bilo pametno iti do carinske pošte v LJ (če imaš kakšno pot dol) in se osebno pogovoriti s carinikom. Pisarjenje po navadi nima takšnega učinka kot osebni pogovor... Pa srečno!

JosipBroz

Fizikalc
10. sep 2007
1.324
0
36
Katero blagovno znamko pa si ubodel? Da vemo ostali, kje lahko pričakujemo podobne probleme.

BTW: A si že kaj rešil, glede te zadeve?

Dwayne

Pripravnik
22. avg 2007
357
0
16
Maribor
Gre za blagovno znamko Adidas.

Odgovor v zvezi z omenjeno zadevo pričakujte do konca (prihajajočega) tedna.

Lp. Dwayne

Numy

Majstr
1. jan 2008
9.870
406
83
Citat:
Uporabnik ceedevita pravi:
niso cariniki nič krivi
takšna je zakonodaja EU.

Zakonodaja gor ali dol, še vseeno so lahko bolj ali manj strogi pri izvajanju tega. Tu težijo fantu zaradi enih gat, medtem ko priznavajo da v Luki Koper nimajo šans preveriti vse kontejnerje in jim uhaja na stotine ton ponarejene robe mimo. Seveda, ko so pa tako zaposleni z odpiranjem mini paketkov od posameznikov. Tipično za Slovenijo, ukvarjanje z muhami, medtem ko sloni korakajo mimo.

sad

Guru
24. avg 2007
21.666
10.322
113
Citat:
Uporabnik Numy pravi:
Zakonodaja gor ali dol, še vseeno so lahko bolj ali manj strogi pri izvajanju tega. Tu težijo fantu zaradi enih gat, medtem ko priznavajo da v Luki Koper nimajo šans preveriti vse kontejnerje in jim uhaja na stotine ton ponarejene robe mimo. Seveda, ko so pa tako zaposleni z odpiranjem mini paketkov od posameznikov. Tipično za Slovenijo, ukvarjanje z muhami, medtem ko sloni korakajo mimo.
1.) Treba raji pokazat, da se nadzor izvaja.
2.) Pri kontejnerjih je par k EUR za pravo osebo minimalen strošek, nekdo iz raje pa se ne bo spuščal v take stvari za ene gate za 20 EUR.

XSIDE

01101010
22. jul 2007
4.409
484
83
::1/128
Ne gre za nakup preko eBay-a ampak bom vseeno tu predstavil svoj problem. Na DealExtreme sem iz HongKonga naročil neko robo (HDMI kabl, HDMI-DVI adapter in nek USB-SATA adapter) v vrednosti 34.38$ (kar je 24,26€ po tečaju na dan naročila - tok so mi trgal s kartice) skupaj s poštnino. Do sedaj sem tako jaz kot drugi prijatelji vse dobil, tokrat pa sem dobil pošto od carinske pošte oziroma obvestilo v katerem piše naj jim posredujem račun oziroma naročilo ali izpis dražbe iz eBaya. Seveda nisem bil najbolj zadovoljen, ker sem pričakoval robo ne pa pisma od carinske pošte, ampak nimaš kej. Takoj, ko sem prišel s pošte sem poskeniral obvestilo in ga skupaj z računom z DX-a, PayPal transakcijo in izpiska prometa na kartici, kjer se vidi kok so mi trgal, poslal na carinsko pošto preko e-Maila. Seveda na te maile nič ne odgovarjajo in lahko samo čakaš kaj bo naprej, ampak tudi tega se recimo že navajen, saj sem moral enako že storiti za eno dražbo z eBay-a, poslal sem vse potrebno in čez par dni v nabiralnik dobil kar sem kupil. No danes pa dobim v nabiralnik obvestilo o prejeti pošiljki iz HongKonga, ki druzga kot zgoraj omenjena naročena roba ne more bit, potem pa presenečenje, ODKUPNINA = 10,06€. Kaj hudiča so mi to zaračunali, vrednost je pod 25€, ali ni tako, da se za pošiljke do te vrednosti ne plačuje dajatev (davek in carina)? Kaj sploh lahko storim, saj ne mislim plačat več kot 40% ekstra za tiste kablčke, glede na to, da je vse že plačano od samih artiklov do poštnine na moj domač naslov?

sad

Guru
24. avg 2007
21.666
10.322
113
Meja je 22 EUR , 10 EUR bo pa DDV in stroški postopka. Tako da, plačaj ali pa bo šlo nazaj. Teh 10 EUR pa niti ni drago za lekcijo...

sniper007

Pripravnik
22. jul 2007
712
0
16
Tako nekako ja, od 24€ so ti računali 20% DDVja se pravi 4,8€ potem pa še :

Uvoz 3€
Obvestilo naslovniku 1,25€

Se pravi okoli 9€

mimika

Pripravnik
8. feb 2008
703
0
16
Točno tako! Naslednjič naroči do 22€, pa ne boš imel problemov. Magari naroči več paketov, poštnina iz DX je itak zastonj...

XSIDE

01101010
22. jul 2007
4.409
484
83
Nvm od kje sm meu v glavi 25€ in ne 22€. Če bi vedu, da je meja 22€ bi sigurno posebi naroču, ker sem tako ali tako hotu še eno malenkost uzet pa sm vidu, da je več kot 25€ in zato nisem, komot bi tko naroču, da bi obakrat pršlo pod 22€. No pa nej bo lekcija za naslednič, od 10€ tud ne bom umru, sam je pa škoda, ampak nimam kej, je moja napaka tko da hvala vm za pomoč.
Me pa še neki zanima recimo, če bi naslednjič naroču neki za npr 20€ in takoj, ki bi odposlali še neki za 20€, pa recimo, da potem to pride hkrati na carino. Ali lahko kaj komplicirajo, glede na to, da gre za dva paketa, čeprav sta prispela istočasno.

sad

Guru
24. avg 2007
21.666
10.322
113
Kolikor vem se obravnava vrsi na podlagi posiljke, tako da ne bo tezav. Sam sem narocil ze skupaj 10 paketov, katerih vrednost je bila bistveno cez 22 eur, prisli so skupaj brez morebitnega neprostovoljnega "doplacila".

XSIDE

01101010
22. jul 2007
4.409
484
83
Zanima me, če kdo kupuje Barbie lutke preko interneta, če ve kje se to še dobi poleg eBay-a, da pošiljajo v Slo. Rabim za eno darilo, vendar ne ve kje bi še iskal poleg eBay-a, na Amazuno jih imajo polhno, vendar mislim, da ne pošiljajo v Slo.

zino

Guru
3. sep 2007
6.682
2.480
113
kako kupiti preko ebaya če nimaš paypala. je pa na voljo kreditna katrica. koliko sem opazil je na voljo samo paypal?
hvala

x5x

600.registrirani uporabnik
22. avg 2007
2.668
9
38
Ljubljana- okolica
Ponavadi piše pri prodajalcu kako lahko plačaš(Payments) če ima še druge možnosti klikneš buy in potem izbereš PP,Credit Card, Western Union.
Samo se zavedaj da te lahko nategne. Ker pri PP imaš vseeno neko varovalko da zahtevaš denar nazaj.

Status
Tema ni odprta za nadaljno razpravo.