Spletni nakupi e-BAY (2)

Status
Tema ni odprta za nadaljno razpravo.

crashednburnt

Majstr
Osebje foruma
20. jul 2007
8.746
434
83
Goriška
www.avtopro.si
Citat:
Uporabnik ovca pravi:
Garancijsko ali ne?
Če prvo, ti mora servis plačat stroške pošiljanja oz. se označi, da oni vse krijejo.
Če drugo, nimam pojma
smile-1.gif

Ne, ne gre za garancijsko popravilo, stvar gre na popravilo k nekomu XY.

SouthPark

Jas da nea vem?! Ka te je...
5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
Pa kak mu lahko gre v + če kupiš recimo neko malenkost za 1,5€ in pride čez pol sveta zastonj?

Res je sicer, da ima marsikateri HK prodajalec skladišče v Nemčiji, ampak od tam do SLO so velikokrat višje poštnine.

Pbutec

100. registrirani uporabnik
20. jul 2007
15.198
3.562
113
Marlbor
Iz Azije je poštnina skoraj zastonj. Sem naročil enkrat eno zadevo težko skoraj pol kilograma in je bila poštnina praktično cenejša kot če bi mi kdo znotraj Slovenije poslal.
Pa tudi sicer so paketi iz Nemčije v Slovenijo cenejši kot znotraj Slovenije.
bonk.gif

Steve

Guru
13. avg 2007
10.012
1.912
113
mene zanima če je komu jasno kako je lahko carina iz uk do nas 0,09 funta
stupid-1.gif
pa ni pomota, sem plačal in tip je že poslal
769438-ebay.JPG

Priponke

• 769438-ebay.JPG
    769438-ebay.JPG
    8,2 KB · Ogledi: 192
Nazadnje urejeno:

sniper007

Pripravnik
22. jul 2007
712
0
16
Verjetno misliš poštnina ne carina. Ja tako je pač prodajalec zbral, da je tok carina ma že tok večjo glavno ceno izdelek da je tam vštel stroške, ki jih bo imel z pošto...

Steve

Guru
13. avg 2007
10.012
1.912
113
poštnina ja. za izdelek pa je cena manjša proti večini ostale ponudbe na ebayu, proti ceni v slo pa je deljeno z 3
smirk-1.gif

naša pošta pa ti kasira 90c da pošlješ pismo v sloveniji, zraven pa še dodajo da morajo nujno podražit, pa itak imamo zelo poceni pošto proti ostalim evropskim državam
stupid-1.gif

Dwayne

Pripravnik
22. avg 2007
357
0
16
Maribor
Za vse, ki ste čakali moj odgovor na temo "TEŽAVA S CARINO".... še končni epilog.

Na predlog zastopniške pisarne, ki ščiti pravice lastnikov blagovnih znamk, sem v pisni izjavi moral odstopiti od prvotne izjave, s katero sem za izdelek, ki sem ga kupil, trdil da je pristen. Na ta način sem se izognil sodni tožbi in stroškom, ki bi temu sledili.

Dva dni nazaj sem pa končno dobil dopis carinske uprave s katero so me obvestili, da gre zadeva v uničenje in da nobeni stroški niso bili priglašeni.

Prodajalca na ebayu sem obvestil o zadevi in ga zaprosil za refundacijo, na kar pa je le delno pristal, saj mi je bil pripravljen povrniti le stroške kupnine, ne pa tudi poštnine, ki so kupnino presegali. Na PayPal sem zato moral faxirati celotno dokumentacijo carine in omenjene zastopniške pisarne, nakar so pri paypalu odločili v mojo korist. Refundacija naj bi se izvršila v prihodnjih dneh.

Toliko. Lp. dwayne.

Dacho

Fizikalc
5. sep 2007
1.872
1
38
45
Ljubljana
Jaz sem kupoval nekaj VGA kablov pa 3.5mm kablov za zvočnike iz UK, pa je poštnina brezplačna. Pa kabli so že sami po sebi cenejši kot v naših trgovinah. Go figure.

ErazeM4

Pripravnik
1. mar 2008
191
0
16
Zanima me, kaj lahko narediš v primeru, da preko Ebaya naročiš neko jakno, ki je seveda oglaševana za pristno izkaže pa se da je ponaredek. Seveda, če zadevo naročiš v Evropi, da ne gre skozi carino ter, da tako že oni ne odkrijejo da je ponaredek?

B81

22. jul 2007
37.758
11.031
113
KSZ

Še čakam na paypal, pa sem mu rekel, da bi nekaj z viso plačal, zdaj pa mi je to napisal:

----> is it possible to do a BACS payment or cheque?

Regards <----

Kaj pa je BACS payment?

LP

Dacho

Fizikalc
5. sep 2007
1.872
1
38
45
Ljubljana
Bancno nakazilo kot sem jaz razumel, pogooglaj pa bos vse izvedel. Anglezi imajo BACS sistem za nakazila. Predvidevam, da bi SEPA nakazila tudi morala delovati. Čeprav bi jaz kar raje s Paypalom plačal.

B81

22. jul 2007
37.758
11.031
113
KSZ

Čakam 2-3 dni na kodo od paypal...za probo sem hotel nekaj kupit, izbira je bila paypal in prevzem, stisno sem ob prevzemu in dobil tale email, ki je imel to zraven:

Njegovo ime

Ich werde die Bezahlung in Höhe von EUR 35,50 per Barzahlung bei Abholung in Kürze vornehmen.

Moje ime

Kao da sem to jaz napisal, wtf je to?
A dobim račun in ko ga plačam, pošljejo? No saj tak bi blo pošteno.

Hvala!

gonilnik

gps navigator
23. jul 2007
651
8
18
50
Citat:
Uporabnik Denis pravi:
KSZ

Čakam 2-3 dni na kodo od paypal...za probo sem hotel nekaj kupit, izbira je bila paypal in prevzem, stisno sem ob prevzemu in dobil tale email, ki je imel to zraven:

Njegovo ime

Ich werde die Bezahlung in Höhe von EUR 35,50 per Barzahlung bei Abholung in Kürze vornehmen.

Moje ime

Kao da sem to jaz napisal, wtf je to?
A dobim račun in ko ga plačam, pošljejo? No saj tak bi blo pošteno.

Hvala!
Ne,ni to to.Tukaj ti piše plačal bom 35 ob osebnem prevzemu .To pomeni da si kliknil da boš šel iskat k njemu domov in boš plačal ko boš paket pri njem zdignil

B81

22. jul 2007
37.758
11.031
113
Ja fak, kaj pa zdaj?

Ihre Rechnungsadresse / Lieferadresse:

Pod tem je dvakrat moj naslov napisan.

Nazadnje urejeno:
Status
Tema ni odprta za nadaljno razpravo.