Spletni nakupi e-BAY (2)

Status
Tema ni odprta za nadaljno razpravo.

B81

22. jul 2007
37.752
11.026
113
Dobil danes. ne vem, kda je točno prišlo, ker je naš novi Super poštar nesel kak kilometer na napačen naslov in je danes gospodična prinesla k nam
smile-1.gif

iz Nemčije pa je prišlo v treh dneh.

Dacho

Fizikalc
5. sep 2007
1.872
1
38
45
Ljubljana
Jaz sem iz UK ponavadi dobil vse v 3-5 delovnih dneh. Vendar pa v zadnjem mesecu traja 10-15 delovnih dni zaradi poštarjev, ki tam gor na otoku stalno nekaj štrajkajo in je eBay zaradi tega tudi umaknil možnost ocenjevanja Delivery-a, ker prodajalci ne morejo vplivati na hitrost poštarjev v času štrajka.

x5x

600.registrirani uporabnik
22. avg 2007
2.666
9
38
Ljubljana- okolica
Iz uk sem plačal 17ga dobil včeraj 23ga.. se mi ni zdelo počasno..... Kitajci pa kakor je se mi je zgodilo da sem dobil v 1 tednu pa tja do 1ga mesega. Povprečno pa 3 tedne kot je sad rekel.

sad

Guru
24. avg 2007
21.202
9.839
113
Odvisno tudi kako prodajalec pošlje.
Recimo pri nas, če pošlješ pospešeno v HK (doplačilo manj kot 50 centov za pisemsko pošiljko) pride v cca. 10-ih dneh, sicer se pa obira skoraj en mesec.

Narodnjak

Majstr
20. jul 2007
10.364
309
83
39
Ljubljana
KSZ

kok ponavad traja nakazilo denarja iz SLO v NEM?

Na moji banki je bilo danes poknjiženo, včeraj pa plačal preko SEPA nakazila.

Dacho

Fizikalc
5. sep 2007
1.872
1
38
45
Ljubljana
Mislim, da se SEPA plačila izvajajo T+2 ali T+3, skratka najkasneje v dveh do treh dneh po plačilu bi se moral denar usesti na račun prejemnika.

Narodnjak

Majstr
20. jul 2007
10.364
309
83
39
Ljubljana
das Geld haben wir erhalten. Wir benötigen noch den Verbingungsnachweis und dann senden wir sofort die Rechnung und den Fahrzeug-Brief raus.

kaj to točn pomen?
smile-1.gif

Bucko

Fizikalc
28. avg 2007
1.741
53
48
Denar so dobili, sedaj rabijo še Verbingungsnachweis ... pojma nimam kaj je to (nekakšen dokaz o prenosu). Ko to dobijo, takoj pošljejo računi in prometno.

Nazadnje urejeno:

matejmesar

Pripravnik
1. jul 2009
95
0
6
Vprašanje za poznavalce eBay:

Na nemškem ebayu bi kupil eno zadevo (avkcija).
Prodajalec ima sicer le 45 feedbackov (40 kot prodajalec), vendar bi to še nakako preživel. Vsi so pozitivni.
Moti me le to, da za feedbacke v zadnjih 90 dneh ni podatkov o artiklih, kot je to običajno. Ponavadi sem v takem primeru pregledal, kaj so predhodniki kupovali in po kakšni ceni, sedaj pa tega ni. Pri ostalih prodajalcih deluje to normalno.
Morda kdo ve, zakaj to?

LPM

sad

Guru
24. avg 2007
21.202
9.839
113
Nič posebnega, pač prodajalec noče, da bi se videlo, kaj je prodajal. Tveganje seveda obstaja, ni pa nujno, da je večje kot če bi bili feedbacki javni. V obeh primerih ti ne more nihče zagotovit, da bo 100 % ok.

Dacho

Fizikalc
5. sep 2007
1.872
1
38
45
Ljubljana
Kot so ti že rekli, prodaja je bila privatna in se ne da videti kaj so kupovali. Če 40 folka ni nategnil, verjetno tudi tebe ne bo. Jaz sem do sedaj ene dvakrat bil mal na trnih, če se bo vse dobro izšlo, ker sem plačal prek bančnega nakazila znesek na 100 EUR, a je šlo vse kot je treba. Sicer obstaja verjetnost, da boš pušnil, a ne prav velika, edino če se ne odloči, da boš ti prvi katerega bo zajebal. A glede na to, da je prodal do sedaj 40 stvari in jih misli prodajati še naprej, ne bo zaradi tebe ogrozil svoj obstoj na eBayu.

matejmesar

Pripravnik
1. jul 2009
95
0
6
No saj običajno v takem primeru tudi jaz zaupam. Sem že kupoval pri podobnih prodajalcih in je bilo vse OK.
Le pomanjkanje informacij o prejšnjih stvareh me je zmotilo. Do sedaj so to še vedno vsi imeli. Sem pomislil, da je morda kaj bolj resnega.

Hvala za pojasnila.

LPM

lost1

mnz
19. jul 2007
8.462
147
63
KSZ:

Skos sem mislil da so ebayi povezani med sabo, zdej pa ne vem a se motim ali ne?
Namreč na www.ebay.co.uk , ko iščem en artikel, so popolnoma drugačni rezultati.

Pa še zanima me,kako bi lahko pogledal vse možne avkcije ki se zaklucijo recimo v zadnji uri ali pa v zadnjih 30 minutah? Tko, če slučajno kdaj kej zanimivga pride, neglede na zvrst artikla
grin1.gif

Fusion

Fizikalc
1. okt 2007
13.448
3
38
ksz:
dobil sem "drugo priložnost", pa mi ni najbolj jasno kaj to pomeni.

Enkrat sem bidal, pa sem izgubil. Sedaj pa mi po parih dneh prodajalec ponudi enak izdelek po približno taki ceni kot sem bidal. Je to pač samo dobra volja prodajalca in bi rad prodal ali je kje drugje fora?

Sem pa v tem času že zbidal pri drugem prodajalcu tko da ne rabim več.

@lost1
glede na končnico .com, de, uk... pomeni iz katere države je. Meni je to zelo ql, da niso med seboj pomešani. Kaj mi nuca ponudba iz neke države, če pa 99% ljudi recimo sploh ne pošilja v slo. Pa fajn mi je da se ne mešajo evropske in zunaj evropske ponudbe, ker pri slednjih moreš potem računat še na "zaplete" okoli carine. Bi iblo pa morda fajn možnost, da si izbereš po katerih državah hkrati bi rad iskal (uk, de, at, it...)

je pa bilo včasih, da so bili spodaj pod zadetki še zadetki iz druge države, men se zdi da iz. com, pa cene so bile v evrih napisane poševno.

Status
Tema ni odprta za nadaljno razpravo.