Spletni nakupi e-BAY (2)

Status
Tema ni odprta za nadaljno razpravo.

Numy

Majstr
1. jan 2008
9.861
395
83
Citat:
Uporabnik zino pravi:
kako kupiti preko ebaya če nimaš paypala. je pa na voljo kreditna katrica. koliko sem opazil je na voljo samo paypal?
hvala

Če imaš kreditno se lahko registriraš v paypal, vzame ti minuto.

Tusi

Fizikalc
3. sep 2007
1.236
3
38
Mene pa zanima sledeče. En mi je pobidal eno jakno za moped. Kako mu jo sedaj najceneje, po možnosti hitro in s trackingom poslati v Mehiko. Torej kdo je najcenejši.

Sem pa zapakiral in je tako 40x40x40cm in pod 4kg. Ali je najbolje, da pokličem pošto, dhl, še koga?

Lp, Tusi

P.S. Se opravičujem, ker teme nisem bral

ceedevita

Majstr
24. jul 2009
6.902
114
63
štajerska
priporočen poštni paket ali pa EMS
ampak o cenah bi se moral pred licitacijo pozanimati
na pošti bo to paket in te bo stalo nekaj manj kot 50 € če se ne motim

jtfc

Guru
Izključen uporabnik
24. jul 2007
19.994
2.737
113
Ne da se mi brati te cele jare kače.... kako paypal nafilam z predplačniško kartico?

kartice prodajajo pa v Lepa žoga???

Nazadnje urejeno:

guardy

Guru
3. avg 2007
8.520
1.111
113
Obišči stran
Hehe, mel podoben primer z Gillete klincami ter TNT špedicijo. Klince sem naročil iz UK, prodajalec je bil iz tam, na Ebayu je pisal da je iz tam tudi roba. No, prišla je iz Kitajske. Avtomatsko so mi pritisnili, da gre za ponaredek. Po telefonu so mi rekli, da če jim pisno pošljem, da se odpovedujem robi v dobro carine, ne bo zame nič stroškov. In seveda čez kak mesec dobim račun za skoraj 90€ za skladišlenje in uničenje robe, zraven pa dopisano, da so si 3 pakete klinc vzeli za svoje potrebe. Mislim, kdo je zdaj fuknjen? Če bi šlo za ponaredek jih pa mende ja nebi uporabljal :p Seveda sem ta račun na TNT zavrnil, ker storitve uničenja nisem naročil. Od takrat nisem nazaj dobil še nič, dopuščam pa možnost, da mi kdaj kaj "potrgajo iz računa", saj vemo kako gre to pri nas...

No od prodajalca nisem dobil ničesar, dispute nisem mogel stisnit, ker je minilo od nakupa preveč časa, isto za paypal.

Aja, pošiljka je bila na carini skorajda 3 tedne, preden sem na lastno pobudo izvedel, kje sploh je. TNT me ni niti obvestil, da je karkoli prišlo. Izgovor, da so me klicali, pa številka ne obstaja (valda, kje bo kitajc vedu mojo številko), da pa bi tako kot je to pri nas, poslali pisno po pošti, to pa ne
bonk.gif

OldSkul

gps navigator
20. jul 2007
1.866
12
38
Citat:
Uporabnik Tusi pravi:
Mene pa zanima sledeče. En mi je pobidal eno jakno za moped. Kako mu jo sedaj najceneje, po možnosti hitro in s trackingom poslati v Mehiko. Torej kdo je najcenejši.

Sem pa zapakiral in je tako 40x40x40cm in pod 4kg. Ali je najbolje, da pokličem pošto, dhl, še koga?

Lp, Tusi

uf upam, da se kupec zaveda kolikšna bo poštnina

Swich

El Presidente
23. jul 2007
4.835
0
36
41
Citat:
Uporabnik OldSkul pravi:
Citat:
Uporabnik Tusi pravi:

Lp, Tusi

uf upam, da se kupec zaveda kolikšna bo poštnina

Sej je napisal na stran kakšna je poštnina in kupec se je z njo strinjal, če pa ni napisal višine poštnine v nejgovo državo, bi se moral pa kupec pozanimat pred nakupom o višini poštnine... če se ni gda lahka zdej ko je stvar že kupil mal obere....sjt bi mu dal ene 65 € ceno poštnine....v primeru da se ni vnaprej pozanimal, seveda

matix

Fizikalc
22. jul 2007
2.132
0
36
35
Citat:
Uporabnik Numy pravi:
Če imaš kreditno se lahko registriraš v paypal, vzame ti minuto.

Imam problem. Danes sem dobil Viso Electron in ko se skušam vpisati za paypal, mi vrže sledečo napako:

V čem je problem? Je možno, da je še niso aktivirali?

sniper007

Pripravnik
22. jul 2007
712
0
16
Na kartici nimaš nič keša in ti paypal nemore trgat 1,5€ za registracijo.

aja pa to spada v paypal temo

matix

Fizikalc
22. jul 2007
2.132
0
36
35
Hvala, si imel prav. Pa še nekaj:

Citat:

Check your card statement in 2-3 days and find the 4-digit PayPal code for the charge. Return to PayPal and enter the 4-digit code to confirm your credit card.

Kje točno bom našel 4-mestno kodo?

Moderator pa naj prosim prestavi v paypal temo.

EDIT: sem pogruntal. Koda bo na bančnem izpisku.

Nazadnje urejeno:

sniper007

Pripravnik
22. jul 2007
712
0
16
Citat:
Uporabnik tejca pravi:
ja lahko ti jo tudi osebno na banki povejo, čez ene2 do 3 dni ali pa če imaš e-banko jo gor vidiš.

transakcija se knjiži takoj

če imaš določeno osebno geslo lako tudi pokličeš na banko (številko imaš na hrbtni strani kartice)

crashednburnt

Majstr
Osebje foruma
20. jul 2007
8.746
434
83
Goriška
www.avtopro.si
Imam eno vprašanje, ki pa je povezano s carino in ne z eBay-em.

Situacija - želim poslati aparat na popravilo na Hrvaško ali v Srbijo. Kako se izognem carini v obeh smereh? Torej za tja ter za nazaj?

Daniel

Guru
21. dec 2007
6.048
3.732
113
Tudi jaz imam eno vprašanje, za E71 sem naročil dve Krusell classic torbici iz kitajske, in sicer v vrednosti US $31.98.
Google mi je to vrednost preračunal na 21.9824031 Eur, pri plačilu na preko paypala na banki pa so mi trgali 22,02 EUR (po tečajnici banke) ali mi bo sedaj carina na to nabila še plačilo davka ali ne? Izkušnje zaželjene...

http://cgi.ebay.co.uk/Krusell-...p3286.m63.l1177

Maxi25

Fizikalc
4. maj 2009
2.341
0
36
Evo, popravljam post:

Če so torbice uvožene iz kitajske boš moral plačat davek in carino, kar pa se plača glede na ceno in tarifno številko. Tko da če veš ta podatek-tarifno ti bi lahko na oko zračunala kolk bi blo.

Nazadnje urejeno:

Daniel

Guru
21. dec 2007
6.048
3.732
113
Če bi vedel kje se pogleda, bi povedal
smile-1.gif

Zanima me ravno zato, ker do 22 EUR ni carine in davka, od 22 do 150 EUR pa bi se naj plačal davek. Me bodo v primeru nejasnosti kontaktirali z Carinske pošte?

No spodaj piše še

Other Int'l Postage (see description): FREE
Estimated delivery: Varies*

All delivery by HK Post Registered Air Mail

sajkek

Guru
16. mar 2008
36.079
11.185
113
hm... ce ti bo poslal preko navadne pošte, ne boš nič plačal (3x kupil passporte po 61 € vsak iz malezije), ce pa gre preko ne vem cesa, pa se ustavi na carinski pošti, ampak še to samo pri višjih zneskih, enkrat sem imel cca 90$ pa sem sedal ene dodatno 20 €

Status
Tema ni odprta za nadaljno razpravo.