Spletni nakupi e-BAY (2)

Status
Tema ni odprta za nadaljno razpravo.

cizy

Fizikalc
21. jul 2007
6.976
64
48
ksz

Je možno da jaz nekaj kupim plača pa nekdo drug preko svojega paypal accounta?

B81

22. jul 2007
37.757
11.028
113
Ok, kupil ohišje za gsm, da se preizkusim
smile-1.gif
, zdaj pa me zanima, če hočem kaj prodat, kako je s pošto? Katero uporabljate za pošiljke tam, do recimo 5 kg?

Rikolus

Fizikalc
19. jul 2007
2.369
89
48
Rabim pomoč....

Na ebayu sem bi licitiranju zmagal, dobil račun in plačal. V raučnu je bilo zajeto (in na računu tudi specificirano) pošiljanje v vrednosti 22€. Sedaj po 14 dnevih mi možakar odgovarja, da so stroški transporta večji in da naj:

1. naj odstopim od nakupa in mi vrne denar
2. če želim vseeno kupit stvar, da potem moram doplačat za razliko za stroške transporta (ker je kao izdele velik). koliko to znese ni napisal

Mene zanima kaj storiti, da bo najboj učinkovito? Ker je več kot očitno, da se je tip zajebal z obračunom stroškov pošiljanja, ampak to ni moj problem. Jaz sem plačal in imam potrjeno plačilo.

cunctator

Pripravnik
18. jul 2007
294
0
16
te ne zanima.če je tip napisal poštnino kot jo je,je to sedaj njegova stvar. sam sem kar nekajkrat uštel,pa nisem mogel nič.požreš tistih par € in greš dalje.
napiši mu,da ga boš prijavil ebayu in počakaj na odgovor.

Zgaga

Guru
25. jul 2007
10.616
4.572
113
50
Na sončni strani ALP
Enaka zgodba. Plačam, čez 2 dni pa dobim obvestilo, da je poštnina večja. Mu zagrozim, da bom incident prijavo eBayu in PayPalu,
nakar mi napiše nazaj, da lahko pošlje po kao navadni pošti... Že v štartu te ucepi za 20€ potem p ahoče še 1x 20€. Banda!
10.gif

monaco

gps navigator
19. jul 2007
3.640
0
36
www.ramsak.si
Če piše v avkciji kot način pošiljanja registered mail, UPS ali kaj podobnega, potem ne sme pošiljat po navadni pošti. Oziroma če že prevzameš tveganje da ti pošlje, lahko prevzameš robo, njemu pa javiš da nisi dobil...

Steve

Guru
13. avg 2007
10.012
1.912
113
mene pa zanima če ima kdo izkušnje z vračanjem blaga in le to ne prispe do tja? sem namreč nekaj vrnil, moralo bi že bit tam, ampak ni. saj malo bom še počakal, ampak če se je stvar izgubila, koga naj vlečem za jajca? pošto? poslano je bilo priporočeno v uk, vrednost je 65€, samo mi ni jasno kako jaz njim lahko dokažem koliko je bilo vredno, saj si lahko enostavno zmislim
rolleyes-1.gif

Dacho

Fizikalc
5. sep 2007
1.872
1
38
45
Ljubljana
Ja če si poslal priporočeno, imaš verjetno še listek pri sebi? Najbolje poklicat na pošto pa vprašat. Drugače pa poštarji v UK že lep čas štrajkajo in so se dostavni roki podaljšali. Al si kam drugam pošiljal?

Steve

Guru
13. avg 2007
10.012
1.912
113
ja bo najboljše poklicat. listek imam, samo zanima me kako dokazat koliko je bila pošiljka vredna? res sem pozabil da štrajkajo, mogoče je to razlog da zamuja

Status
Tema ni odprta za nadaljno razpravo.