Spletni nakupi e-BAY (2)

Status
Tema ni odprta za nadaljno razpravo.

Pbutec

100. registrirani uporabnik
20. jul 2007
15.198
3.562
113
Marlbor
Citat:
Uporabnik akajguj pravi:
ampak ugotovil pa sem da ni res da so rezultati iskanja enaki... še huje... npr nokia n95 8gb, ki ga najde na ebay.de, ne bos mogel najti drugje...
Prodajalec pri oddaji oglasa označi, na katerih področjih (*.de, *.at, *europa, , *svet, *.uk, ...) naj se oglas objavi.
smirk-1.gif

akajguj

Zelenc'
13. dec 2009
3
0
1
a lahko nastima da se vidi na vseh?

kateri ima največ rezultatov ponavadi... oz. kje se najbolj splača kupovati za nas slovence....

monaco

gps navigator
19. jul 2007
3.640
0
36
www.ramsak.si
Ne da se. Celo na global.ebay.com prikazuje samo oglase, ki imajo izbran shipping worldwide.
Katerega izbrati? Odvisno kaj kupuješ. Načeloma ebay.de in ebay.co.uk. Tudi razna vzhodnoazijska elektronika je v večini primerov najcenejša na ebay.co.uk

akajguj

Zelenc'
13. dec 2009
3
0
1
2. podvprašanje... kaj lahko naredim če kupim telefon, ki je res točno tak kot more bit, vendar ima recimo napako, npr. ekran ne dela pravilno, se ugaša ali karkoli... plačal sem že... kako dokazat da je to bilo že prej...

kaj lahko naredim prodajalcu, a) ali jaz dobim dnar nazaj, b) a bo prodajalec naskrkal? - kako dokazat (recimo tudi to da je oksidiral zaradi vode)... sej je to lahko blo prej al pa sele zdj...

sad

Guru
24. avg 2007
21.202
9.836
113
Kontaktiraj prodajalca in mu opiši problem. Jaz zaenkrat še nisem imel težav glede tega. Če boš imel težave odpri Dispute na Paypalu, čeprav se mi zdi, da se boš lahko zgolj obrisal pod nosom, ker po novem kolikor vem, se ne spuščajo več v odločanje, če z artiklom kaj ni v redu. Vsaj jaz sem tako pušnil pri enih igračah.

halo

Fizikalc
22. jul 2007
2.211
0
36
52
Ljubljana
To si pošiljal po hitri pošti ali po navadni.
In koliko te je prišlo vse skupaj.
Zanima me kok me pride eno pismo (paketič) do 100g?

LP

x5x

600.registrirani uporabnik
22. avg 2007
2.666
9
38
Ljubljana- okolica
ksz.
vem da je bilo že enkrat(mogoče tudi večkrat) povedano samo nenajdem( v glavi imam 30 dni).
koliko časa imaš za feedbacke? Pred slabim mesecem sem naročil neko zadevo pa je še vedno nisem dobil...

halo

Fizikalc
22. jul 2007
2.211
0
36
52
Ljubljana
Mam pa še eno vprašanje in sicer (nisem šel brat vse strani ker se mi ne da)
d055.gif

Nekdo mi preko payPal nakaže denar. V kolikem času je to vidno na mojem PP računu?
Če mi nekdo govori, da je plačal; jaz pa na računu še vedno nimam denarja.
Verjetno hoče ''gratis''
stupid-1.gif

AvtoFun

Guru
29. dec 2007
18.463
2.453
113
Okej momci zdaj pa na hitro! Kupujem določeno stvar katero ponuja uporabnik iz Madžarske. Ima cca. 20 feedbackov je 100% in gre tudi preko paypala. Torej če me nategne a mi Paypal vrne v VSAKEM primeru al obstajajo kake trusted liste na katerih more bit ta uporabnik da dobim keš nazaj? Gre pa za vrednost cca. 350€? Hvala!!!

Lp

sad

Guru
24. avg 2007
21.202
9.836
113
Citat:
Uporabnik halo pravi:
d055.gif

Nekdo mi preko payPal nakaže denar. V kolikem času je to vidno na mojem PP računu?
Verjetno hoče ''gratis''
stupid-1.gif
Vidno je v parih sekundah. Če govori drugače je ali nakazal komu drugemu ali pa laže.

sad

Guru
24. avg 2007
21.202
9.836
113
Pri opciji plačila ob izbiri PayPal imaš običajno navedeno do katere višine si zaščiten.
Preveri tudi za kaj so bili feedbacki dani in pa kdo jih je dal. Da niso bili vsi zgolj uporabniki z enim feedbackom.
evil.gif

Sicer pa daj link pa lahko pogledamo. Lahko tudi na pm.

sad

Guru
24. avg 2007
21.202
9.836
113
Citat:
Uporabnik x5x pravi:
ksz.
vem da je bilo že enkrat(mogoče tudi večkrat) povedano samo nenajdem( v glavi imam 30 dni).
koliko časa imaš za feedbacke? Pred slabim mesecem sem naročil neko zadevo pa je še vedno nisem dobil...
Kolikor vem je 2 meseca čas, da oddaš. Potem ti artikel izgine iz pogleda in ne moreš več dat.

sad

Guru
24. avg 2007
21.202
9.836
113
Na pošti navadna pospešena pošiljka. Za pismo s cca. 100g je prišlo 1,32 EUR do HongKonga.
grin1.gif

Steve

Guru
13. avg 2007
10.012
1.912
113
Citat:
Uporabnik sad pravi:
Citat:
Uporabnik halo pravi:
d055.gif

Verjetno hoče ''gratis''
stupid-1.gif
Vidno je v parih sekundah. Če govori drugače je ali nakazal komu drugemu ali pa laže.

če si plačal preko pp z kreditno kartico in gre zdaj za vračilo denarja, se ti znesek ne pokaže na pp balance, ampak gre direkt na kartico. če je, ali ni, pa poglej po details tistega nakupa, o katerem se gre.
če pa gre direkt za nakazilo, pa se vidi takoj

Steve

Guru
13. avg 2007
10.012
1.912
113
veliko se je tukaj spraševalo, kako lahko nekdo, ki ne dostavlja v slovenijo, pošlje v avstrijo na pošto, pa nikoli ni bilo odgovora.
Moj kolega je to izvedel tako, da je poslal na naveden naslov, čez par dni poklical gor če je že prišlo, šel iskat na pošto v šentilj (spielfeld), plačal nek drobiž in rešeno
smile-1.gif

Vorname POSTLAGERN
Nachname IME PRIIMEK
Firma POSTAMT SPIELFELD
Strasse/Nr. SPIELFELD 4
PLZ/Ort
8471 SPIELFELD

Land Österreich

sad

Guru
24. avg 2007
21.202
9.836
113
Citat:
Uporabnik Steve pravi:če si plačal preko pp z kreditno kartico in gre zdaj za vračilo denarja, se ti znesek ne pokaže na pp balance, ampak gre direkt na kartico. če je, ali ni, pa poglej po details tistega nakupa, o katerem se gre.
če pa gre direkt za nakazilo, pa se vidi takoj
To drži, da denar gre v tem primeru na kreditno kartico, vendar transakcija je še vedno takoj vidna v PayPal sistemu. Vrednost je sicer nič, ker gre refund na PayPal in takoj potem naprej na kreditno kartico.

Steve

Guru
13. avg 2007
10.012
1.912
113
seveda je transakcija vidna, samo ne na prvi strani, tam ti prikazuje 0. vidno je ko greš gledat promet tistega nakupa za katerega gre. tam se vidi + in -. to sem pogruntal šele ko mi je bilo rečeno da je denar vrnjen, meni pa je vedno 0 prikazovalo. šele ko sem šel gledat podrobnosti sem videl, da je bil denar že zdavnaj nakazan
smile-1.gif

Status
Tema ni odprta za nadaljno razpravo.