Zakaj USA niso (več) najboljša država na svetu

shift

Guru
20. jul 2007
10.001
2.473
113
za šankom
Zdaj pa bo
1000004182.jpg

roCkY

Guru
2. sep 2007
2.625
544
113
kaj bo? če nihče ne bo hotel pobrat sezonske hrane je ne bo v "samopostrežnih"

nima skoraj nič veze ali so Mehičani in ostali "ilegalci" odprti ali zaprti za mejo. v AG sektor noče skorajda nihče več zadnja leta. In to je povsem enak problem na oni in na tej strani Atlantika. Cena dela jah ni problem plačt 15-20 € ampak s trgovsko maržo, ki so v veljavi bodo cene cca. *2 v maloprodaji glede na trenutne...

Ste za to, da se v AG sektorju začne plačevat 15€+?

AndrejD

Guru
20. jul 2007
7.359
1.416
113
kaj bo? če nihče ne bo hotel pobrat sezonske hrane je ne bo v "samopostrežnih"

nima skoraj nič veze ali so Mehičani in ostali "ilegalci" odprti ali zaprti za mejo. v AG sektor noče skorajda nihče več zadnja leta. In to je povsem enak problem na oni in na tej strani Atlantika. Cena dela jah ni problem plačt 15-20 € ampak s trgovsko maržo, ki so v veljavi bodo cene cca. *2 v maloprodaji glede na trenutne...

Ste za to, da se v AG sektorju začne plačevat 15€+?
AG sektor ima sedaj tezavo.
Imajo dolgoročne pogodbe o odkupu za določeno ceno.
Izdelkov se ne da shranit v nedogled da bi jih celo leto prodajali.
Ce nic ne poberejo imajo samo izgubo. Saj ni profita od prodaje izdelka.
Če poberejo po preveliki ceni imajo izgubo pri prodaji vendar je ta manjša od prejšne.
Če povišajo cene v trgovinah verjetno nebodo vsega prodali - spet izguba.

Rešitev bodo pa naredili tako da več nebodo proizvajali tega. Ali pa šli v bankrot...

roCkY

Guru
2. sep 2007
2.625
544
113
Se precej strinjam s tem kar praviš. Določeni artikli bodo izginili oz bodo cene pač višje kolikor bo prodaje. V AG sektorju se sicer proizvodnja zlepa ne vrne. Nekaj bo oz. že rešuje robotika, ki pa nikakor ni nujno, da je cenejša kot živo delo.
Pod črto najverjetneje - artikle bodo "zamenjali" produkti iz soje in koruze v ranorazno obarvanem "PVC pakiranju"...

• Všeč mi je
Reactions: sad

sixpower

Guru
22. sep 2011
3.467
3.204
113
Lublana
Obišči stran
Bi rekel da je to tvoj problem in ne moj. Šlo je pa za tvoj komentar od kitajskega šrota.
Jaz sem komentiral delavne pogoje, pravice delavcev in nizke plače, kar je glavni razlog, da so izdelki cenejši. In to vam je vsem očitno najbolj pomembno. Briga vas v kakšnih pogojih delajo Kitajci. Skrbi pa vas, če bi v takšnih pogojih delali Američani. Celo Kitajce očitno bolj skrbi za ameriški delavce, kot za domače.

• Haha
Reactions: jest5

sad

Guru
24. avg 2007
21.659
10.316
113
Jaz sem komentiral delavne pogoje, pravice delavcev in nizke plače, kar je glavni razlog, da so izdelki cenejši. In to vam je vsem očitno najbolj pomembno. Briga vas v kakšnih pogojih delajo Kitajci. Skrbi pa vas, če bi v takšnih pogojih delali Američani. Celo Kitajce očitno bolj skrbi za ameriški delavce, kot za domače.
A samo to je težava?
To, da na veliko svinjajo in ne upoštevajo evropskih ekoloških standardov ni težava? Pa ne mi sedaj Pekinga ven metat, ker tam ni več nobene proizvodnje.
Ker meni se zdi, da recimo to tudi precej dvigne stroške. Recimo že če moraš za elektriko plačevati 20centov namesto 2 je kar velika težava.

sixpower

Guru
22. sep 2011
3.467
3.204
113
Lublana
Obišči stran
Imaš prav. Niso samo delavske pravice težava. Dobro, da si tudi onesnaževanje omenil. Kitajska je komunistična diktatura, ki ne spoštuje ničesar, ne ljudi ne okolja. Zato država z lahkoto poskrbi, da njihove tovarne delajo z minimalnimi stroški. Hinavščina in zabitost ljudi, ki podpirajo Kitajsko je neverjetna.

• Haha
Reactions: jest5 in mistique

roCkY

Guru
2. sep 2007
2.625
544
113
Pod črto, Amerika je zelo odvisna od "ilegalcev"
Ilegalci ne gredo delat v AG sektor. Že par let pred korono niso šli oz je bil zadnji izhod v sili. Sedaj sploh ne gredo.

V EU je povsem enako ali pa celo še slabše. Eni smatrajo, da bodo določena dela narejena 10% povprečne cene v državi...
Ta čas se izteka pa karkoli pripelješ legalno ali ilegalno ker ti naredi ogromne probleme drugje.