Spletni nakupi e-BAY (2)

Status
Tema ni odprta za nadaljno razpravo.

OldSkul

gps navigator
20. jul 2007
1.866
12
38
evo, da mal poročam. Danes dobil paket od dealextreme. 6 januarja je šel iz HK pošte, danes sem ga dobil. Super.
Paket, ki sem ga poslal na Kitajsko (garancija) je tudi že prevzet. Poslano 21. decembra, na Kitajsko je sicer prišlo že 30. decembra, samo je zadeva prišla v Peking. Da je prišlo do naslovnika v Shenzhen Cityju je trajalo še kr nekaj dni (en tedn). 9. januarja je bilo prevzeto.
Poslal sem s priority airmail kot navadno pismo.

lost1

mnz
19. jul 2007
8.462
147
63
Če recimo nekaj bidas na ebayu, kako to skenslas?

Ravno včeraj sem nekaj bidal, potem kasneje pa sem si malce premilil. Sej ni bilo veliko 50€,ampak ajde...
Posljem prodajalcu sporocilo, ce si lahko premislim brez negativnega feedbacka in mi odgovori da ni problema, samo naj posljem kao da odstopam oziroma zapiram mojo odločitev. Preklikal sem vse zivo,tega nisem našel kje lahko "storniram" mojo ponudbo pod pogojem da se on strinja. Potem sem si rekel da če nebo nihče več bidal, bom pač vzel,sej je bilo ugodno....no na sreči je potem nekdo dvignil ceno za 1$ in se je zadeva sama rešila.

Skratka, rad bi zvedel ali je možno stornirati odločitev oziroma dati predlog za stornacijo prodajalcu, ter kje?

Dacho

Fizikalc
5. sep 2007
1.872
1
38
45
Ljubljana
Ne vem, meni prav tako ni uspelo stornirati. Je bilo pol tako, da pac nisem placal in sem cakal na reminder za unpaid item, pa sem pol na koncu dobil unpaid item strike, vendar pa je bil to moj prvi in prvi unpaid item strike naj bi se brisal. No meni ni uspelo stornirat. Pa mi je tudi prodajalec rekel, da samo pocakam, da me ebay opozori, da nisem placal in naj odstopim... pa ni slo.

lost1

mnz
19. jul 2007
8.462
147
63
NUJNO !!!

Včeraj sem dal nekaj na ebay za prodajati, seveda nisem mislil da bom prodal hitro,ampak glej da hudica, je že prodano. Zdej pa kako postopati, da se nebom opekel? Paket je težek cca 1KG , preko koga poslati v UK ? Pošta SLO? DHL & CO ?
Namreč verjetno mu moram sporociti se točne stroške pošiljanja, da mi plača vrednost + stroške.

Glede na to da mi bo plačal cez paypal, kje jaz vidim ta "denar" in da vem da je "za ziher" gor ?

Thnx za pomoc, prvid da sem kej prodajal gor.

monaco

gps navigator
19. jul 2007
3.640
0
36
www.ramsak.si
Pokliči na pošto in vprašaj za stroške. Priporočena pošiljka bo čisto ok. Potem mu javi skupno ceno. Ko bo nakazan denar se prijavi na svoj Paypal account in poglej če je gor. Dobiš pa tudi obvestilo o prejemu denarja po mailu.

john

Pripravnik
27. sep 2007
646
0
16
ne, ostane na paypalu, lahko si ga pa nakažeš ti, vendar paypal vzame nekaj procentov (se mi zdi da 4%)

LP

Dacho

Fizikalc
5. sep 2007
1.872
1
38
45
Ljubljana
Kot rečeno, za pošiljke do 2kg je najcenejša pošta potem do 5 kg pa GLS.

Ko dobiš denar na Paypal, dobiš tudi mail obvestilo. Čudi me, da je kupil zadevo če nisi napisal stroškov pošiljanja, ker zdaj si lahko ti zmisliš koliko boš računal.

Denar imaš na Paypalu in je najbolje, da ga kar gor pustiš za naslednji nakup. Če si ga nakažeš na kartico, bo Paypal sebi vzel provizijo. Že tako jo bo vzel, za nakazilo na Paypal (mislim da je 0,5 ali 0,25 funta plus 3% vrednosti nakupa).

LP

lost1

mnz
19. jul 2007
8.462
147
63
Ma sej sem napisal okvirne stroške pošiljanja 30 funtov , pod opombe sem pa napisal da bom zaracunal toliko kot bo resnično, nič več , nič manj.

lost1

mnz
19. jul 2007
8.462
147
63
No da se sporočim tukaj če bo kdo rabil, pošljem lahko kot paket ali pa pošiljka, cena je a tam tam, cca 18€ pride do 2kg , pa že zavarovano je ( paket) .

Tko da sem mu poslal tist obrazec za plačati in sedaj čakamo.

Maci

Fizikalc
18. jan 2010
2.989
0
36
Citat:
Uporabnik lost1 pravi:
No da se sporočim tukaj če bo kdo rabil, pošljem lahko kot paket ali pa pošiljka, cena je a tam tam, cca 18€ pride do 2kg , pa že zavarovano je ( paket) .

Tko da sem mu poslal tist obrazec za plačati in sedaj čakamo.

Off: Beli a si sebe poslal
evil.gif

lost1

mnz
19. jul 2007
8.462
147
63
Je ze kdo prodal kej preko ebaya?
Zdej sem kao dobil sporocilo iz paypala,da je kao vse OK,ampak mi je sumljivo sto na uro.skratka,ce je kdo ze prodal naj mi poslje PM ker me zanima kaksen mail je dobil. Namrec ta si je zdej zmislil da mu posljem v eno drugo drzavo,pa paypalu naj bi poslal travking number,skratka vse skup mi deluje ze natega in dokler ne vidim € oz £ na svojem paypal racunu,ni sanse da dam naprej pamet.

Dacho

Fizikalc
5. sep 2007
1.872
1
38
45
Ljubljana
Jaz sem ze prodal par zadev prek eBaya. Sicer pa imam tudi jaz v Paypalu registrirane 3 naslove, poleg svojega se od strica iz Nemcije pa sestricne iz UK (za tiste, ki ne posiljajo v Slovenijo). Pa mi pol zlahta preposlje.
smile-1.gif

Daj mi na PM mail, pa ti fwdjam en Paypal mail s placilom.

LP

lost1

mnz
19. jul 2007
8.462
147
63
To definitivno,ker cudno je to da hoce paypal tracking number preden mi da denar na moj racun....konc koncev si lahko zmislim tracking number. Vse skupaj disi po poskusu natega.

Status
Tema ni odprta za nadaljno razpravo.