Spletni nakupi e-BAY (2)

Status
Tema ni odprta za nadaljno razpravo.

krava

Majstr
5. sep 2007
3.669
341
83
www.kacnje.eu
Če je pošiljka priporočena, potem pošte pač med seboj poskusijo ugotoviti kje stvar stoji (po številki pošiljke) oz. ti povedo, da je prejemnik zadevo dobil na določen datum.
Če se zgodi, da je ne najdejo, dobiš bolj malo nazaj - le nekajkratnik poštnine ali nekaj takega. Prednost pred navadno pošiljko je predvsem v možnosti sledenju.

Če pa želiš zadevo zavarovati, pa moraš izbrati dražje pošiljanje (vrednostno ...). Tam pa ti potem zaračunajo pri poštnini več, je pa res, da tudi dobiš vrnjeno več ...

sole

Fizikalc
20. jul 2007
1.452
24
38
Citat:
Uporabnik Dacho pravi:
Ja če si poslal priporočeno, imaš verjetno še listek pri sebi? Najbolje poklicat na pošto pa vprašat. Drugače pa poštarji v UK že lep čas štrajkajo in so se dostavni roki podaljšali. Al si kam drugam pošiljal?

tudi jaz čakam iz UK račun, katerega je prodajalec poslal po pošti (roba je bila poslana preko UPS-a) in mi je sporočil, da poštarji že dolgo štrajkajo.

Steve

Guru
13. avg 2007
10.012
1.912
113
my ass sledenje. že tip na šalterju mi je povedal da sledenje dela po slo, po tujini pa ne. in res je bilo tako. vse kar je pisalo je bilo, kdaj je zapustila ljubljano
smirk-1.gif

sicer pa je pošiljka včeraj prispela v uk po 10 dnevih (rečeno je bilo 4) in denar mi je bil vrnjen
smile-1.gif

sad

Guru
24. avg 2007
21.202
9.839
113
Citat:
Uporabnik cunctator pravi:
te ne zanima.če je tip napisal poštnino kot jo je,je to sedaj njegova stvar. sam sem kar nekajkrat uštel,pa nisem mogel nič.požreš tistih par € in greš dalje.
napiši mu,da ga boš prijavil ebayu in počakaj na odgovor.
Imaš popolnoma prav, le ton je lahko morda vseeno malo drugačen. Pač napišeš, da to ni tvoja zadeva in da je bila z njegove strani cena takšna in ti si jo sprejel. Če ne gre zlepa, potem pa omeniš prijavo na PP. Se mi zdi, da smo še vedno ljudje ali pač ne?

GTI_Fan

Pripravnik
1. sep 2007
245
0
16
Po moje tukaj prijava na Paypal ne bo imela učinka. Saj prodajalec je bil fer in je ponudil vračilo denarja. Pač se je zakalkuliral...

GTI_Fan

Pripravnik
1. sep 2007
245
0
16
In kaj bo drugače, če prijavi? Denar bo dobil nazaj - kar pa mu je ponudil že tudi prodajalec...
Če bi bil nategator bi preprosto rekel, da rabi še xx EUR za pošiljanje in nobene druge možnosti. Potem pa bi bila prijava smotrna...
Sicer pa je to moje mnenje. Jaz se s prodajalcem ne bi kregal. Bi sprejel denar nazaj... Če pa hočete (in imate čas) iskati dlako v jajcu pa kar...

sad

Guru
24. avg 2007
21.202
9.839
113
Ebay hvala bogu ni Bolha in to, da se denar vrne je zgolj dobra volja kupca. Kupec, če bi zajebal, bi tudi moral plačat, če ne bi bil prodajalec dobre volje. Tako da, je vse odvisno od tona v katerem je bilo pismo pisano in kakšen prasec hočeš bit.
Ja, na koncu bi bil ti na istem, prodajalec pa rabi še dva ''problemčka'' pa bo letel. In pokneš mu še negativen feedback, tako da vsi bodoči kupci vedo, kako in kaj. Je možnost, da je zajebal, je pa tudi možnost, da tako sistematično vleče več keša, kot bi ga moral.

Gox

1.200. registrirani uporabnik
24. sep 2007
1.979
71
48
44
www.citroenar.com
Mene pa nekaj zanima glede carinske dajatve :)

Ne najdem na njihovi strani pod kaj bi spadala LED svetilka ... koliko % se carini?

Kupil sem LED svetilko za 75AU $ (cca. 47€), pisalo je da je Avstralija, prišla pa je iz Honkonga :)

Zdaj je paket na Carinski pošti, čakam da mi pošljejo račun za stroške carinjenja ... me pa firbec mantra koliko bom še doplačal :)

sad

Guru
24. avg 2007
21.202
9.839
113
carine ne boš plačal, ker je pod mejo, stroški bodo ddv in cca. 5 eur za postopek.

B81

22. jul 2007
37.757
11.028
113
Aha, torej 70 eur vredna stvar iz UK ne čaka na carini (10 dni, odkar sem plačal s paypalom)? Prodajalec ne odgovori nič.
Iz ZDA sem dobil polno škatlo glukozamina prej kot v 14 dneh, pa je šlo skozi carino.

B81

22. jul 2007
37.757
11.028
113
pa ja, če sem zmeden, no, potem pa že res predolgo hodi, pred tednom dni v četrtek bi naj bilo poslano.

Muzo

Pripravnik
10. sep 2007
268
0
16
nekdo je nekaj omenjal da v UK štrajkajo poštarji in da zato vse skupaj nekaj dlje traja. Tudi sam čakam en paket.

Status
Tema ni odprta za nadaljno razpravo.