Spletni nakupi e-BAY (2)

Status
Tema ni odprta za nadaljno razpravo.

lost1

mnz
19. jul 2007
8.462
147
63
Evo, mogoče bo pa kdo prebral in če je bolj naivne sorte, nebo kar letel na pošto slučajno...
849136-paypal.jpg

Priponke

• 849136-paypal.jpg
    849136-paypal.jpg
    70 KB · Ogledi: 262

crashednburnt

Majstr
Osebje foruma
20. jul 2007
8.746
434
83
Goriška
www.avtopro.si
ksz

Imam težavo. Stvar je sledeča - anglež je imel na eBayu oglas za motorni računalnik za Opel Astro z motorjem Z14XE. Prek eBaya sem ga vprašal, če je možno poslati zadevo v Slovenijo in koliko bi prišla poštnina. Ravno tako sem ga vprašal, če se zadevo (motorni računalnik) pritrdi s 4 vijaki. Prodajalec mi je odvrnil, da ni problem poslati v SLO, poštnina bo 20 GBP, stvar pa se pritrdi s štirimi vijaki. Super. Grem na eBay, hočem naročiti in dobim sporočilo, da kot kupec iz tujine stvari ne morem naročiti in moram prej kontakirati prodajalca. Kontaktiram prodajalca in mu razložim situacijo, nakar mi predlaga, naj mu samo nakažem denar prek PayPala in bo stvar poslal. Tako sem tudi naredil in pred tremi dnevi sem dobil paket domov. V tem pa je težava - motorni računalnik sploh ni za motor Z14XE, ampak za starejši, X14XE motor, poleg tega pa se pritrdi s tremi (3) vijaki in ne s štirimi! Prodajalcu sem razložil situacijo, on pa mi je odvrnil, da naj pošljem nazaj in mi bo vrnil denar. Denarja noče vrniti vnaprej, zato sem oprl Dispute na PayPal Resolution Centru, ker sem opisal situacijo (nisem pa omenjal oglasa z eBaya). Prodajalec n vsa moja sporočila odgovori kot "item is as described". Ali lahko kar takoj zaprem dispute in pustim PayPalu, da presodi situacijo?

Hvala za odgovore!

Dacho

Fizikalc
5. sep 2007
1.872
1
38
45
Ljubljana
Jah, ze od starta bi moral dogovoriti s prodajalcem, da spremeni listing, ker po defaultu imas kot prodajalec nastavljen, da ne dovolis nakup iz drzav v katere ne posiljas, in moras to odkljukat.

No zdaj ko urejas dispute na Paypalu, bos moral pomojem v vsakem primeru vrniti izdelek, pa bos dobil denar.
LP

crashednburnt

Majstr
Osebje foruma
20. jul 2007
8.746
434
83
Goriška
www.avtopro.si
Pazi to ... sem dal Claim in takoj dobil nazaj odgovor od PayPal-a:

Hello xxxx,

You have chosen to escalate your dispute to a PayPal claim. By ending
communication with the seller, you are asking PayPal to investigate the
case and decide the outcome. As part of our investigation, PayPal reviewed
any communication you may have had in the Resolution Center.

Our investigation into your claim is complete. As stated in our User
Agreement, the claims process only applies to the shipment of goods. It
does not apply to complaints about the attributes or quality of goods
received. Therefore, we are unable to reverse this transaction or issue a
refund.

WTF?!

lost1

mnz
19. jul 2007
8.462
147
63
Ce naročim nek plastični izdelek iz Kitajske, vrednost cca 60 USD pa postnina ene 30 USD , bom plačal carino / davek ali ne?
Ni nobena tehnična roba, nek difuzor za avto je to...

EDIT:
Odgovor z Carinske uprave je sledeč:
Če bo vrednost presegala 100 ( ali 150€ , nisem sure) , se plača DDV + carino.
Če bo vrednost presegala 22€ ( brez poštnine) , se plača samo DDV
Če bo vrednost pod 22€ ( brez poštnine), se ne plača ničesar.

Je še kakšen drug način kako spravit to zadevo mimo DDV in carine kot da napiše vrednost 20€ ? Gift verjetno nima veze, sample mogoče?

Nazadnje urejeno:

sniper007

Pripravnik
22. jul 2007
712
0
16
Citat:
Uporabnik lost1 pravi:

Odgovor z Carinske uprave je sledeč:
Če bo vrednost presegala 100 ( ali 150€ , nisem sure) , se plača DDV + carino.

150 e

Če bo vrednost presegala 22€ ( brez poštnine) , se plača samo DDV

vrednost izdelka +postnina

Če bo vrednost pod 22€ ( brez poštnine), se ne plača ničesar.

vrednost izdelka +postnina

Je še kakšen drug način kako spravit to zadevo mimo DDV in carine kot da napiše vrednost 20€ ? Gift verjetno nima veze, sample mogoče?

ne

Nazadnje urejeno:

Dacho

Fizikalc
5. sep 2007
1.872
1
38
45
Ljubljana
Jah ne vem, preberi si Paypal User Agreement pa kontaktiraj njihov customer support, ti bodo najbolje razlozili - pa se zelo odzivni so.

LP

lost1

mnz
19. jul 2007
8.462
147
63
Mogoce kdo ne ve,ampak ko kaj prodajas cez ebay, plačas provizijo ebayu tudi če ne prodas.
Ali se motim?

lost1

mnz
19. jul 2007
8.462
147
63
To je pa [censored] ,ampak mi je vsaj malce več jasno.
Namreč nekaj prodajam....en mi "kupi" , ceprav ni res kupil, a to tut plačam?
Item seveda relistam, ... mine en teden...spet relistam in imam odprtega za 15 funtov. Kdaj to plačam?
Kaj če ne plačam?
smile-1.gif

x5x

600.registrirani uporabnik
22. avg 2007
2.666
9
38
Ljubljana- okolica
Za oddajo oglasa plačaš . Sajceneje 0.40 funta. + doplačaš za dodatno sliko, itd..
Če ne prodaš plačaš samo odajo oglasa!
Če prodaš plačaš provizijo(konec mesca), lahko tudi v sredini tako da greš na my ebay/account Ter tam klikneš "You can make a one-time payment using PayPal or another payment method. " ter skeširaš.

Če dobiš kakega nigerijca-scammer ki ti zaje*be oglas(to sem se zadnjič ukvarjal) odpreš
Resolve a problem ter napišeš da ti noče plačat ter da je nigerjski cepc bla bal... Počakaš nekja dni(se mi zdi da 7) . On ne odgovori, zapreš ter oni ti stonirajo račun. Je pa res da popušiš 0.40 funta za objavo oglasa.

Nazadnje urejeno:

HEPAN

Majstr
5. sep 2007
2.889
155
63
Eno vprašanje. se pravi od tipota iz kitajske sem kupil 3 pare crocsov glede na naslednji odstavek bi moral biti oporščen dajatev do 45€.

"DDV se obračuna in plača po stopnji 20% oziroma 8,5% od davčne osnove (odvisno od vrste blaga), ki predstavlja carinsko vrednost skupaj s carino in drugimi dajatvami, ki se plačujejo pri uvozu.

Plačila DDV so oproščene:

pošiljke neznatne vrednosti, poslane prejemniku kot pismo ali paket v skupni vrednosti do 22 evrov. Oprostitev ne velja za alkoholne pijače, tobak in tobačne izdelke ter parfume in toaletne vode
pošiljke nekomercialnega blaga, ki jih fizična oseba s prebivališčem v tujini brezplačno pošilja fizični osebi na carinskem območju do vrednosti 45 evrov. Pošiljka se šteje kot pošiljka nekomercialne narave, če:

je priložnostna;
vsebuje blago, namenjeno izključno osebni uporabi prejemnika ali njegove družine; glede na naravo in/ali količino blaga pa se vidi, da gre za nekomercialne namene;pošiljatelj pošlje pošiljko prejemniku brezplačno;
skupna vrednost blaga v pošiljki, skupaj z vrednostjo spodaj navedenih izdelkov, ne presega 45 evrov."

Torej ima kdo kakšne izkušnje s tem ali to kdo kdaj upošteva? Glede na to da so bili crocsi poslani zastonj in da spadajo po nekomercialno blago po zgorn ji definiciji, mi nebi smeli zaračunati ničesar, skupna cena pa je 39 €. So komu kdaj že oprostili DDV in carino na podlagi zgornjega?

lp

monaco

gps navigator
19. jul 2007
3.640
0
36
www.ramsak.si
Ne. Blago, ki ga (lahko) kupiš v trgovini, na spletu... spadajo pod komercialno blago. Tudi pošiljatelj verjetno ni naveden na pošiljki kot fizična oseba. To, da je na dekleracijo iznačeno kot "Gift" pa ne pomeni nič, ker iz HK gre vse kot gift
wink-1.gif

Status
Tema ni odprta za nadaljno razpravo.