Spletni nakupi e-BAY (2)

Status
Tema ni odprta za nadaljno razpravo.

monaco

gps navigator
19. jul 2007
3.640
0
36
www.ramsak.si
Kot so ti že napisali, je ok da so iskalniki na ebay ločeni. Včasih bi bil problem v jeziku, drugič v dostavi, tretjič nočeš kaj kupit iz zda zaradi carine...
So pa nekateri že v osnovi povezani. Npr. avstrijski in poljski ti kažeta tudi rezultati iz nemškega.

Če želiš iskat po vseh (čeprav niti za tu nisem prepričan če gre po vseh) greš pa na global.ebay.com (samo pazi glede na izbor države ti že avtomatsko filtrira, da npr ne prikaže rezultatov za katere ne piše worldwide shipping)

Drugače pa so ebayi povezani med sabo. Npr lahko greš na ebay.com.hk, vpišeš v iskalnik izdelek, potem klikneš nanj in v urlju spremeniš ebay.com.hk v ebay.com (ostali del imena pustiš nedotaknjen) in imaš sistemske zadeve v angleščini (oglasi so pa vsaj za tehniko tako ali tako v glavnem angleški)

sad

Guru
24. avg 2007
21.202
9.839
113
Global.ebay.com ti hkrati išče po vseh ebayih.
Če si dobil drugo možnost kot sporočilo na ebayu, potem je vse ok, če si dobil zgolj direkten mail od prodajalca pozabi.

Fusion

Fizikalc
1. okt 2007
13.448
3
38
sem dobil direkt na ebay.
torej bi prodajalec samo rad prodal. Videl je kdo vse se je za izdelek zanimal in nam je tako ponudil izdelek brez bidanja?
lepo od njega, sam žal je bil mal prepozen.

lost1

mnz
19. jul 2007
8.462
147
63
Kako pa bi si lahko nastavil en filter, da on išče samo v okviru EUja, tako da mi ni treba plačati carine?
Čeprav jaz vedno najdem vse ravno v Honk Kongu
crazy1.gif

Fusion

Fizikalc
1. okt 2007
13.448
3
38
morda imam samo jst dobre izkušnje al pa je dejansko tako.
Če je bil prodajalec iz uk pošiljal pa iz honk konga sem vedno dobil vse direkt na dom, brez vmešavanje carine. So pa mislim, da res bli vse manjši zneski in pakirano v kuverto. Trenutno se ne spomnem, če sem dobil tudi kak večji paket iz HK.

korodani

Pripravnik
12. apr 2009
147
0
16
Citat:
Uporabnik Fusion pravi:
sem dobil direkt na ebay.
torej bi prodajalec samo rad prodal. Videl je kdo vse se je za izdelek zanimal in nam je tako ponudil izdelek brez bidanja?
lepo od njega, sam žal je bil mal prepozen.

verjetno si na njegov izdelek biddal, in si bil overbiddan . tisti ki te je overbiddal je iz kakšnega razloga od ponudbe odstopil ( sporazumno al kaj podobnega) , in potem ti lahko kupiš izdelek po ceni katero si biddal. sam sem bil 1x biddan že 5x , pa sem dobil
2nd chance offer ( seveda moraš pazit da dobiš od ebay-ja in ne od koga drugega ) , in sem za smešen denar zadevo tudi kupil

ErazeM4

Pripravnik
1. mar 2008
191
0
16
Mene pa zanima če kaj uporabljate kakšne "pripomočke" pri biddanju? Katere morda priporočate oz. zakaj jih ne?
Meni se malo "nevarno" zdi dati podatke svojega Ebay accounta kar nekomu...
Drugače sem pa si malo ogledal edino tale autobidder: https://www.bidnapper.com/

korodani

Pripravnik
12. apr 2009
147
0
16
Mene pa zanima naslednje :

Recimo da sem zmagal avkcijo za nek izdelek.
Z prodajalcem se dogovorim da mi tega izdelka ni potrebno kupiti, in mi ne bo pustil negativnega feedbacka.

Vprašanje : ali bo ebay raziskal to zadevo in bo eden izmed naju dobil negativen feedback ali kaki warning,
kljub temu da nobedenm izmed naju ( ne prodajalec ne jas kot kupec ) , ne bo tega prijavi ebayu ?

Prosim za odgovore tistih, ki imajo s tem izkušnje .

najlepša vam dala
smile-1.gif

sad

Guru
24. avg 2007
21.202
9.839
113
Prodajalec naj ti pošlje uradno preko Ebaya, da stornira nakup. Ti potrdiš, stvar je zaključena. On tudi ne plača nobene provizije.
Neg. feedbackov ni.

JosipBroz

Fizikalc
10. sep 2007
1.324
0
36
Citat:
Uporabnik sad pravi:
carine ne boš plačal, ker je pod mejo, stroški bodo ddv in cca. 5 eur za postopek.

Evo, točni podatki, glede stroškov postopka.
-predložitev carini (četudi na plačaš carine ampak samo DDV, pač nujni postopek): 3,00 EUR
-obvestilo naslovniku (s katerim te obvestijo, da imaš pošiljko na carinski pošti): 1,25 EUR
-plačilni nalog (s katerim ti zaračunajo DDV in stroške postopka): 0,96 EUR

divjak

Zelenc'
6. dec 2009
9
0
1
Pozdravljeni. Moje ime je Gregor, prihajam iz Sevnice. Imam rahlo težavico. rad bi naročil nekaj malenkosti preko ebaya, a žal nimam kreditne kartice in paypala. prosil bi če kdo zna s to zadevico delat in je iz okolice Sevnice ali Celja, da mi to sporoči in mu dam linke, kaj je za naročit, nato pa mu vrnem denar, prevzamem pošiljko in dam za pivo ali 2 :D sporročite mi na ZS. LP

Narodnjak

Majstr
20. jul 2007
10.364
309
83
39
Ljubljana
Butasti nemci so mi eno pošto poslal kr po navadni pošti, a kdo ve kok cajta bo to trajal?

Naj bi pa v sredo oddali na pošti / okolica Stuttgarta.

Dacho

Fizikalc
5. sep 2007
1.872
1
38
45
Ljubljana
Dobil boš v roku 4-5 delovnih dni, tako da se nikar ne razburjaj preveč. Poštnina prek navadne pošte naj bi bila v Nemčiji precej cenejša. Mi je enkrat stric poslal paket prek pošte namesto kurirskih služb in naj bi bila cena za pakete do 10kg 6,90 EUR (edino če se mi ni zlagal - ker ni hotel da mu plačam za paket, ker je bilo kao poceni). A ko vidim cene pošiljanja paketov nad 2kg prek Pošte Slovenije, me prime srat. So dražji od kurirjev.

sad

Guru
24. avg 2007
21.202
9.839
113
Citat:
Uporabnik Dacho pravi:
A ko vidim cene pošiljanja paketov nad 2kg prek Pošte Slovenije, me prime srat. So dražji od kurirjev.
Isto. S tem, da sem imel zelo prijetno izkušnjo, ko sem poslal na Norveško. Cena za običajen paket do 2kg naj bi bila cca. 18 EUR, sem pa potem za paket pod 1kg skupaj s pospešeno in povratnico plačal zgolj 13 EUR. Na ceniku sicer paketa pod 1kg nimajo.
Tako da, je dobro preverit na okencu.

Steve

Guru
13. avg 2007
10.012
1.912
113
mene so opalili več kot 50€ za pošiljanje slike v usa
bonk.gif

pred kratkim nekaj težkega par dek v UK, 7€
bonk.gif

zdaj se rajši zategnem do pošte Spielfeld in plačam po njihovi tarifi
smirk-1.gif

akajguj

Zelenc'
13. dec 2009
3
0
1
ok, mislim da lahko mirno zdaj vprašam nekaj... saj sem prebral skoraj cel ebay1 in ebay 2

prebral sem tudi to, da je ebay.com, de .it , da lahko uporabljas kjer koli.. nima veze kje si se reg...

ampak ugotovil pa sem da ni res da so rezultati iskanja enaki... še huje... npr nokia n95 8gb, ki ga najde na ebay.de, ne bos mogel najti drugje...

test:
ebay.de - nasel to: Nokia N95 8GB intern - wie NEU!!! za 40,5 evra . grem na .com ali uk - pa če napisem to v search ne najde iste ni sans...

uporabil sem tudi worldwide - pa tudi ne najde... pa global.ebay tudi ne najde...

se bolj cudno mi je da ce das na co.uk in se izberes da isce v EU pa tudi ne najde... halo ...sej nemčijo bi moglo vključit.. ne vem v čemu je fora..

in kje da iščem da vem da izbiram med vsemi ponudniki

2. podvprašanje... kaj lahko naredim če kupim telefon, ki je res točno tak kot more bit, vendar ima recimo napako, npr. ekran ne dela pravilno, se ugaša ali karkoli... plačal sem že... kako dokazat da je to bilo že prej...

kaj lahko naredim prodajalcu, a) ali jaz dobim dnar nazaj, b) a bo prodajalec naskrkal? - kako dokazat (recimo tudi to da je oksidiral zaradi vode)... sej je to lahko blo prej al pa sele zdj...

Status
Tema ni odprta za nadaljno razpravo.