ksz
Imam težavo. Stvar je sledeča - anglež je imel na eBayu oglas za motorni računalnik za Opel Astro z motorjem Z14XE. Prek eBaya sem ga vprašal, če je možno poslati zadevo v Slovenijo in koliko bi prišla poštnina. Ravno tako sem ga vprašal, če se zadevo (motorni računalnik) pritrdi s 4 vijaki. Prodajalec mi je odvrnil, da ni problem poslati v SLO, poštnina bo 20 GBP, stvar pa se pritrdi s štirimi vijaki. Super. Grem na eBay, hočem naročiti in dobim sporočilo, da kot kupec iz tujine stvari ne morem naročiti in moram prej kontakirati prodajalca. Kontaktiram prodajalca in mu razložim situacijo, nakar mi predlaga, naj mu samo nakažem denar prek PayPala in bo stvar poslal. Tako sem tudi naredil in pred tremi dnevi sem dobil paket domov. V tem pa je težava - motorni računalnik sploh ni za motor Z14XE, ampak za starejši, X14XE motor, poleg tega pa se pritrdi s tremi (3) vijaki in ne s štirimi! Prodajalcu sem razložil situacijo, on pa mi je odvrnil, da naj pošljem nazaj in mi bo vrnil denar. Denarja noče vrniti vnaprej, zato sem oprl Dispute na PayPal Resolution Centru, ker sem opisal situacijo (nisem pa omenjal oglasa z eBaya). Prodajalec n vsa moja sporočila odgovori kot "item is as described". Ali lahko kar takoj zaprem dispute in pustim PayPalu, da presodi situacijo?
Hvala za odgovore!